banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Güldal Akşit; Kadın haklarını güvence altına alıyoruz

 

Güldal Akşit ve beraberindeki milletvekilleri Şanlıurfa il başkanlığını ziyaret ettiler. Burada konuşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit; “Komisyon olarak Kadın erkek eşitliği için çalışmalar yapıyoruz. Amacımız kadınların eşit bir birey olarak haklarını kullanması ve eksik olanlar varsa yasa ile güvence altına almak istiyoruz” dedi.

İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür; “Kadınlarımızın ikinci sınıf insan olmadığı fakat bazı noktalarda haklarının yanlış kullanmasından dolayı ezildiği anlar oluyor. TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bu aksaklıkları ortadan kaldıracak çalışmalar için Şanlıurfa’mıza geldiler. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit; “Ankara’dan sizlere selam getirdim. Şanlıurfa’ya komisyon olarak geldik. Burada TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımın yanı sıra siz AK Parti teşkilatını da ziyaret ettik. Kadınların ilgi göstermesi bizi sevindiriyor” dedi.

 

ŞANLIURFA LİSESİ MEZUNUYUM

Konuşmasında Şanlıurfa Lisesi mezunu olduğu ve Şanlıurfa’nın kendi nezdinde çok ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden komisyon başkanı Güldak Akşit; 35 yıl önce Şanlıurfa Lisesinden mezun oldum. Sonraki zamanlarda Urfa’ya gelmek istedim fakat kısmet olmadı. Bakan olduğum dönemde iki kez program yaptım ama yine engeller çıktı. 35 yıl sonra Urfa’ya geldim. Urfa hem çok değişmiş hem de çok gelişmiş olarak gördüm.

Ankara’da çok yoğun bir çalışma içindeyiz. 8 yıldır AK Parti olarak iktidardayız, bu kolay değil. Hem de her dönem oylarımızı artırıyoruz. Tabi bu çalışma başta kadınlarımızın çalışmalarıyla oluyor. Kadınlarımız her eve giriyorlar. İşin görünmeyen tarafındalar.” Dedi.

 

Güldal Akşit’ten sonra konuşan komisyon üyesi Ağrı milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Fatma Kotan; “Berdel ve nbaşlık parası evlilikleri araştıryoruz. İlk olarak Trabzon’a gittik. Orada STK temsilcileriyle görüştük. Türkiye’de yanlış algılar var. Örneğin çocuk cinsiyetini kadın değil, erkek tarafından belirlendiği bilimsel olarak sabittir. Kadınların geleceği için kızlarımızı okutmalıyız. Kadınların kadın değil birey olarak görülmesini eğitimle aşabiliriz” dedi.

Komisyon üyesi Ordu milletvekili Mustafa Hamarat ise; Komisyonun tek erkek üyesiyim. Komisyonumuzun amacı kimsenin kimseye zulüm etmediği bir toplum oluşturmak istiyoruz. Kadın ve Erkek kim olursa herkesin onuruyla yaşayacağı bir ortam oluşturmak istiyoruz” dedi.

Komisyon üyesi Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise “Şanlıurfa’nın güzel ve sıcak insanlarının güzel yaklaşımlarını gördük. Komisyon olarak çalışmalarımıza katkılarından dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti İl binasında Şanlıurfa Milletvekili Çağla Özyavuz Aktemur, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Gençlik Kolları başkanı Av. Osman Uludağ, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri ve teşkilata mensup üyeler ve Urfalı kadınlar ilgi gösterdiler.

 

 HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.