banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Hakkari'de kimyasal gaz kullanıldı mı? Valilikten önemli açıklama!

Hakkari Valiliği bazı basın yayın organlarında Yüksekova'daki operasyonlarda 'Kimyasal gaz' kullanıldığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada iddiaların tamamen asılsız olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "HDP Hakkâri Milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın açıklamalarına istinaden çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan ve İlimiz Yüksekova İlçesinde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü mensupları ile örgüt unsurları tarafından açılan çukur ve barikatların temizlenmesine yönelik yapmış olduğu operasyonlarda 19.03.2016 günü kimyasal gaz kullandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır. Güvenlik güçlerimizin Yüksekova İlçemizde yapmış olduğu operasyonlarda kimyasal gaz vb. unsurların kullanılması kesinlikle söz konusu değildir. Bu tür haberler bölgede yapılan operasyonların engellenmesine yönelik kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan kasıtlı olarak yapılmış gerçek dışı haberlerdir."

1 PKK'li yakalandı

Öte yandan valilik, bu akşam 18.00 sıralarında Şemdinli ilçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı görevlilerince yapılan yol kontrol faaliyeti esnasında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arandığı tespit edilen bir PKK'linin yakalandığını açıkladı. Açıklamada, konu ile ilgili adli tahkikatın da devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.