banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Güvenç, Öğrencilerle Halay Çekti

Açılış törene Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz katıldı.
İlk olarak Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış kurdelesinin ardından okulu gezen Başkan Güvenç, okul kapasitesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra okul bahçesine çıkan Başkan Güvenç, bahçede bulunan öğrencilerin arasına katılarak, öğrencilerle birlikte oynan yöresel halk oyunlarına eşlik etti. Bahçedeki renkli görüntülerle öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Güvenç, öğrencilerle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Güvenç, Recep Tayyip Erdoğan Çocuklarımızın Rahat Bir Şekilde Eğitim Almalarını Sağladı

Okul bahçesinde yaptığı açılış konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanken 2012-2013 eğitim sezonunda talimatıyla Şanlıurfa’da Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir şekilde okul ihalesine çıktıklarını aktaran Başkan Güvenç, “ Erdoğan, Çocuklarımızın rahat bir şekilde eğitim almalarını sağladı. Eğitim standardının yükseltme çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet tarihinde bir Milli Eğitim Bakanın yapmadığı şeyi yaparak siz ne kadar ihale yaparsanız biz o kadar destek veririz. Bizde ilçe kaymakamlarımızın bu ihaleleri yapabilmeleri için Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığıyla hukuki görüşleri alarak Kaymakamlar nasıl köy yolu yapabiliyorsa okul ihalesi yapabiliri araştırdık” dedi.

Başkan Güvenç, Daha Çok Çalışıp Sınıfları 20-25 Kişilik Hale Getireceğiz

Sürecin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa’nın eğitimdeki makus talihini yenmek için girişimlerde bulunduklarını aktaran Başkan Güvenç, “ Bir yılda İlçe Kaymakamlarımızla birlikte 300 Okulun ihalesini yaptık, teşekkür ediyorum onlara. 24 Kasım Öğretmenler Gününde Akçakale’deki Öğretmenevi’ni açarken İl Milli Eğtim Müdürümüz Metin İlci; temelini attığımız 300 Okulun 224 tanesini bu eğitim-öğretim sezonunda çocuklarımıza hediye ettik. 10 İlçemizde Eğitim ve Öğretimi tekli öğretime çevirmeyi başardık 40 kişilik sınıflara düşürdük. Daha çok çalışıp sınıfları 20-25 kişilik hale getireceğiz” dedi.

Başkan Güvenç, Bu Okullarla Dünya Öğrencileri İle Rekabet Edebileceğinize Yürekten İnanıyorum

 Çalışmalara devam ederek eğitime desteklerini sürdürerek, Laboratuarları güçlendirip yeni kütüphaneler yapacaklarını kaydeden Başkan Güvenç, “Bu okullarla Dünya öğrencileri ile rekabet edebileceğinize yürekten inanıyorum.  Sizin Amerikan ve Almanya’daki öğrencilerden eksiğiniz yok fazlanız var. Öğrencilerin en büyük avantajı böyle gariban ama yüreği evlat sevgisiyle dolu aileleri var. En büyük zenginliğimiz Anne ve Babalarımızdır.  Öğrencilerin avantajlı olduğu bir konu daha ise öğretmenleri var” şeklinde konuştu.

Vali Küçük, Gördüğünüz Gibi Kısa Sürede O Uzun Mesafeler Kapatıldı

Vali İzzettin Küçük ise, güzel ve temiz okulların Siverekli gençlerin hizmetine girmeye devam edeceğini aktararak, “ Siverek’te her hafta yeni açılışlar olmakta buraya gelemeden önce Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu 172 Km’lik beton yolun temel atma törenine katıldık. Buradan ayrılıp yeni bir açılışa gideceğiz. Sizler bunların çok daha iyisine layıksınız. Gördüğünüz gibi kısa sürede o uzun mesafeler kapatıldı” dedi.

Gülpınar, Bu Okullardan Geleceğin Türkiye’si Yetişecek

Bu okulu hizmete açılmasına vesile olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa Miletvekili Kasım Güpınar, “Bu okulu gördüğüm zaman sizlerin içinden gelen bir Siverekli olarak gururlandım. Yeni okulda okuyacak olan öğrencilere derslerinde başarılı olacak ve geleceğin Türkiye’sini inşa edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Okul açılışının ardından açılışını yapmak üzere 200 Yatak Kapasiteli Pansiyon’a geçen Heyet, buranında açılışını gerçekleştirdiler. Daha sonra Sentetik Çim Saha’yı da futbolcularla buluşturan heyet, bir süre burada futbolcularla sohbet ederek, gençlerle birlikte penaltı atışı kullandılar. Çim Sahada vatandaşları selamlayarak, açılışa gelen çocuklara ve gençlere Futbol topu dağıttılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.