banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Haliliye Başkan Aday Adayı, Güllüoğlu projelerini anlattı

Belediyede müdür olarak göreve başladığını söyleyen Güllüoğlu, 4 belediye başkanı ile çalıştığının altını çizerken, Özellikle Belediye başkan yardımcısı görevinde çok yoğun çalışma temposunda yer aldıklarını söyledi.

Güllüoğlu, “Gelinen süreçte çocukların park alanı bile yokken şuanda çok sayıda çocuğun oyun oynayabileceği parklar yaptık.10 yıl öncesi ile bu yıl arasında kıyaslama yaparsak Urfa istediği yere geldi diyebilirim, tabi ki bunda belediye başkan yardımcılarında çok katlısı oldu”

Halkla buluşmalar sorusuna “Biz hemen bürokrasiden siyasete geçtiğimizde kafamızda şekillenmeye başladı. Haliliye’de ne var neler yapılması sorusunu halkla fikir alışverişinde bulunduk. Öncelikle muhtarlarımız ile buluştuk, onların düşüncelerini dinledik, Örneğin köyde yaşayan bir insan uyandığı zaman bir baktıki mahalle olmuş, bu sistemi ve düşünceyi oluşturacak olan bizleriz, bizde e Muhtarlık diye bir sistem oluşturacağız, 60 KM uzaktaki bir köyde yaşayan biri yada muhtar köydeki sorununu çok kısa bir zamanda belediyeye aktaracak. Herkes Büyükşehir’e yoğunlaşmış ama benim için ilçe belediye başkanlığı çok önemli. Üsküdar’da yaşayan biri sorunlarını kendi belediyesine iletecek, onun öncelikli sorunlarını ilçe belediye başkanı çözecek. Herkes Büyükşehir’e odaklanmışken ilçe belediye başkanlığının çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum, insanların Büyükşehir Belediye başkanlığının haricinde ilçe Belediye başkanım kim olacak diye düşünmeli, bu çok önemli” dedi.

Şanlıurfa’nın merkezinde 3 ilçenin olduğunu belirten Güllüoğlu, Özellikle Eyyübiye ve Haliliye’nin çok önemli olduğunu söyledi.

Karaköprü’nün daha öncede Belde olduğunu ve belediyeciliği bildiğini aktaran Güllüoğlu, “Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinin belediye başkanlığı çok önemli, bu ilçelerde oturan halkın çok doğru bir seçim yapması gerekiyor, Belediye tecrübesi olan işi bilen birinin olması gerekiyor, bende bu belediye sınırları içinde oturan biriyim ve bu konuya çok önem veriyorum,Haliliye belediyesi sınırları içinde ikamet eden köylerde de aynı şeyler geçerli, benim aday olmam önemli değil, asıl kastetmek istediğim olay budur, İşi bilen yıllardır bu işle uğraşan biri başkan olsun ki insanlar tecrübeli birinden hizmet görsün, İstanbul’dan örnek vermek gerekirse orada da çok uzak mesafede olan yerleşim birimleri var, uzaklık önemli değil, önemli olan hizmeti doğru bir şekilde yapabilmek ve onlara ulaşabilmektir bizde’de bu beceri ve tecrübe vardır.

Her muhtarlık bir belediye

Belediye tecrübesi ile Şanlıurfa’nın ön plana çıkardığı Haliliye Belediye başkan aday adayı İbrahim Güllüoğlu, Köyler’inbeledeye ile iç içe olacağını ve köy-Mahalle muhtarlıklarının çok aktif olarak çalışacaklarını belirtti.

Her muhtarlığın bir belediye olacağını görseller ile anlatan Güllüoğlu, her mahalle her belediye ve Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışacağız. Biz dersimize çalışıyoruz, şuanda Haliliye’nin 4370 Hektar yapılaşmış alanı var, bunun 2157 hektarı yapılaşmamış alan. Şimdi tabiki her arkadaşım gelir burada projelerini anlatır, biz teknik elemanız, bir mimar bir mühendis bir yere proje üretiyorsa oranın herşeyini bilmesi lazım, ben şimdi çok kısa bir sürede anlatırım, taziye evleri hal pazarı, bunlar çok basit projeler, siz istediğiniz kadar aklınızdan projeler geçsin aklınızda planlama olmazsa sıkıntı yaşarsınız.

