banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Haberal ve Balbay'ın tahliyesine red

Mahkeme, 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada CHP'den milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'la ilgili kararını açıkladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ikinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu olarak yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

Haberal ve Balbay'ın avukatlarının yaptığı tahliyeye ilişkin başvurular, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelendi.

Mahkeme heyeti, ikiye karşı bir oyla oy çokluğuyla tahliye taleplerinin reddine karar verdi.

 Balbay'ın avukatı üst mahkemede karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Mahkeme başkanı, kaçma saklanma ve delilleri karartma ihtimalleri bulunmadığı gerekçesi ile sanıkların tahliyesi yönünde oy kullandı. Sebahat Tuncel'in emsal olması gerektiğini savundu. Mahkemenin diğer iki üyesi bu görüşe katılmayınca tahliye ihtimali ortadan kalktı.

Mahkemenin kararla ilgili gerekçesinde "Milletvekili seçilmeleri tutukluluk hallerini değiştirmez" denildi.

ENGİN ALAN PAŞA'DA KARAR BEKLİYOR

Mahkemenin MHP'den milletvekili seçilen Balyoz tutuklusu Emekli Korgeneral Engin Alan ile ilgili kararını da bugün açıklanması bekleniyor.

KARARDA, ''HERHANGİ BİR YASAL DAYANAĞI OLMAYAN TAHLİYE TALEPLERİNİN REDDİNE'' İFADESİ KULLANILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin oy çokluğuyla ikinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılandıkları sırada milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın bu hallerinin devamına ilişkin olarak aldığı kararda, ''herhangi bir yasal dayanağı olmayan tahliye taleplerinin reddine'' ifadesi kullanıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin oy çokluğuyla aldığı kararda, dosya kapsamı, sanıklara ayrı ayrı isnat edilen suçlamalar ve bunlarla ilgili sevk maddeleri, delillerin tamamının toplanmamış olması, dosyadaki belgeler ve raporlar, atılı suçların işlendiği konusunda kuvvetli suç şüphe sebeplerinin varlığının devam etmesi, bu suçların CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olması ve bir kısım sanıkların savunmalarının alınmamış olmaması gerekçeler arasında sayıldı.

MAHKEME HEYETİ, TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA İLİŞKİN KARARIN BİR ÖRNEĞİNİN ACİLEN TBMM'YE GÖNDERİLMESİNİ HÜKME BAĞLADI

Bu nedenlerle Haberal ve Balbay'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiği belirtilen kararda, ''herhangi bir yasal dayanağı olmayan tahliye taleplerinin reddine'' ifadesi kullanıldı.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına ilişkin kararın bir örneğinin acilen TBMM'ye gönderilmesini hükme bağladı.

Söz konusu karara Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün muhalif kaldı. haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.