banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Güvenç'ten Dede Osman Avni Baba Derneğine ziyaret VİDEO

Güvenç, dernek kurucu üyeleri ile tanışma sonrası ‘Dede Osman Avni Baba Urfavi’ Hazretlerinin kısaca hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sonrası fikir alışverişinde bulundular.

İnşaallah sizi o makamda göreceğiz

Meclislerini onurlandırdıkları için minnet duygularını ve teşekkürlerini ifade etmek istediklerini belirten Derneğin kurucu üyesi ve Başkanı Celal Sevgilioğlu, 2013 yılı 1 Nisan günü saat 10'da Ali İmran Suresi 104. Ayette, Sizin içinizden hayra çağıran, kötülüğü men eden ve iyiliği emreden bir topluluk bulunsun. Muhakkak ki bu topluluk, kurtuluşa erenler olacaklardır’ ayetini şiar edinerek birkaç arkadaş Dede Hazretlerinin müntesibi olarak talebesi olarak yola çıkmış bulunmaktayız. Şu anda sosyal medyada 250 binin üzerinde takipçimiz var. 2014 Ocak ayının 24’ünde inşallah radyomuz Dede Osman FM hizmete girecek. Dünyaca ünlü bütün sosyal medya platformunda gayet aktif takipçilerimiz var. Bunlardan Türkiye’nin her tarafından dindar gençlik dediğimiz Dede Hazretlerinin müntesipleri ve ona muhabbet besleyen kimselerdir. Amacımız ise; Kur’an-ı Azimüşşan’da Muhammed suresi ayet 7'de sellallahu aleyhi vesellem bize şunu göstermektedir. ‘Eğer sizki Allah’ın dinine, davasına yardım ederseniz muhakkak ki Allah’ta size yardım eder. İslam hakkını koruma yolundaki ayaklarınızı sabit kılar’ buyurmuştur Allah CelleCelaluhu. Bu yüzden siyasi otoriteye pozitif yönden yardımcı olan ve toplumların, halkların, milletlerin ıslahı açısından zahiri ve batini, maddi ve manevi olarak siyasi otoritelere bir nevi yardımcı olan bu hayır ve İslami kuruluşların farkı görülmektedir. Bizdeburda Dede Osman Avni Hazretlerinin müntesibi olan gençler, zikre devam eden, talim ve terbiye gören aynı zamanda da esnaf ve Urfa’mızın tanınmış ailesini çocukları bu yolda hizmete devam etmekteyiz. 440 yıldır Dergah Camiinde zikir yapılmasına rağmen Dede Osman Avni Hazretlerinin yeterince tanınmadığına kanaat getirdiğimiz için bu derneği kurduk. Dede Osman Avni İslami Hizmetler ve İnsani Yardım Derneğinin kuruluş istişare toplantısına sizleri de dinine bağlı bir aileden geldiğiniz ve mülki amir olarak ilimize güzel hizmetler yaptığınızı bilerek davet ettik ve icabet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. İnşaallah sizi o makamda göreceğiz. Size erken müjde olsun. Çünkü Peygamberimiz; ‘Mü’minin ferasetinden korkun, çünkü o Allah’ın nuruyla bakar.’ Görünen ve gönlümüzden geçen odur. İnşaallah rabbim sizin gibi vatanını, milletini, bayrağını seven, örf ve adetlerine bağlı, dinine bağlı abilerimizi, mülki amirlerimizi başımızdan eksik etmez.Allah devletimize, milletimize, bayrağımıza, toprağımıza zeval ziyan vermesin. Bizimden bundan sonra dinimiz, vatanımız, milletimiz adına bu çorbada tuzumuz olsun diye başladık. Sizin gibi büyüklerimizin de manevi destekleriyle niyetimiz hayır olunca akıbetimiz de hayır olur inşallah başarılı oluruz. Allah bizleri kendisine ve sizin gibi büyüklerimize mahcup etmesin” dedi.

30 yıllık hizmetin sonunda siyasete soyunduk

“Öncelikle Dervişanı Allah’ın selamıyla selamlayalım” diyerek sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Görülüyor ki 3 kuşak buradasınız. Selam olsun sizlere de. Fitne fesat kol gezdiği zamanda büyük bir iş yapıyorsunuz. Hakkı anıyorsunuz. Nefis tezkiyesi, kap kasviyesi yapıyorsunuz. Ne mutlu sizlere ve Allah’a hamdolsun sizleri böyle bir nimetle nimetlendirdiği için. Kendime dedim; sen Allah’a hamdet. Siyasete soyunmuşuz, 30 yıllık hizmetin sonunda. Şehrimizin, ülkemizin, siyasetin sorunlarını anlatalım dilimizin döndüğü kadar. Dünyada neler yaşanıyor diye paylaşalım diye gelmişken, Allah daha başlamadan bizi rızıklandırdı sayenizde. Bunun için hep beraber Allah’a hamdedelim. Çok güzel bir şey. Bizim anlatacaklarımızdan da çok önemli kalb için çalışmak. Geylani’yi tanımak, Geylani’nin ismini duymak ondan istifade etmeye çalışmak, bu altın halkaya saygı duymak, sevgi duymak çok önemli bir şey. ‘Öğreteceksin, öğretemiyorsan talebe olacaksın, onu da yapamıyorsan yapanları gönülden seveceksin, yoksa helak olursun’deniliyor. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum” diyerek biraz da kendisinden bahsetti.

Güvenç,1984 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra İç İşleri Bakanlığında Kaymakamlığa başladığını belirterek, bu günlere kadar yaptıkları görev ve çalışmaları anlatıp, bundan sonra da Allah’ın izni, milletin de desteğiyle Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya çok daha iyi hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.