banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

GÜL; Şanlıurfa Peygamberleri anımsatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri, bürokratlar, işadamları, STK temsilcileri, şehit aileleri ve kentin önde gelen isimlerin katıldığı yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik önemine dikkat çekti ve son yıllarda Urfa’da yaşanan değişimi hayranlıkla izlediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı olmadan önce kente çok kez geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Cumhurbaşkanı olmadan önce Şanlıurfa’ya kaç kez geldiğimi tam olarak hatırlamıyorum. Önceki vazifelerimde, bakan olduğum süre zarfında belki birkaç kez gelmiş olabilirim. Ancak –Cumhurbaşkanı- sıfatıyla ilk kez geliyorum. Sabahtan bu yana Şanlıurfalılarla iç içeyiz. Halkın bize gösterdiği teveccühe teşekkür ediyorum. Şanlıurfa denince aklımıza ilk Peygamberler Şehri geliyor. Türkiye’nin her yerinde Urfa bu sıfatıyla bilinir. Ancak tarihe baktığımızda her geçen gün yepyeni şeyler öğreniyoruz. 12 Bin yıl önce tarihin ilk yerleşim yeri Urfa’da günışığına çıkarılmış. Bugün gezerken daha öncekilere kıyasla değişen ve güzelleşen bir Urfa gördüm. Eski Urfa ile Yeni Urfa’yı kıyasladığımızda farkı anlatmak mümkün değil. GAP Havaalanı’ndan tutun kente gelirken gördüğüm manzarayı hayranlıkla izledim. Bu alanda emeği geçen başta devlet büyüklerimiz olmak üzere bürokratlara, belediye başkanlarına ve ekibine teşekkür ediyorum. Umut ediyorum ki Şanlıurfa’nın önü açıktır ve en kısa sürede bu kent, daha iyi noktaya gelecektir” dedi.
Şanlıurfa’nın gerek Türkiye’de gerekse de Dünyada önemli merkezler arasında yer aldığına değinen Gül, “Otele girişimde bir grup yabancı turistle karşılaştım. -Nereden geliyorsunuz- sorusuna -Californiya’dan- yanıtını aldım. Yakın bir yerden değil bakın Urfa’ya Amerika’nın taa ötesinden geliyorlar. Eğer Urfa buradan turist alıyorsa bu kentin önümüzdeki yıllarda önemi daha da artacaktır” diye konuştu.
Şanlıurfa’ya yaptıkları yatırımlardan dolayı birden fazla işadamına şükran plaketi takdim eden Cumhurbaşkanı Gül, geceyi Şanlıurfa’da geçirdi.

GÜL; Şanlıurfa Peygamberleri anımsatıyor ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.