banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Güvenç, Eczacılara konuştu; İnsana yatırım zamanı VİDEO

İnsana ve gençliğe yapılacak olan hizmetlere önem vereceklerini söyleyen Güvenç, “Anlayışımızda imar ve konut kadar kadına, çocuğa, gence ve engellilerimizi kapsayacak çok önemli projelerimiz de var” dedi.

Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Mahmut Dolap ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Şanlıurfa AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Celalettin Güvenç, başarılı bir dönem geçirilmesi temennisinde bulunarak, adaylık sürecini ve AK Partinin hizmetlerini anlattı.

Şanlıurfa’da yapacak çok önemli işlerinin olduğunu belirten Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’daki barış ve hoşgörü ikliminin korunması gerektiğini söyleyerek, Şanlıurfa’nın potansiyeli yüksek; Türkiye ve Ortadoğu için önemli bir kent olduğunu ifade etti.

İnsana ve gençliğe yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Celalettin Güvenç, “Genç adama şunu yapma, bunu yapma… Ne yapacak çocuk? Bu yüzden spor yaptıracak alan, Kültür merkezleri, okuma salonları yapacaksın. Gençlik merkezleri yaptık, gücümüzün yetmediği yerde çadır gençlik, kent merkezinde 27 kadın kültür merkezi ve köylerimize taziye evleri yaptık. Anlayışımızda imar ve konut kadar kadına, çocuğa, gence ve engelliye kapsayacak projelerimiz var. Çok açık söylüyorum iki buçuk sene de yaptıklarımız, yapacaklarımızın işaretidir. 10 ilçemizin 6’sında çocuklarımızın, amatörlerimizin top oynayacağı sentetik saha yoktu hepsini yaptık. Sentetik sahası olmayan ilçemiz kalmadı. Havuz yoktu bırakın kapalı havuzu 10 tane havuz yaptık. Gence, kadına, insana yatırım yapan herkese sivil toplumdan destek verdik. Sahip çıkıp ilgilenelim diye” dedi.

Süratle madde bağımlılarını tedavi merkezi kurulacak

Çocuklar için yapılacak hizmetlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Güvenç, “Süratle madde bağımlılarını tedavi merkezi kurulması Gaziantep Şahinbey Belediyesinde varmış. Arkadaşları gönderdim inceletip, fotoğraflarını çektirdim. Kesinlikle bu konuda her yıl bir bütçe ayırıp, kesinlikle belediyenin ilgili birimi öncelikle önleyici hizmet yapacak, çocuk madde bağımlılığına bulaşmasın diye bulaşmış ise de önemli bir madde bağımlılığı merkezi kurarak hemen tedavi altına alarak kurtarmamız lazım. Her mahalleye kadınlar, gençler, engelliler için bir sosyal tesis yapmak boynumuzun borcu”  şeklinde ifade etti.

Sosyal Tesislerimiz Örnek Olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediyecilikte görünmez hizmetlerinden birisi olan sosyal tesisleşme çalışmalarına değinen Celalettin Güvenç, “Şanlıurfa’da da süratle Cumhuriyet Parkını, Meyveliğe yürüyüş yolları, bisiklet yollarıyla hemen halka açmamız lazım. Oralar eşini çocuğunu alacak, sosyal tesislerde zaman geçireceksin. Kâr amacı gütmeyen şirket kuracağız. Buralarda ve diğer işletmeler de örnek olacak tesislerimiz” dedi.

Şanlıurfa Eczacı Odası Başkanı Mahmut Dolap ise Sivil Toplum Örgütlerinin önemli görevleri arasında yer alan kentin sorunlarına hassasiyetle yaklaşılmasının gerekliliğini anlatarak, “Daha önemlisi ise toplumsal sorunları dillendirmesidir. Önümüzdeki yıl yerel seçimler gerçekleştirilecektir. Tabii ki oda olarak bizimde dilek ve önerilerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Eczacılar Odası ziyaretinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e, İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Fatih Yıldız, Fatih Kahya, Gürkan Billurcu, Mehmet Eriten, Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü ve partililer eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.