banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Haydar Baş kendisine oy vermemiş!

Haydar Baş'ın oyunu kullandığı sandıktan, seçim ittifakı yaptığı Demokrat Parti'ye 1 oy bile çıkmadı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş son seçimlere, Namık Kemal Zeybek'in Genel Başkanı olduğu Demokrat Parti ile birleşerek, DP çatısı altında girmişti.

Seçimlerde Demokrat Parti (DP) Bursa Milletvekili Adayı  olan Haydar Baş, oyunu  Bursa'nın  Nilüfer İlçesine bağlı Çağrışan Köyü'ndeki 1163 numaralı sandıkta kullandı.

Ancak 268 seçmenin oy kullandığı 1163 numaralı sandıktan Demokrat Partiye (DP) hiç oy çıkmadığı öğrenildi.

Bu durum kafaları hayli karıştırdı.

OYUNU KİME VERDİ?

Siyasi bir partinin genel başkanı olarak oyunu kullanan “Haydar Baş eğer kendi partisine oy vermediyse kime oy verdi” şeklinde akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Genel Başkana Seçim Sansürü

12 Haziran'da oy kullanmasının ardından, Haydar Baş'a yakınlığıyla bilinen yayın organı Yeni Mesaj gazetesinin internet sitesinde, “Prof. Dr. Baş, oyunu Bursa'da kullandı ” başlığı ile bir haber yayınlanarak, Baş'ın oyunu  Bursa'nın  Nilüfer İlçesine bağlı Çağrışan Köyü'ndeki 1163 numaralı sandıkta kullandığından bahsedildi. Ancak seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, habere sansür konularak içeriğinin değiştirildiği anlaşıldı. Ziyaretçiler haber başlığını google'da aratıp çıkan sonuca  tıkladıklarında “Mecburi istikamet uzlaşma” başlıklı ayrı bir haberle karşılaştılar.

Ancak google'da çıkan sonucun ”önbellek” kısmına tıklandığında sansürlenen haberin orijinal haline ulaşılabildiği anlaşıldı.

Yeni Mesaj gazetesinin bu sansürü, partilerini destekleyen tabanından bu durumu saklamak istemesi olarak ve partisine gönül veren binlerce  insanı kandırmak olarak yorumlandı.

268 Seçmen Oy kullandı

Oyunu DP Bursa milletvekili adayı olarak, Bursa'nın  Nilüfer İlçesine bağlı Çağrışan Köyü'ndeki 1163 numaralı sandıkta kullanan Haydar Baş'ın sandığında oyunu kullanan  268 seçmenden hiçbiri Demokrat Partiye oy vermedi.

1163 numaralı sandıktan Demokrat Partiye (DP) hiç oy çıkmazken, AK Parti 101 oyla birinci parti oldu. Ak Partinin ardından sırasıyla CHP 100, MHP 45, HEPAR 7, SP5, HAS Parti 2, Bağımsızlar 4 ve DSP 1 oy aldı. Sandıkta oyunu kullanan 2 seçmen ise geçersiz oy kullandı.

BU DA HABERİN ORİJİNAL HALİ:


HABERİN DEĞİŞTİRİLMİŞ HALİ:



VE BU DA SEÇİM SONUÇLARI

HABERVAKTİM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.