banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Haliliye için sürpriz isim: Nusret Urmak

Kamuoyunda 3 Merkez ilçe başkanlığı için farklı isimler geçiyor. Güvenç birlikte uyum içinde çalışabilecek adayları Bakan Faruk Çelik ve teşkilatla birlikte belirleyecek.

 

Merkez ilçelerden Haliliye için AK Parti İl Başkan Yardımcısı Arge Başkanı Nusret Urmak’ın ismi son günlerde dillendirilmeye başlandı. Bunun yanında Mustafa Zahit, Mahmut Kırıkçı’nın da adı geçerken, Eyyübiye için Hasan Çeçe, İbrahim Halil Peltek ve Cevher Şulul’un Karaköprü için ise Mustafa Yavuz, Ahmet Kaytan ve Nihat Çiftçi’nin adı geçiyor.

 

Teşkilat içerisinde bulunan Nusret Urmak’ın ismi Haliliye Belediye Başkanlığı için ismi telafuz edilmeye başlandı.

Salı günü AK Parti grubunda Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in isminin açıklanması beklenirken, AK Parti İl Teşkilatı Ankara’ya çıkarma yapacağı öğrenildi.

 

Başta İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez olmak üzere yaklaşık 300 kişi ile Ankara’ya çıkarma yapılacak.

NUSRET URMAK KİMDİR?

1975 Şanlıurfa doğumlu. İlkokul, Ortaokul ve liseyi Şanlıurfa'da tamamladı. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1999 yılında aynı Fakültede Yüksek Lisansını eğitimini tamamladı. İyi Derecede İngilizce bilmekteyi.

2004 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi seçildi. Görev süresince Belediye Meclisi Başkan Vekili, İmar Komisyonu Üyesi, Ulaşım Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Bu dönemde Kent Konseyi Genel Sekreterlik görevini yaptı. 2009 Yerel Seçimler, 2010 Referandum ve 2011 Genel seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinde görevler aldı.

2009-2012 yılları arası  AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2012 de yapılan AK Parti Şanlıurfa İl Kongresinde tekrar İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve halen AR-GE den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yapmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.