banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Haliliye Belediyesinde halk günleri başladı (VİDEOLU)


Her ayın ilk Cuma günü saat 14:00 itibariyle başlayan toplantıların ilki Kasım ayında gerçekleştirilmiş ve Haliliyelilerin talepleri alınarak ilgili müdürlüklere yönlendirilmişti. Bu ay da talep ve eleştiriler alındı, Başkan Demirkol’un talimatları ile ilgili müdürlüklere yönlendirilerek, çözüm arandı.  ‘Halk Günü’nde iletilen taleplerden Haliliye Belediyesi hizmet alanına girmeyen konular ise ilgili kurumlara resmi yolla iletilerek çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Şanlıurfa’da ilk defa bu düzende gerçekleştirilen ‘Halk Günü’ önümüzdeki aylarda da sürdürülecek. Uygulamadan memnun olan Haliliyeliler toplantı sonrası Halk Günü ile ilgili görüşlerini ifade ettiler. “Haliliye Belediyesi’e Halk Günü için geldik. Derdimizi başkana anlatabildik. Onunla sohbet ettik. Daha önce hiçbir yöneticiye derdimizi böyle anlatamamıştık.”

Görüşleri arasında daha önce her hangi bir yetkiliye bu şekilde ulaşamadıklarını dile getiren katılımcılar Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’a teşekkür ederek salondan ayrıldı.   

Bu ay Haliliye Belediye Başkanına iletilen talepler arasında üst geçitler, köy yolları, seyyar satıcılar, toplu taşıma gibi konular yer aldı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol gerçekleştilen ‘Halk Günü’ dolayısıyla yaptığı kısa açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: “Haliliye Belediyesi olarak, her ayın ilk Cuma günü, Cuma namazı sonrasında saat 2’de başlayarak ucu açık olarak kaç saat devam ederse etsin, vatandaşlarımızın katılımına göre bir halk günü düzenliyoruz. Bu halk gününde vatandaşlarımız, daha önceden veya şuanda uluşmak istedikleri noktada, iletmek istediklerini iletiyorlar. Bu arada, vatandaşlarımıza seçim öncesinde vaat ettiğimiz; dürüst, adil, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışını uyguluyoruz. Halk gününde; vatandaşlarımızın belediyemizin yapmasını istediği hizmetleri, önerilerini, tekliflerini  dikkate alıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.