banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Haliliye İlçesinde 2014 Yılı Nasıl Geçti


 Yeni yılın mutluluk, barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak 2015 yılında birçok çalışmanın daha altına imza atacaklarını ifade etti.
 
Başkan Fevzi Demirkol, her şeyde olduğu gibi yeni yılda da insanların ve kurumların yeni beklentileri yeni hedefleri olduğunu belirtti. Yeni yılın tüm insanlara, Haliliye halkına, Şanlıurfa halkına, tüm Türkiye’ye ve tüm insanlığa; barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temennisinde bulunan Başkan Demirkol “ Yeni yılda bizim bütün insanların mutlu olmasını, bütün dünya da barışın hakim olmasını ve özellikle mesuliyetimiz bölgesinde olan Haliliye de insanların emniyetli huzurlu güvenli yaşaması için gerekli sosyal ortamı temin etmeye çalışıyoruz.  Yeni yılda geçmiş yaptığımız hizmetlerden daha fazlasını yapmayı hedefliyoruz.  Yeni yılda kendimizi geçmeye çalışıyoruz.’’ İfadelerine yer verirken ortaya konan hedeflere ulaşmaya çalıştıklarının altını çizdi.

2014 yılı içerisinde Haliliye Belediyesi bir müessese olarak bir kuruluş olarak teşekkül ettiğini anımsatan Başkan Demirkol,  “Haliliye Belediyesi’nin ilk başkanı olmak bana nasip oldu. Haliliye Belediyesi olarak 2014 yılında kuruluş aşamasında olduğumuz halde bir takım hizmetlere imza attık bir takım hizmetler gerçekleştirdik. Bu gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde; Temel Belediyecilik hizmetleridir, temizlik var, Fen İşleri var, park bahçelerin dizaynı, yeni park bahçelerin açılması var.  Şuanda şehir merkezinde olan 32 mahallemizin 19’unda kilitli parke taşı çalışmamız var.  Kalan 13 mahallemizde de zaten bu hususta gerekli alt yapısı gerçekleşmiş olan mahallelerimiz’’ dedi.

HALİLİYE, TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ BELEDİYESİ OLMAYA ADAY

Haliliye Belediyesi olarak ilk dönemde yapılan hizmetlere de değinen Başkan Fevzi Demirkol , tüm mahallelerde ki sorunları gidermek için ekiplerinin bulunduğunu söyledi. Temizlik noktasında Haliliye’nin Türkiye’nin en temiz belediyesi, en temiz ilçesi olmasını hedeflediklerini kaydeden Başkan Demirkol, o hedefe 2015 yılında varacaklarını söyledi.

Haliliye Belediyesinin sosyal ve kültürel faaliyetlerine değinen Başkan Demirkol, ‘’Bütün sosyal mesuliyetlerimizin bilincinde olarak kültür sosyal işler müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar var, çeşitli etkinlikler var. Tiyatro müzik halk oyunları, çeşitli müzik aletleri ile ilgili kurslar var.  Üniversiteye hazırlık kursları var.  Kadınlarla ilgili gençlerimizle ilgili girişimcilik ile ilgili girişimci bir Haliliye, girişimci bir nesil yetiştirme arzumuz var. Bu hususta kültür Sosyal İşleri Müdürlüğümüzün çalışmaları devam ediyor.  Bütün alanlarda kurslara kayıtlarımız devam ediyor.’’ Şeklinde konuşurken kırsalda Konuklu ve Gürcü tepesi bölgesinde çalışma yapıldığını ve altyapı hizmetlerini tamamlanmak üzere olduğunu hatırlattı.

