banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Güvenç: Herkese kapısı açık halkın belediyesini kuracağız VİDEO

Nevali Otelde düzenlenen basın toplantısına çok sayıda basın mensubunun katıldığı görülürken, Ak Parti Teşkilatı ve basın mensupları arasında sıcak bir ortam yaşandı. Kahvaltılı toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlere yaklaşık bir yıldan beri hazırlandıklarını ifade etti. Yapılacak olan seçimlere yönelik Ak Partiye yapılan adaylık müracaatları ile ilgili bilgileri basın mensuplarıyla paylaşan Eğilmez, tüm adaylarla ilgili bilgilerin ve temayül yoklamalarının sonuçlarının genel merkeze gönderildiğini ve 3 Aralıktaki Grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Celalettin Güvenç’in büyükşehir belediye başkanlığı için açıklandığını kaydetti.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’in Şanlıurfa tarihinde görülmemiş bir şekilde karşılandığını sözlerine ekleyen Eğilmez, Şanlıurfalıların Celalettin Güvenç’e gösterdiği teveccühe teşekkür etti. Eğilmez, 2014 yerel seçimlerinde açık ara birinci olacaklarına inançlarının da tam olduğunu belirterek tüm teşkilatlarının birlik olarak seçime hazırlandığını kaydetti. Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’ten de bahseden Eğilmez; Güvenç’in hiçbir zaman alışılmış vali profilini çizmediğini, her zaman halktan biri gibi davrandığını belirterek: “Halkımızda Cumartesi günü kendi içlerinden gelen bu insanı çok güzel bir şekilde karşıladı. Ben bu yüzden tüm Şanlıurfalılara ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Seçim koordinasyon merkezlerini kurduklarını da sözlerinin sonunda ifade eden Eğilmez, merkezin başına önceki il başkanı Ahmet Düşünür’ü getirdiklerini belirtti.

İl Başkanı Yusuf Eğilmez’in konuşmasının ardından toplantıya katılan basın mensuplarına Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’i tanıtan bir sinevizyon sunuldu. Sunumun ardından konuşmasına başlayan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, “Bugün burada ilk defa bir vali sıfatıyla değil, Şanlıurfa’nın bir büyükşehir belediye başkan adayı olarak hasbihal ediyorum” dedi.

Öncelikle alınan kararın ve seçim sürecinin Şanlıurfa’ya hayırlı olması dileklerinde bulunan Güvenç, temennilerinin seçimin kavgasız, gürültüsüz, halkın idaresine saygı gösterilerek ve centilmenlik içerisinde geçmesi olduğunu belirtti. “Demokrasilerde adaylar çıkıp halkın önünde programlarını açıklar, ekiplerin tanıtır, halk takdir ettikten sonra da herkes ona saygı duyar” diyen Güvenç, “Kazananlar aşkla, şevkle, ellerinden geldiğince halka hizmet etmeye, halkın sorunlarını kucaklamaya, bulundukları şehirleri güzelleştirmeye çaba harcarlar. Yapabildiklerini yaparlar, beş sene sonra ise ne kadar yaptığının faturasını halk çıkarır” dedi.

Konuşmasında yeni büyükşehir yasasının bir demokrasi devrimi niteliğinde olduğunu kaydeden Güvenç, yeni yasanın yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, hizmetlerin yerinden bizzat halkın iradesiyle yerine getirilmesi olduğunu belirtti.

Köy ve bağlı mezralarının 2500’ün üzerinde olduğu Şanlıurfa’da çok özel sorunların olduğunu kaydeden Güvenç, coğrafi alan bakımından Türkiye’nin yedinci, nüfus bakımından ise dokuzuncu büyüklükteki ilinde yönetime talip olanlara çok büyük sorumluluklar yüklediğini belirtti. “Böyle bir şehri yönetmek üzere Şanlıurfalılar bizlere teveccüh gösterdiler” diyen Güvenç, “Tecrübelerimiz,  idare ve yönetim anlayışımızla onlara güven vermemizdir” dedi.

“Şanlıurfa zordur demelerine rağmen insanımıza, Şanlıurfamıza ve ülkemize olan inançtan dolayı bu görevi kabul ettik” diyerek açıklamasına devam eden Güvenç; “Bu saatten sonra bir tane Celalaettin değil, bin tane Celalettin Şanlıurfa’ya feda olsun. Bu şehir mübarek bir şehirdir, güzel bir şehirdir, bu şehir Türkiye’nin potansiyeli en yüksek şehridir. Böyle bir şehirde bu mazlum insanlara, bu sağduyulu insanlara hizmet etmek bir fani için şereflerin en büyüğüdür. Hiçbir rahat tutkusu, hiçbir lüks tutkusu, hiçbir gelecek garantisi bu insanlara hizmet etme aşkının önüne geçemez diye düşündüm. Aksini düşünseydim kendime ihanet etmiş olacaktım. En iyi görevlere de gitsem devamlı kendimi sorgulayacaktım. Görevden ve hizmetten kaçtın diyecektim. Kaldı ki hepiniz çok iyi biliyorsunuz, hiçbir zaman makam tutkum, saltanat tutkum olmamıştır. Herşeyi yaşamışız. Bu saatten sonra bir tercih yapın deseniz emin olun ki Ankara Valiliği yerine giderim İstanbul’da kendi evimde çocuğumun başında otururum, kitap okurum, yazı yazmaya çalışırım, bir entelektüel derinlik peşinde koşarım diye kendi kendime söyledim. Ama hizmetse, bu mazlum insanlara hizmetse tereddüt etmeden bu işe girdik” dedi.