Turizm’de Haliliye’yi canlandıracağız

Ben Koruma kurulunda görev yaptım, tarihi kentler birliğindeki tüm toplantılara katıldım, tarihi kentler toplantısında sunum yaptık, Urfa’nın ne yazık’kiBalıklıgöl’ü, Eyyüp Peygamberi, Göbeklitepesi istenilen Turizm seviyesinde değil, inşallah kısmet olurda belediye başkanı olursak Dünya’nın neresine gidersek gidelim Göbeklitepe’nin belediye başkanı geldi diyecekler.Göbeklitepe’den çok daha basit yerleri dünyada binlerce insan geziyor. Biz buraları cazip bir yer olarak insanları çekeceğiz.

Mezarlıklar ile ilgili alt yapıyı götürmek zorundayız

Güllüoğlu, “İnsanların en doğal hakkı olan bu uygulamayla vatandaşımıza hizmet edeceğiz, Rahmetli olan bir insanı defin ettirip, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız. Belediye’den isteklerini karşılayacağız”

İnsanları sistemin içine katacaksınız

“Eğer siz bir yola çıkıyorsanız insanları sistemin içine katacaksınız, Haliliye’de yaşayan her birey her anlamda herşeyden haberi olacak, insana verdiğimiz değer çok daha artacak. Mesela ben bu işe başladığım zaman ilk olarak sabahın altısında kalkığp işçiler ile kahvaltı yaptım, Geçen gün Kadın STK Temsilcileri ile buluşarak fikirlerini aldım, kadınların nasıl belediyecilik işinde yer alacağını tartıştık, yaşam kalitemiz artacak, kendi kültürüne göre yaşam projeleri üreteceğiz, nerede yaşıyorda, insanımızın isteklerine göre, hareket edeceğiz, köyde yaşayan bazı insanımızı kalkıpta 12. Katta oturtamazsınız, bunlara çok önem vereceğiz, halkımızın isteklerine göre hareket edeceğiz”

En ucuz sebze’yi nasıl yediririz?

Belediyecilik çalışmalarında en önem verdiğimiz konulardan biride Semt pazarlarıdır, insanımıza en ucuz sebzeyi meyveyi nasıl yediririz çabası oldu, ŞUTİM projemizde bunun bir eseridir, Başkanımız Fakıbaba ile bu çalışmalarımız sonucunu verdi. Haliliye içinde bu projeleri üreteceğiz, farklı yerlerde semt pazarlarını göreceksiniz, hem hijyenik, hem’de düzenli semt pazarlarını halkımızın hizmetine sunacağız”

Gençlere yönelik semt sahaları yapacağız

Hem genç nüfusumuz var ve gençlerimiz çok önemli, bu soruda hemen aklıma Belediyespor geliyor, amatörden aldık 2. Lige kadar çıkardık, gençlerimizin internet cafe köşelerinden kurtarıp, gençlik merkezlerine yönlendireceğiz, bunu tek başına yapmasın toplumla yapsın gitar çalsın, sosyal faaliyetlerde bulunsun, zoraki olmasın eğlendirici olsun bir dayatma ile zorlama ile olmasın sevdirerek olsun ki oralarda eğitim alsın, iyi bir basketbol oynayan çocuk zekidir ve topluma faydalı olur. Bunları bütünleştirecek bir alt yapı oluşturacağız, bu konuda belediyelere çok iş düşüyor. Çocuklara kadınlarımıza yönelik projelerimiz var. STK’ları belediye’nin içine katacağız, sitemin içine kattığımız zaman şeffaf bir yönetim oluşacak, isteyen gelsin Kürtçe eğitim alsın, isteyen gelsin Kuran-ı Kerim öğrensin bişeyden korkmamamız lazım.

Çok iyi bir yönetimimiz var

Şanlıurfaspor konusunda da açıklamalarda bulunan Güllüoğlu, “Çok iyi bir yönetimim kurulumuz var, bu işi çok seven bir Bakanımız var, sayın valimiz var”dedi.

Kendisi’deŞanlıurfaspor sportif işler sorumlusu olan Güllüoğlu yola Raşit Çetiner ile başladıklarını ve sportif başarısızlığın bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini söyledi.