BÜTÜN MAHALLELERE DOKUNULACAK

2015 yılında yapılaması planlanan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demirkol konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; ‘’2015 yılında, bizim Haliliye Belediyesine bağlı; 32 şehir merkezindeki muhtarlığımız ve 137 kırsal kesimdeki muhtarlığımız, bu 169 muhtarlığımızın 169’unada öncelikli hizmet ne ise öncelik sırasına göre belirlenecek ve 2015 yılında bütün mahallelerimize dokunmuş olacağız.  Bütün mahallelerimizin en acil ihtiyacı ne ise onu halletmiş olacağız.
2014 yılı içerisinde camilerimizin, İbadethanelerimizin, vakıflarımızın,  yurtlarımızın iç mekan yani; halı temizliğini ikişer üçer defa yaptık. Kırsal kesimdeki bütün camilerimizin temizliğini yaptık.  Gönlümüzde sınır yok, gönlümüzde hudut yok, diğer ilçelerimizin de İbadethanelerinin camilerinin temizliğini yaptık.  Bizim bir mesuliyet sahamız var birde salahiyetimiz var yetkimiz var yani daha doğrusu bir sorumluluğumuz var birde yetkimiz var.  Sorumluluğumuz tüm insanlığa karşı, sorumluluğumuz tüm Şanlıurfa’ya karşı. Yani mesuliyetimiz tüm Şanlıurfa’ya tüm Türkiye’ye karşı.  Yetkimiz Haliliye Belediyesi bölgesi ama gönlümüzde sınır olmadığı için tüm ilçelerimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm belediye başkanlarımızla birlik beraberlik, uyum ve tesanüt içerisindeyiz. Ve onlarda zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz konularda bize yardımcı olurlar.



GÖBEKLİTEPE ADI TÜM DÜNYA’YA TANITILACAK

2014 yılında bir turizm hedefimize ulaşmak için, Göbeklitepe’nin ve Haliliye’nin Tüm Türkiye ye tüm Dünya’ya tanıtılmasını hedeflediğimiz için  bir takım çalışmalar yaptık. 2014 yılında Türk Hava Yollarından ilk 2 uçağa Göbeklitepe isminin verilmesi ve Şanlıurfa’daki sefer sayısının arttırılmasını talep ettik. Sayın bakanımız Faruk Çelik ve Milletvekillerimiz ile birlikte Türk Hava Yolları Genel Kurulu bir toplantısını Şanlıurfa’da yaptı.  Bu arada alınacak ilk 2 uçağa Göbeklitepe ve Harran adının verilmesini bizzat ben istedim.  Bu isteklerimizin birincisi gerçekleşmiş oldu. İkinci olarak kendilerinden bir isteğimiz oldu; Haliliye bölgesi ve Göbeklitepe’yi tüm Dünya’ya tanıtmak için uzun uçuşlarda kullanmak üzere Şanlıurfa’yı tanıtacak bir tanıtım filmi onunda hazırlığı içerisindeyiz. Onunda hazırlığını tamamladıktan sonra uzun uçuşlarda Şanlıurfa Haliliye ve Göbeklitepe tanıtılacaktır. Bunun Turizmimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz.  Haliliye’yi güvenli bir yer, emin bir yer olarak tanıtma arzumuz gayretimiz var. Bu da sanayimizin bu bölgeye gelmesini sermayenin bu bölgeye çekilmesini ve dolayısıyla işsizliğin azalmasını temin edecek diye düşünüyoruz.

Bu arada 2015 yılı içerisinde de Haliliye’nin tanıtımı amacıyla geçen ay içerisinde Türkiye Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olan Sayın Kadir Topbaş beyefendi ile birlikte bütün ilçe belediye başkanlarımızın katıldığı bir toplantı tertipledik. Şanlıurfa’nın ve dolayısıyla ilçemizin sıkıntılarını kendilerine aktardık. Kendilerinden bu sıkıntıların çözümü naftasında yardım talep ettik.  Turizm açısından tanıtımımıza yardımcı olmasını talep ettik.  Gayet verimli bir toplantı oldu. Bu toplantılarımız ve tanıtım çalışmalarımız devam edecek.

DEMİRKOL: HİZMET ÇITASINI HER GÜN YÜKSELTECEĞİZ

2015 yılında daha fazla insan Haliliye ve Göbeklitepe ismini duyacak. Biz bu 2014’de yaptıklarımızın daha da üstünde 2015 yılında hizmetlerimizi hedefliyoruz. 2015 yılının 1. Ayındaki çalışmalarımız hedeflediğimiz doğrultuda gidecektir ama 2. Aydaki çalışmalarımız 1. Aydaki çalışmalardan daha ileri gidecek. Ve her gün kendi kendimizi bir ölçüde daha geçmek için çıtayı biraz daha yükselterek bu hedefimize ulaşacağız. Bugün dünden iyi olacağız, yarın bugünden iyi olacağız hedefimiz bu.  Haliliye, Şanlıurfa Türkiye inşallah barış huzur içerisinde sağlıklı mutlu insanların yaşadığı bir ülke bir şehir bir ilçe olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.