banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Hamdi Turşucu ve Yasemin Tecimer konuştu
Siyaset akademisine kayıtlı olanların katıldığı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyaset Akademisi İl Koordinatörü Nusret Urmak’ın sunumuyla SGK İl Binası Konferans Salonunda Milletvekili Yahya Akman, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve bazı Belediye Başkanların katılımı ile gerçekleşti.



Siyaset Akademisi gibi çok ciddi bir programı AK Partinin başarılı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Yahya Akman; “Siyaset Akademisi sayesinde siyasi kavramlar gerçek anlamı ile öğreniliyor” dedi. 28 Şubat’ı sürecine değinen Akman, AK Parti iktidarında çarpıklıkların sona erdiğini belirtti.



İlk dersi AK Parti Siyaset Akademisi Genel Koordinatörü Hamdi Turşucu, “Kentleşme, Kent Sosyolojisi ve Türkiye’de Kentleşme Sorunu” başlığı ile sundu.  Siyaset Akademisine sadece AK Partililerin katılımı ile sınırlı olmadığını belirten Hamdi Turşucu; “Siyaset Akademisi programımıza her siyasi görüşten insan katılıyor. Siyaset Akademisini düzenlememizdeki amacımız, Türkiye’deki siyaset seviyesini bir zerrede olsa yukarıya doğru çekebilmektir” dedi.



Avrupa’nın kentsel yaşama geçmesinden dolayı bir çok şeyin avantajını yakaladığını belirten Turşucu;  “Avrupa ülkelerinde yüzde 90 oranında kentselleşme var. Türkiye’de ise bu oran yüzde 77’lerde.  Kentleşme tarihinde iki kırılma noktası var. Birincisi tarım devrimi ile gerçekleşmiş. İkinci kırılma ise sanayi devrimi ile oldu. Belediyecilerin görevi sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, park yapmak değildir. Sosyal devlette belediyelerin asıl görevi özgürlük ve hürriyetlerimizi ilgilendiriyor. Bu anlamda kime oy verdiğinizi iyi tahlil edin. Kent sosyolojisini yerel yönetimler iyi uygulayabilmeli” dedi.



Verilen aradan sonra ikinci dersi ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer  “Protokol ve Nezaket Kuralları” başlığı ile sunum yaptı.



Konuşmasını VTR ve resimlerle destekleyen Tecimer; “Tokalaşma, protokol oturma ve konuşma adabı, vücut dili ve anlamları” başlıklarını anlattı. Yaşam alanlarının üçe bölündüğünü anlatan Yasemin Tecimer; “Özel alan, Sosyal alan ve Kamusal alan vardır. Bu üç alanda da adab-ı muaşeret kurları vardır. Özel hayatta bile vardır” dedi. Daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi.



Akademinin sonunda AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez tarafından, Hamdi Turşucu’ya ve Yasemin Tecimer’e  günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.