banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Hangi akademisyen siyasete girecek?

AK Parti’nin 12 Haziran 2011’deki milletvekili seçimlerinde akademisyenlere aday listelerinde daha çok yer vereceği düşüncesi, Harran Üniversitesi’ni de hareketlendirdi. Üniversitede herkes birilerinin aday adayı olacağını konuşurken, siyasi kulislerde en fazla ismi geçen kişileri araştırdık.

Dünya siyasetinde daha aktif rol üstlenen Türkiye, dolaysıyla hükümet olan AK Parti, bu alanda daha ciddi çalışmalar yapabilmek için akademisyenlere ihtiyaç duyuyor. Son dönemlerde uluslararası ilişkilerde Ahmet Davutoğlu ile büyük çıkış yapan AK Parti, Güneydoğu’daki Kürt meselesi ve sosyal yapı konusunda da ise Doç. Dr. Mazhar Bağlı ile yol alıyor.

 

Hemen her ilde akademisyenleri listelerine koyması beklenen AK Parti’nin, Şanlıurfa milletvekili aday listesine ise hangi akademisyenlerin gireceği merak konusu.

Aday adaylığı sürecinin tamamlanmasına az bir süre kala yaptığımız araştırmalara göre Harran Üniversitesi’nden de çok sayıda aday adayının çıkması bekleniyor.

İşte Harran Üniversitesi’nden aday adayı olan ve olması beklenen muhtemel isimler:

 

Yrd. Doç. Dr. Halil Özcan

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü öğretim görevlisi olan Özcan, Suriye-Türkiye ilişkilerinde önemli bir isim. Ortadoğu dengelerini bilen, arap dünyası ile yakın ilişkisi bulunan Özcan, Şanlıurfa-Halep arasındaki ekonomik ve sosyal birlikteliğin de baş aktörleri arasında gösteriliyor. Siyasi geçmişi bulunan bir ailenin mensubu olan Özcan, Urfa eski milletvekili Salih Özcan’ın yeğenidir. Özcan ailesinin, Harran-Akçakale bölgesinde nüfuz sahibi olduğu biliniyor.

 

Öğretim Görevlisi Mehmet Tunçay

Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde görev yapıyor. Mali Müşavir, Patent Marka Vekili, İktisat Mezunları Dernek Başkanı, GAP EKODER Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde de aktif rol alan Tunçay, akademik yaşamında sosyal ilişkilerdeki dengeyi iyi bilmesi nedeniyle öğrenciler tarafından çok seviliyor. Aslen Suruçlu olan Mehmet Tunçay, köklü siyasi geçmişe sahip bir aileye mensup. Eşi AK Parti İl Başkan Yardımcısı olan Tunçay, aday adayı olacak akademisyenler arasında gösteriliyor.

 

Öğretim Görevlisi Mehmet Oymak

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde görevli olan Mehmet Oymak, liselerde müdür yardımcısı ve müdür olarak 10 yıl, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı olarak 8 yıl, Harran Üniversitesi Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak 4,5 yıl olmak üzere toplam 22 yıl yöneticilik yapmıştır.

Siyasetle sürekli iç içe olan Oymak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adaylığı, Belediye Başkan Aday Adaylığı ve Adaylığından sonra AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Halen AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Oymak, aday adaylığı halinde listeye girmesine büyük ihtimal verilen adaylar arasında.

 

Doç. Dr. Hasan AKAN

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Hasan Akan Profesörlük ünvanını almasına 6 ay gibi kısa bir süre kala milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. AK Parti’den Mardin Milletvekili Aday Adayı olan Akan, Mardin-Nusaybin doğumlu. Siyasetle doğrudan bağı olmasa da sivil toplum kuruluşlarıyla hep iç içe olan Akan, Mardin’e ve hemşehrilerine bir vefa borcu olduğunu söyleyerek aday adayı olduğunu açıklamıştı. Mevcut aday adayları içersinde vizyonu ile en önemli isimler arasında adından söz ettiren Akan’ın Mardin’den aday gösterilmesi kuvvetli bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

 

Yrd. Doç. Dr. M. Sena Ekici

Harran Üniversitesi’nde 1994 yılında göreve başlayan M. Sena Ekici, Vergi Politikaları, Kamu Ekonomisi, Maliye Politikaları ve Gelişmekte Olan Ülkeler konusunda önemli tecrübe sahibi bir akademisyen. Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüten Ekici, kısa süre önce Muş Alparslan Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Siyasete ilgisi DYP Genel Başkanlığı için Mehmet Ağar ile girdiği yarıştan bilinen Ekici’nin de görevinden istifa ederek aday adayı olması bekleniyor.

 

Yrd. Doç. Dr. Abdulkerim Gök

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde öğretim görevlisi olan Gök, ilk iş deneyimini Halk Bankası’nda uzman yardımcılığı olarak yaptı.  1996 yılında Harran Üniversitesi’nde göreve başlayan Gök, Kanal Urfa televizyonunda yaptığı Ekovizyon programı ile kamuoyunca tanındı. Eğitim, ekonomi, vergi ve finansman konularında uzman olan Gök, Ceylanpınar doğumlu olarak bilinse de aslen Suruçlu bir aileye mensuptur. Aktif siyasette pek etkin olmayan Gök, aday adayı olması beklenen akademisyenler arasında zikrediliyor.

 

Dr. Askeri Küçükkaya

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tasavvuf tarihi konulu dersler veren Dr. Askeri Küçükkaya 1961 Şanlıurfa doğumludur. Harran Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde idarecilik yapan Küçükkaya, İslam alemini tanıyan, sorunlarını bilen biri olarak birçok sempozyumda çözüm önerileri sundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında danışmanlık ve koordinatörlük görevleri yürüten Küçükkaya, 2 Mart 2011 tarihinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklamıştı.

İbrahim Şeker

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.