Ben Şanlıurfa’ya ve Bu Ülkeye İnanıyorum

Güvenç şöyle devam etti: “bu ülkeye inanıyorum dedim, bunu açmam lazım. Bu ülkenin bir vatandaşı olmaktan, yetmiş milyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Çok kötü dönemler yaşadık, çok sıkıntılı günler yaşadı bu ülke. Bu coğrafyada yüz yıldır bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelede çok sıkıntılar yaşandı. Darbeler yaşandı, gençler öldü, başbakanlar asıldı. Hepsi bu dar coğrafyada kabımıza sığmamamızdan, gelişim ve değişimi başarmakta zorlanmamızdandı. Cumhuriyet tarihimizin kırılma noktası 2002 itibariyle Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında demokrasi devrimini gerçekleştirdik. Yeter söz milletin dedik. Bizler de büroktar olarak başbakanımızın önderliğinde halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Devletin vatandaşlarına ayrım gayrım yapmadan bir baba olmasına gücümüz yettiği kadar emek verdik. Şimdi bu ekibe katılmamayı bir eksiklik olarak hissederdim. Allah’a şükrediyorum, Urfalıların teveccühüyle bu bizlere nasip oldu. Urfa’ya inanıyorum dedim, Şanlıurfa gerçek anlamda Türkiye’nin potansiyeli en yüksek illerinden birisi. İl beş şehirden biri neden olmasın. Elimizde rasyonel veriler var. 932 bin hektar sulanabilir arazi hiçbir yerde yok. Tarım bakımından bu zenginliklerin dışında ilimize Allah başka zenginlikler de vermiştir. Konumu itibariyle çok önemli olan Şanlıurfa bir misyon kenti olabilir. Huzur kenti olmasıyla, değişik zenginliklerimizin ve değiik unsurların bir arada yaşamasıyla Şanlıurfa örnek olabilir. Şanlıurfa’nın potansiyeli ve zenginliği bununla da bitmiyor. Onbir tane peygamberin ayak izinin bulunduğu peygamberler şehridir Şanlıurfa. Yetmedi, tarihin en eski tapınağı burada çıktı. İngiletere’de Stonehenge diye bir yer var, yılda 8 yüz bin turist alıyor. Bizde daha büyük zenginlikler var ama bunun pazarlamasına emin olun daha başlamamışız bile. İddia ediyorum; Doğu ve Güneydoğu Anadoluya huzur gelse sadece hizmet sektörü bile halkı besler. Bizim insanımız buna layık, bun el birliğiyle yapmak zorundayız. Urfa’ya, Urfalıya güvenerek, Urfalının kadirşinaslığına güvenerek bu yola çıktık. Allah mahcup etmesin. Hizmetten başka hiçbir gayemiz ve amacımız yoktur. Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz. Yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız saydam, şeffaf, ulaşılabilir çözüm ve insan odaklı bir yönetimdir”.

Valiliği döneminde yapılanları basın mensuplarıyla paylaşan Güvenç, yeni dönem içinse ciddi bir şekilde hazırlanacaklarını belirtti. “Halkımız teveccüh gösterip bizi göreve getirirse ki buna inancımız tamdır, aynı anlayışla halkın belediyesini kuracağız” diyerek devam eden Güvenç; halkın hizmetinde olan, halkı kucaklayan, hesap veren, ulaşılabilir bir belediye kuracağız. Her yerde kuracağız çünkü ilçelerimizle, köylerimizle artık bir bütünüz. Bu büyük potansiyeli harekete geçirecek projeler üreteceğiz. Tugayın yerini boşaltmamız lazım ve bunun için başladık. Milli savunma bakanımıza Ankara’da iki vekilimizle gittik. Gerekirse en kısa zamanda Genel Kurmay Başkanımıza da gidelim. Çevre yollarımızı tamamlamamız lazım. Sağlık alanında hastanelerimizi tamamlamamız lazım. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazımız. Kenar mahallelerimizde konut sorununu çözeceğiz. Tüm bunları sivil toplumla yapacağız, ortak aklı bularak yapacağız. Okul yapak için yer bulamadığımız Şanlıurfa’da kadınlar, gençler ve çocuklar için sosyal tesisleri mutlaka yapacağız” sözleriyle seçildiği taktirde yapmayı düşündüklerini özetledi.

Toplantı Güvenç’in açıklamalarının ardından basın mensuplarının Büyükşehir Belediye Başkan Adayına yönelik sorularıyla devam etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.