Güllüoğlu, “Bazı hocalarla direk ben görüştüm, Hikmet Karaman ile Yılmaz Vural ile ben görüştüm, Şuanda Reha Kapsal ile anlaştık, kendisi ile sohbet etme imkanı buldum çok başarılı olacağına inanıyorum, vizyonu geniş idealist bir hoca.Urfaspor çok iyi işler yapacağına inanıyorum, hoca mevcut olan sporculara inanıyor çok kaliteli sporcularımız var, bu hoca ile gidebildiğimiz yere gideceğiz, ikinci yarı bomba gibi bir Urfaspor gelecek. Şampiyon olma noktasında başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bunu samimi olarak  söylüyorum, Şanlıurfaspor yenildiği zaman uyuyamıyorum, benim için Şanlıurfaspor seçimden daha önemli. Yöneticilik çok önemli bir iş kutsal bir iş orada verdiğiniz kararlar tüm Urfa’yı ilgilendiriyor.

Halk ile iç içe olacağım

Kadir Çelikcan’ın bir belediye başkanı eşofmanıyla çıkıp spor yapabilecekmi, halkla iç içe olacakmı sorusuna ise “Halkla bütünleşmek için Çocuk olacaksınız, onlarla beraber yürüyüş yapacağız, Formamı giyip gençlerle top oynayacağım, 11 Nisan stadında spor yapardım yıkılana kadar, Belediye başkanlığı kim ya! Halkla bütünleşmektir başkanlık, kadınları anlayacaksınız, herkesin katıldığı semt alanları semt sahaları olacak. Parkta yazar ‘Çime Basma’ insanımız tabi ki çime basacak yasaklar ile iş yapmayacaksınız, sporcu ile sporcu, çocukla çocuk küçük ile küçük, büyük ile büyük olacaksınız, tek bir kesime hizmet etmiyeceksiniz toplumun her kesimine hitap edeceksiniz, şehrin tüm katmanlarına hizmet edeceksiniz, tabi ki bir inanç duygunuz olacak fakat, hizmet etmek içinde tüm insanları anlıyacaksınız.

Başbakanı takdir ediyorum

Şivanperver ve İbrahim Tatlıses’in buluşması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Güllüoğlu, “Başkakanı takdir etmemek mümkünmü, Herkesime sahip çıkıyor, İbrahim Tatlısesede sahip çıkıyor, ŞivanPerver’e de sahip çıkıyor, Diyarbakır’a bizde gideceğiz, insanların sahip çıktığı her insana saygı göstermek zorundasınız, Sayın başbakanımızın bu duygularına katılıyorum, ülkesini en az bizim kadar seven bir insana bizde sahip çıkacağız, biz biriz birliğiz bunun içinde herkes olacak Bende olacağım, ŞivanPerver’de olacak İbrahim Tatlıses de olacak”

“Çok değerli insanlar var”

Adaya adayları ile karşılaştığı zamanki duygularım ile ilgili olarak, “Hepimiz Urfalıyız birbirimizi gördüğümüz zaman mutlu oluyoruz, zaten birbirimizi tanıyoruz, sürekli karşılaşıyoruz ama kim olursa olsun hizmet eden bu işi bilen aday olsun.

Halka güveniyorum

Son olarak halka güvendiğini belirten Güllüoğlu, “Bana sordular kime güveniyorsun da aday oldun?, ben Halka güveniyorum, hizmete devam için varım, kendi emeklerim ile buralara geldim, halka hizmet ederken, sıkıntılarda yaşıyorsunuz ama önemli olan hizmet edebilmektir. Çok sayıda birimlerde görev yaptım, şuanda şehire gördüğünüz herşeyde emeğimiz vardır, bürokrat kimliğimizi bıraktık, hizmet için artık varız, Haliliye’yi birlikte kurmamız lazım, Haliliyeyi iyi kurup iyi yönetip ileriye taşıyacağız, burada yaşayan insanlar bir şeye çok iyi dikkat etsinler, bence Büyükşehir Belediye başkanlığı profili tabiki çok önemli ama Haliliye ilçesi daha önemli, Haliliye’ye hizmet Haliliye Belediye başkanlığı ile gelecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.