banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Güvenç, Büyükşehir aday adayları ile buluştu; Birlikte yürüyoruz

Büyükşehir aday adaylarının daveti kabul ederek geldikleri için teşekkür eden AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, “Ülkemizin ve Şanlıurfa’nın birçok potansiyel birikimi var. İnsan kaynağı olarak, finansal olarak, teşvik yasası, arazilerin sulanması, birçok faktör gibi potansiyel birikim var. Barışın gelmesi, ülkede terörün bitmesinin en çok yarayacağı il Şanlıurfa’dır. İnsanlar Urfa’yı Diyarbakır’la aynı kefede tartıyor. Dışardan o gözle bakılıyor” dedi.

 

AK Parti, büyük bir misyon ve yükümlülüğü hakkıyla yerine getiren bir davanın adresidir

Bir araya gelmelerinin biraz geciktiğini belirten Güvenç, “Geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizim için çok önemlisiniz. Biraz gecikti ama bizim de işlerimizin yoğunluğu malum. Bundan sonra da arzumuz birlikte yürüyelim. Görüşlerinize, projelerinize ihtiyacımız var. Bu dava ne Celalettin Güvenç’in, ne Faruk Çelik’in ne Tayyip Erdoğan’ın davası. Bu dava milletimizin baki olup olmaması, geleceğiyle ilgili dava. Bu memlekette demokrasinin tam olarak yerleşip yerleşmemesi ile ilgili davadır. Bu coğrafyada yeniden kültürümüzün, inancımızın, medeniyetimizin ihya edilip edilememesi ile ilgili bir dava. Gene bu dava; bütün Ortadoğu coğrafyasının Afrika’ya, Asya’ya mazlum milletlere liderlik, örneklik yapabilme yada yapamama davasıdır. AK Parti büyük bir misyon ve yükümlülüğü Allah’a şükür hakkıyla yerine getiren bir davanın adresidir. İnanın Tayyip Bey ilk çıktığımızda da aynı inançta, aynı arzudaydı. Ancak 10 yılda bu kadar gerçekleştirilebildi” diye konuştu.

Türkiye’yi seven herkesin AK Partiye ve bize sahip çıkması lazım

Hemen herkesin Cumhuriyet dönemindeki sıkıntıları bildiklerini belirten Celalettin Güvenç, konuşmalarına şöyle devam etti;

“Çektiğimiz siyasi, ekonomik sıkıntıları biliyorsunuz. En son 2001’de gecelik faizlerin 4 bin, 8 bine çıkması, bir Başbakanın rahmetlinin kollarına girilerek makama getirilmesi, kamu bankalarının 120 milyar dolar, kimilerine göre de 140 milyar dolar tabiri caizse hortumlanması, işte böyle bir ülke. Yol yok, ulaşım yok, iletişim yok, hiçbir alt yapı yok. Demokrasi, hukuk, çağdaş yönetim adına kabul etmemiz gerekir ki, insanları tatmin edecek hiçbir şey yok. Çok açık ve net söylüyorum; 2002’nin Devlet, yönetim anlayışıyla Türkiye devam edecekti, devam edemedi. Tartışılacak bir şey yok. O anlayışla ülkeyi bu günlere çıkaramadık, bırakın büyütmeyi çıkaramadık. Bugün de muhalefetin söylemleriyle, fikirleriyle, ideolojileriyle bu ülkenin 1 günlük bile geleceği olmaz. Muhalefetin 2 lideri ülkenin yarısıyla siyaset yapıyor, bir çay içmekten mahrumlar. Tunceli, Bingöl, Hakkari, Muş’ta, Diyarbakır’da bırakın çay içmeyi, siyaset yapmayı, halka gitmeyi. Böyle bir ülke olabilir mi. Allah’tan ki AK Parti var.Allah’tan ki onun lideri var, Türkiye’nin her yerinde var. Demokrasinin adresi olarak, siyasetin adresi olarak, istikrarın adresi olarak, ekonomik büyümenin adresi olarak ve gelecek olarak adres var. Buda olmasa; Türkiye’yi seven herkesin esasında AK Partiye ve bize sahip çıkması lazım.”

Toplantı,karşılıklı sohbet babında gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayları ile düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Celalettin Güvenç’in yanısıraBüyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Mehmet Baki Özmen, Enver Sedat Yahlizade, Nezir Nebati ve Faruk Koreli ile AK Parti İl Başkan Yardımcıları Erkan Sözen ve İbrahim Toru, Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Çadak, Nihat Kılıç, Gençlik kollarından Mehmet Cem Beyaz katılırken, Gaziantep’te bir sempozyuma katılan Prof.Dr. Abdullah Ekinci, Ankara’da programları olan Mahmut Kaplan ve Murat Karaçizmeli, İstanbul’da bulunan Mehmet Takıl katılamayacaklarını belirttiler. Ali İhsan Delioğlu ise katılacağını belirtmesine rağmen davete icabet edemedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.