banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Hadım cezası isteyenler çizildi

'Hadım cezası’ verilmesini isteyen milletvekilleri liderlerinden ‘’Çizik’’ yedi. Kadına yönelik şiddet cezalarının arttırılması ve ‘’Hadım  cezası’’ verilmesini öngören kanun tekliflerine imza atan, AKP-CHP ve MHP milletvekilleri liderlerinden ‘’çizik’’ yedi.


‘’Hadım’’ teklifinin sahibi AKP’li Aşkın Asan, Emin Ekmen ve Fettani Battal ile, benzer nitelikli kanun teklifi hazırlayan CHP’li, Canan Arıtman, Mehmet Sevigen ve Ahmet Ersin ile MHP’li Hamit Homriş, 12 Haziran seçimlerinde aday gösterilmedi. Bu teklifler komisyonda büyük tartışmaların ardından benimsendi ancak TBMM’nin tatile girmesi nedeniyle kadük oldu.  


KADIN TIRPANI
AKP’de kabinenin iki kadın bakanından biri olan Devlet Bakanı Aliye Kavaf da listeye alınmadı.  AKP’nin kadın vekillerinden Aşkın Asan’ın yanı sıra, Güldal Akşit, Ayşe Akbaş, Edibe Sözen, Çağla Özyavuz, Nükhet Hotar ve Zeynep Dağı da aday gösterilmedi.

Başbakan Erdoğan’ın kitabını yazan Hüseyin Besli, Alevi kökenli Reha Çamuroğlu, “AKP iktidarına karşı olanların kanı bozuk” diyen Ahmet Aydoğmuş, “40 yıldır onlar bizi fişledi şimdi de biz onları fişliyoruz” diyen Maraş Milletvekili Avni Doğan, Kürt açılımını Kevin Costner’ın da desteklediğini söyleyen Edibe Sözen de, listede yer bulamadı.


FIRAT’I ERDOĞAN DA SİLDİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile tartışmaya girdikten sonra Genel Başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Dengir Mir Mehmet Fırat ile ‘’TBMM’deki üniformalı Atatürk resimlerinden rahatsız oluyorum’’ diyen Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu da yeniden aday yapılmadı.


Eski Bakan Nazım Ekren, Osman Pepe, Hilmi Güler, Atilla Koç, Kürşat Tüzmen, Zeki Ergezen, gazeteci Mehmet Ocakden, aday yapılmadı. Diyarbakır listesinde ise mevcut vekillerden İhsan Arslan, Kutbettin Arzu, Osman Aslan, Abdurrahman Kurt, Ali İhsan Merdanoğlu’nun tümü çizik yedi. Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.