banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

HAS Partiden Fransa'ya, Fran-sız kalmayacağız
HAS Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Soykırımı Yasasının bugün Fransa Meclisinde kabul edilmesinin Türkiye için dünyanın sonu olmadığını ancak stratejik adımların acil ve kararlı şekilde atılması şarttır. “Karamsarlığa gerek yok. Bizim için dünyanın sonu değil. Türk dışişleri geçmişteki hatasını tekrar etmemeli; kalıcı adımlar atmalıyız” , elçilerin karşılıklı olarak çekilmesi, Fransa’nın kamu ihalelerinden men edilmesi ve Ermenistan’la doğrundan ilişki kurulması fırsatçılara meydan verilmemelidir. Biz diyoruz ki; Ey Fransa sizi başta Urfa, Adana, Mersin Dörtyol, Afyon istasyonu.(İngilizler paris barış konferansında(26 Eylül 1919)Fransa ile yeni bir anlaşma yaparak; Antep, Urfa Ve Maraş'ı Fransızlara bıraktılar. Fransızlar bu yörelerde Ermenileri de kullanarak işgaller yaptınız) da geldiniz insan kanı döktünüz, Cezayir’deki vahşetinizi de biliyoruz



“Ermeni Soykırımı Yasasının Fransa’da kabul edilmesi tarih ve barış adına üzücüdür.  Geçmişle yüzleşmek hepimiz için faydalıdır ancak bu tür girişimler bunu sağlamaz. Fransa’nın bu adımı Türkiye için dünyanın sonu değildir, millet olarak karamsarlığa düşmemeliyiz. Ancak stratejik adımların acil ve kararlı şekilde atılması şarttır. Türk dışişleri geçmişteki hatalarını tekrar etmemeli; kalıcı ve sonuç alıcı adımlar atmalıyız.



Ermeni soykırımı iddialarını gündeme alan bazı ülkeler bunu bir Ermeni dostu olarak değil Türkiye karşıtı bir tez olarak istismar etmektedir. Fransa da böyledir. Herkesin ve Ermenistan’ın bunu anlaması gerekir.



1965’ten beri, özellikle de son 10 yıldır sanki kulağımızdan tutarak çocuk gibi bizi terbiye etmeye kalkan ülkelere karşı daha ciddi ve stratejik adımlar atmalıyız. Daha 2–3 ay önce Libya’ya NATO operasyonu çerçevesinde kol kola olduğumuz Fransa’nın Türkiye aleyhine bu kadar cüretkâr davranmasını da doğru okumalıyız.



ÖNERİLERİMİZ ŞUNLARDIR;



1-      Ciddi bir tavır, Paradigma değişikliğine gitmeliyiz. 2015’e doğru çok sayıda benzer kararla karşı karşıya kalabiliriz. Tanıma sürecini tazminat ve toprak talepleri takip edebilir.



2-      Geçmişimizle yüzleşme veya geçmişinize ayna tutma işi istismarcıların elinden kurtarılmalıdır. Bunun için Dışişleri arşivleri açılmalıdır. Geçmişin üzerinden köşeye sıkıştırılmaktan kurtulmalıyız.



3-      Fransa Parlamentosu sözde soykırım yasasını kabul ettiğine göre, hemen bugün;



o        Türkiye’nin Paris Büyükelçisi geri çağrılmalıdır.



o        Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Türkiye’den gönderilmelidir.



o        Fransa’nın devlet ihalelerine katılımı engellenmelidir.



4-      Lobicik noktasındaki zaaflarımız giderilerek, Avrupa’daki işadamlarımız, siyasetçilerimiz, bilim adamlarımız harekete geçirilmelidir.



5-      Bunun yanında, Azerbaycan’ın hassasiyetlerini dikkate alacak şekilde, bir komşu ülke olarak Ermenistan’la ilişkilerin doğrudan düzeltilmesi için de stratejik adımların atılması gerekir. Aradaki istismarcı kimi ülkelerin saf dışı bırakılmasını başarmalıyız.



Ey Fransa, Biz sizin bu yüzsüzlüğünüze Fran-sız kalmayacağız” denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.