banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Güvenç Yurtta gençlerle bir araya geldi


Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret eden Güvenç, anakentte yaptıkları çalışmaları aktararak, çalışmalar hakkında halkın görüş ve taleplerini değerlendirdi.

Esnaf ve vatandaşlarla sohbetin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Üniversiteli öğrenciler için kiraladığı ve Yurt-Kur’a protokolle devredilecek olan Kız Yurduna geçen Güvenç, öğrencilerle görüştü. Üniversiteli öğrencilerin ders durumlarını ve sıkıntılarını dinleyen Güvenç, gençlerin Cumhuriyet Bayramını da kutladı.

 “Bu Gençlikle Her Türlü Zorluğu Aşacağız”

Üniversiteli gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Güvenç, emanetin asıl sahipleri olduklarını hatırlatarak, “Türkiye düne göre daha güçlü, her ne kadar uluslar arası operasyonlar yapılsa da bu bataklığa çekilmek istense de; halkımız düne göre bu gün çok daha bilinçli çok daha sağduyulu. İnşallah bu badireleri de atlatacağız. Bu gün dünyanın ilk 16 ekonomisinden birisiyiz”

Birlik ve beraberliğin önemi belirterek sıkıntıların aşılacağını söyleyen Güvenç, “Demokrasimize, inançlarımıza ve değerlerimize sahip çıkarak birbirimizi seversek şiddet kültüründen uzak durursak önümüz açık. Hep beraber bunu başaracağız. Çok güçlü ve bilinçli bir gençliğimiz var. Şu anda da eski Asur Hotelinde gençliğimizle beraberiz. Bu gençlikle her türlü zorluğu aşacağız.  Dün 2 Bin dolar milli gelirimiz varken 12 yılda bunu 12 Bin dolara çıkardık. Beraberlik içerisinde bunu 20 Bin dolarlara çıkardığımızda sorunlar daha da azalacak ve bunu yapacak potansiyel bu ülkede var”

Güvenç, “Misafirleri, Ayrım Yapmadan Bu Millet Bağrına Bastı”

Esnafı ziyaret ederek halka bütünleştiklerini ifade eden Güvenç, “Esnafımız büyük ilgi gösterdi, onlara teşekkür ediyorum. Bütün zorlukları halkımızın sağduyusuyla aşıyoruz.  Bu gün Şanlıurfa’da 400 Binin üzerinde misafiri, ayrım yapmadan bu millet bağrına bastı. Arap ve Kürt ayrımı yapmadan birliğimizi ve beraberliğimizi gösteriyor, inancımızın gereğini yapıyor. Her şey gelecekte daha iyi olacak, bir tek şartı; birlik, beraberlik ve çok çalışmaktan geçiyor.  Bu vesile ile buradaki üniversiteli kardeşlerimin de bayramını kutluyorum, onların sorunlarını da dinledim. Bu yurdu kiralamıştık, eksikliklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Bayramı Törenle Kutlandı

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Yıl dönümü kapsamında Şanlıurfa Valiliği önünde düzenlenen törene katıldı.

İlk olarak Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabul ederek, Valilik önünde başlayan törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Celalettin Güvenç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’un ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti. 91. Yıl dönümü münasebeti ile tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa Cumhuriyet Caddesinde de İstiklal Marşını okunmasıyla başlayan tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ve tören geçişleriyle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.