banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Hal pazarı işyerleri teminatları ele alındı

Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantının en öne çıkan gündem maddesi Maşuk İmar Planına yapılan itirazların görüşülmesiydi.
Şanlıurfa’nın yeni konut alanı olarak nitelendirilen Maşuk Bölgesi’nde yapılan imar planında yer alan yoğunluk farklılıklarının eşitlenmesini öngören madde meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.
Oylama sırasında bazı meclis üyeleri düşük ve yüksek yoğunluk farklılıklarının aynı ölçüde eşitlenmesinin mağduriyet oluşturacağını belirterek karara tepki gösterdi. Ancak oylama sonunda Maşuk İmar Planına yapılan itirazlar oy çokluğuyla kabul edildi.
Buna göre; Maşuk Bölgesi’nde gerek özel sektör gerekse diğer kurumlar tarafından yaptırılacak olan konutların inşaat süresi hızlandırılmış oldu.
Toplantıda, ayrıca 1. Birleşim Toplantısı’nda ele alınan ancak karara bağlanmayan “Küçükler Köyü (TOKİ) Bölgesinde Arsa ve İşyerleri Satışı”nı öngören gündem maddesince Belediye Meclisi Belediye Encümenine yetki verdi.
Son olarak “Hal pazarı işyerleri teminatının belirlenmesi” başlıklı maddeyi görüşen Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Toplantıları sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.