banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

HAK-PAR, Kürt adaylar için çekildi

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) bağımsız Kürt adayları lehine seçimden çekildiğini açıkladı. Parti, bu kararını, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na bildirdi. YSK ise partinin bu kararını onayladı.

 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel; “Bilindiği gibi 12 Haziran 2011 genel seçimlerine yönelik olarak bir Kürt seçim bloğu oluşturmak amacıyla partimizin de içinde bulunduğu bir görüşme-diyalog  süreci  yaşandı. Ancak arzuladığımız ilkeli seçim işbirliği koşullarının oluşmaması nedeniyle partimiz, kendi başına seçim kararını devreye sokarak  Yüksek Seçim Kurulu’na listelerini bildirdi.

 

Bu süre zarfında kamuoyundan, Kürt kurum ve şahsiyetlerden birlik yönünde yoğun taleplerle karşılaştık. Kürt kamuoyundaki bu yoğun talebi ve Kürt halkının uzun erimli ulusal birlik beklentilerini dikkate alan partimiz, yurtsever bağımsız Kürt adayları lehine seçimden çekilme kararı almıştır” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.