banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Güvenç: Vicdanlı insanlar yetiştirmek zorundayız

           
             İlk olarak Şair Nabi Yurtlarının Akçakale’deki yurt temel atma törenine katılan Başkan Güvenç, burada Şair Nabi Yurtları sorumlusu Bekir Söylemez tarafından karşılandı.
    
             Törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen  Başkan Güvenç, doğru yolda ilerlediklerini ve gençlik ile insana yatırım yaptıklarını ifade ederek, “Asrımızın en büyük ihtiyacı güzel insan yetiştirmektir. Bunu da inşallah başaracağız. Çünkü artık Türkiye’de çok şey değişti. İnsanımızın, sivil toplumun önü açıldı. Rahatlıkla bir araya geliyoruz. Toplanıyoruz, nasıl hizmet ederiz, nasıl yaparız? Bunları konuşuyoruz ve bu yolda adımlar atabiliyoruz. Ülkemiz rahatladı, demokrasimiz belirli noktalar geldi. Allah istikrarımızı bozdurmasın diyoruz; insanımız sürekli böyle bir arada yatırımlar yaparak gençliğimizi kurtarsın” dedi.

               Manisa’nın  Soma İlçesinde yaşanan üzücü kazada helal ekmek peşinde koşan 301 vatandaşı kaybettiklerini belirten Başkan Güvenç, “Bunun acısını rahat yaşatmıyorlar. Bunun üzüntüsünü rahat yaşatmıyorlar. Kurtarma çalışmalarımızı rahat yapmamızı önlüyorlar. Provokasyon, saldırılar üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Zavallı duruma düşüyorlar. Bir tanesi şunları söylüyor; ‘AK Partinin, Tayyip Erdoğan’ın mitingine gidip alkış çalıyorlardı’ bunlara iyi oluyor diyecek kadar kendini kaybetmiş durumdalar. Bu insanları ve söylemlerini gördüğümüz zaman eğitime ne kadar ihtiyacımız olduğu çok açık belli oluyor. İmanlı, ihlaslı ve vicdan sahibi insanlara ne kadar ihtiyacımız olduğu ortaya çıkıyor” dedi.

             “Bu müesseselerde Ahlaklı, vicdanlı, imanlı ve memleket sevgisi olan gençler yetişecektir” diyen Başkan Güvenç, “ Yetiştirmek zorundayız. Vicdanını, kalbini kaybetmeyen insanlar yetiştirmek zorundayız. Bizim inancımız, imanımız ve ahlakımız budur” dedi.
              
              Şair Nabi Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise, yurtlarının 40’ınıcısının temelini attıklarını belirterek, kendilerine her zaman destek olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e teşekkürlerini ifade etti.
      
               Temel atma töreninde Başkan  Celalettin Güvenç’e; Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, Eyübbiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve vatandaşlar eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.