banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Güvenç, Köylerimizi de Şehir Gibi Yapacağız VİDEO


Seçim çalışmaları kapsamından Yardımcı Köyü ve Özlü Köyü ile Müjdeler Mezrasına ziyaretlerde bulunan AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güvenç, İlk olarak Yardımcı Köyünde vatandaşlarla bir araya gelen Celalettin Güvenç, burada köyünsokaklarını vatandaşlarla birlikte köy içini gezerek, sohbet etti.


‘Tembellik yok, Halkımız İçin 24 saat çalışıyoruz’
Yardımcı Köyünün kanalizasyon alt yapısını bitirdikten sonra sokakları ve meydanının 30 Mart 2014’ten itibaren parke yapımına başlanacağını ifade eden Celalettin Güvenç, bir esnafla sohbetinde 2,5 yılda 3 bin 500 kilometre yol yaptıklarını söyleyerek, “Tembellik yok, halkımız için 24 saat çalışıyoruz. Muhtarlarımız biliyor. Türkiye Cumhuriyetinde 89 yıl içerisinde muhtarlarımızın en kolay ulaştığı kişi olduk. 24 saat bizi arıyorlar ve ulaşıyorlar” dedi.
Yardımcı Köyü’nden ayrılmadan önce Büyükşehir Belediyesine uzman kadrolarla geleceklerini ifade eden Celalettin Güvenç, daha iyi hizmet çalışacaklarını belirtip,  Özlü Köyüne geçti.


‘Eskiden insanlar kendi diliyle konuşamıyordu!’
Müjdeler Mezrasından vatandaşlarla bir araya gelen Celalettin Güvenç,  AK Parti iktidarından önce insanların dilini, dinini, düşüncesini özgürce ifade edemediğini söyleyerek, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partiyle iktidara geldiği gün dedi ki; ‘Söz Milletin artık. Devlet milletin hizmetkârı olmalıdır. Devletin kapılarını millete açmalıyız. 70 milyonu aynı gözle görmeliyiz. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bu topraklarda yaşayan herkes bizim insanımızdır. Ne zaman ki kavgayı, gürültüyü bırakırsak; bir arada çalışıp, gayret edersek bu ülkenin önünü açarız’. İşin özeti bu artık birbirimizi kırmayacak, fakirin fukaranın derdine koşacağız. Hiçbir köyde yol getirdim, su getirdim diye çok mutluyum diyemedim; ‘bunu 30 senedir, 40 senedir buraya getiremediğimiz için özür diliyorum, ayıptır’ dedim. Kolay değil 30-40 yılın ihmalini, açığını kapatmaya çalışıyoruz. 12 yılda 3 bin dolar olan milli geliri 10 bin 500 dolarlara getirdik, İMF’ye borçları ödedik. Elde ettiğimiz parayı da bu millete yol yaptık, 20 bin kilometre şehirlerarası yol yaptık, havaalanı yaptık, 500 bin konut yaptık, bunları görüyorsunuz. Şimdi sıra köylerimize geldi. Artık köylerimizi de şehir gibi yapacağız, yollarını, kanalizasyonunu, suyuna bakacak, köy içlerini parke taşı yapacağız İnşallah” dedi.

 


‘Köyleri Daha Yaşanabilir Hale Getireceğiz’
Anakent Belediye Başkan Adayı Güvenç, köylerde yolların yanı sıra 2,5 yıl içinde 400’ün üzerinde içme suyu kuyusu açtıklarını belirterek, “İki sene önce ben köy içlerine parke taşı yapacağız deseydim kimse inanmazdı. Şu anda 45-50 köyümüzde parke taşına başladık. Fabrikasını kurduk günde 500-600 metre kare parke taşı üretiyoruz. İsteyenlere sırayla vermeye devam ediyoruz. Allah’ın izni ile 1 Nisan’dan sonra daha güçlü belediye ile bütün köy mahalle büyükşehre bağlı olacak; seçeceğimiz ilçe belediye başkanlarıyla birlikte el ele kol kola bu köyleri daha yaşanabilir hale getireceğiz. Bu çilelerinize son vereceğiz. Bütün inancımız, arzumuz, duamız budur” dedi.

 


‘Milletten Başka Kimsemiz Yok’
30 Martta AK Parti ile yola devam edilirse Türkiye ve Şanlıurfa’nın önünün açılacağını söyleyen Celalettin Güvenç, “Arkamızda bu hükümet, Recep Tayyip Erdoğan durduğu müddetçe ben söz veriyorum. Buraların çehresi değişecek Allah’ın izniyle. Bunu yapacak gücümüz ve inancımız var. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Okullarla ilgili olarak 270’in üzerinde okulun ihalesini yaptık inşaatına başladık. Hiçbir şaibeye mahal vermedik. Hiçbir şaibede olmadı. Millete hizmeti ibadet olarak görüyoruz. Bizim milletten başka da kimsemiz yok bilesiniz. Şimdi bütün şer güçler anlaştılar, iç ve dış bir araya geldiler. Acaba bu hükümeti nasıl tökezletir, nasıl bu Türkiye’yi önleriz, nasıl güçlü Ülkeyi zaafa uğratırız onun hesabını yapıyorlar. Sizlerin sağduyusuyla Allah’ın izniyle bunlara fırsat vermeyeceğiz. Vermeyeceğiz ve bu gençlerimize güzel bir Türkiye kurmaya çalışacak ve buna devam edeceğiz. Gençlerimiz mutlaka bir meslek sahibi olması lazım. Gençlerimizin meslek edinmesi için meslek edindirme kursları açacağız” dedi.


Öte yandan köylerde taziyesi olan ailelere baş sağlığı da dileyen Celalettin Güvenç, köy ziyaretlerinin öncesinde de Şanlıurfa merkezde Bamyasuyu Mahallesi esnafıyla bir araya gelerek, görüş ve önerilerini dinledi.

Güvenç'e İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen, İsa Kızıldemir, İl Yönetiminden Hüseyin İnan, İsmail Güneş, Vehbi Beyaz ve Gençlik Kollarından İ. Halil Felhan eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.