banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Harran ve Alberobello resmen kardeş şehir oldular

Harran ile Albarobello’nun kardeş şehir olmasında büyük katkıları olan AK Parti Dış İlişkiler ve AGİTPA Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “7 Kasım 2013 günü Roma’ya gittik. Oradan trenle Bari’ye geçtik ve otele yerleştik. 8 Kasım 2013 Cuma günü Alberobello şehrini ziyaret ettik. Öncelikle Belediye binasına bayrağımız asılmış, gurur duyduk, teşekkür ediyoruz. Alberobello sokaklarında Harran ile kardeş şehir protokolü için afişler asılarak halk davet edildi. Her yer Kümbet evlere dolu ve çok iyi restore edilmiş. Folklor grubunun dans gösterisi ile Bölge temsilcileri, Belediye yöneticileri ve Milletvekillerinin hazır bulunduğu törenle Kardeş Şehir Protokolünü imzaladık. Nihayet ektiğimizi biçtik, ‘Harran ve Alberobello’ için imzalar atıldı, artık resmi olarak kardeş şehirler. Her iki şehir için de hayırlı olsun. Bu protokolle asıl hedeflediğimiz iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan canlılık ve verim getirmesini temin etmektir. İmzaların ardından Harran ve Alberobello Belediye Başkanları arasındaki hediye değişimi töreni yapıldı. Bu arada en fazla emeği geçen AGİTPA eski Başkanı Riccardo Migliori’ye de teşekkür borçluyuz” dedi.

Özcan ve Yazıcı’dan teşekkür
İtalyanların ilgisinden ve Emin Önen’in desteğinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirten Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr.Halil Özcan ve Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, “‘Harran ve Alberobello’ için imzalar atıldı, artık resmi olarak kardeş şehir oldular. Her iki şehir için de hayırlı olsun. Bu protokolle iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik canlılık geliştirilecek. Karşılıklı ziyaretler devam edecek. Her iki ülkede şehirlerimiz tanıtılacak, turist gelmesi, gitmesi sağlanacak” dediler.

Başkan Özyavuz sevinçli
Protokolün imzalanmasının ardından Milletvekilimiz Emin Önen’e teşekkür eden Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, “Sayın Milletvekilimiz Emin Önen beyin İtalyan AGİTPA Başkanı ve bir Milletvekilini Urfa’ya davet ettiğinde Harran ilçemize getirmişti. O zaman Harran’ı gören misafirlerimiz İtalya’nın Albarobello kentine benzediğini ancak onların evlerinin beyaz, bizimkinin doğal renkte olduğu belirtmişlerdi. Emin Beyin isteğiyle 2 kent kardeş şehir olsun diye çalışmalar başlattık. Yine Emin Beyle birlikte İtalya’ya gelmiştim. Şükürler olsun şimdi resmen kardeş şehir olduk ve karşılıklı çalışmalar yapacağız. Desteğinden dolayı Emin Önen beye ve bizi burada yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Doç.Dr.Halil Özcan ve Kaymakamımız Selami Yazıcı’ya da teşekkür ediyoruz” diyerek sevincini dile getirdi.
Önen’e tebrik yağıyor
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, “Dostumuz ve Milletvekilimiz Emin beyi kutluyorum, emeklerine sağlık” derken, Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız ise, “Sayın Vekilim söz verdiniz, Harran'ı İtalya Alberobello ile kardeş şehir ettiniz. Bugün tarihe not düşürdünüz, minnettarız. Hayırlı olsun” diyerek AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa milletvekili Emin Önen’e teşekkür etti.
Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli de, “Alberebello Harran kardeşliği önemliydi. Sizi canı gönülden kutlarım” diyerek teşekkür etti.
Şanlıurfa milletvekili Emin Önen’e Telefon, fecebook ve twittar’dan tebrik mesajları yağıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.