banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Gözler bu vekil adaylarının üzerinde

Türkiye yarın yapılacak seçime kilitlenirken, gözler bu adayların üzerinde... İşte seçilip seçilmeyecekleri en çok merak edilen adaylar...

Türkiye seçime kilitlendi. Kimi yönetmen, kimi sanatçı, kimi futbolcu, kimi Ergenekon sanığı olan vekil adaylarının seçilip seçilmeyeceği merak konusu...

Mustafa Balbay


Ergenekon soruşturmasının dikkat çeken isimlerinden. Şu an Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Balbay, İzmir ikinci bölgeden CHP 2. sıra milletvekili adayı.

Mehmet Haberal

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof.Dr. Haberal seçim yarışında CHP Zonguldak milletvekili adayı olarak yer aldı.

Çetin Doğan

"Balyoz Planı" davasının tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul 2. Bölge'den bağımsız olarak adaylığını koydu.

İlhan Cihaner

Ergenekon davası kapsamında tutuklanan ve aday olup olmayacağı en çok tartışılan isimlerden eski başsavcı İlhan Cihaner, CHP'nin Denizli’den aday gösterdiği ve alacağı sonucun merakla beklendiği adaylardan.

Engin Alan

MHP’nin İstanbul 1. bölge ilk sıradan aday gösterdiği Balyoz davası sanığı emekli General Engin Alan partisinin iddialı isimleri arasında yer alıyor.

Sezgin Tanrıkulu

CHP’nin İstanbul 2. bölgeden aday gösterdiği Tanrıkulu, Kürt sorunu konusunda çalışmaları bulunan ve CHP’ye Kürt kökenli vatandaşlardan oy getirebileceği düşünülen önemi bir isim.


Ümit Özdağ

MHP'nin İstanbul'da 2. bölge milletvekili adayı olarak gösterdiği Prof. Dr. Ümit Özdağ da partisinin iddialı adaylarından

Süleyman Çelebi

CHP’nin İstanbul 3. bölge 3. sıradan aday gösterdiği DİSK eski başkanı Çelebi'nin aday olup olmayacağı büyük merak konusu olmuştu.

Ahmet Kutalmış Türkeş

Alparslan Türkeş’in oğlu AK Parti'den İstanbul 2. bölge 7. sıradan milletvekili adayı.

Emine Ülker Tarhan

CHP’nin Ankara 1. bölge 3. sıradan aday gösterdiği eski YARSAV Başkanı Tarhan, partisinin dikkat çeken adaylarından.

Sinan Aygün

Ergenekon davasında tutuklanmasıyla gündemde uzun bir süre yer alan Eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Aygün, CHP tarafından Ankara 2. bölge 3. sıradan aday gösterildi.

Abdüllatif Şener

AK Parti iktidarında Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan ve 2007 seçimlerinde aday olmayan Abdüllatif Şener bu seçimde memleketi Sivas’tan bağımsız aday olarak yeniden Meclis'e girmeye hazırlanıyor.

Sırrı Süreyya Önder

Senaryosunu yazdığı ve yönettiği "Beynelmilel" filmi ve Radikal gazetesinde yazdığı köşe yazılarıyla tanınan Sırrı Süreyya Önder, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı. Gündemde adından sıkça söz ettiren Önder, bağımsız adaylar arasında en çok dikkat çeken isimlerden.

Oktay Ekşi

Yazdığı bir yazı nedeniyle Hürriyet gazetesindeki görevini bırakmak zorunda kalan gazeteci Oktay Ekşi CHP’nin İstanbul 3. bölgeden aday gösterdiği isimlerden.

Binnaz Toprak

İstanbul 3. bölge 5. sıradan aday gösterdiği Toprak önemli araştırmalarıyla gündeme geldi. Özellikle mahalle baskısı konusundaki tezi gündemde uzun sure yer aldı. CHP’nin iddialı adayları arasında.

Şafak Pavey

CHP’nin İstanbul 1. bölge 5. sırada aday gösterdiği Pavey başarılı özgeçmişiyle partisinin en çok dikkat çeken adayları arasında.

Sabahat Akkiraz

Sevilen sanatçı CHP'den İstanbul 3.bölge 6. sıradan milletvekili adayı.

Hakan Şükür

Eski milli futbolcu, AK Parti’nin İstanbul 3. bölgeden aday gösterdiği sürpriz isimlerden.

Saffet Sancaklı

Bir diğer eski futbolcu MHP’nin İstanbul 2. bölge 5. sıra milletvekili adayı.

Ferhat Tunç

BDP’nin desteklediği bağımsız aday olarak seçim yarışında yer alan sanatçı Ferhat Tunç, Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de alacağı oy oranının merak edildiği bir isim.

Kenan Bıyık

CHP’nin Rize’den ilk sırada aday gösterdiği ve Mesut Yılmaz’ın desteğiyle aday olan Bıyık, 30 yıldan fazla süredir Rize’den milletvekili çıkaramayan CHP’nin iddialı adayları arasında.

Erol Dora

Mardin’de BDP’nin desteklediği Süryani aday Dora'nın seçilmesi halinde ilk kez bir Süryani Meclis'e girmiş olacak.

Tolga Çandar

CHP’nin Muğla’dan aday gösterdiği sanatçı Tolga Çandar partisnin iddialı adaylarından.

Naif Alibeyoğlu

CHP’nin Kars milletvekili adayı. Belediye başkanlığı döneminde yapılan ve Başbakan Erdoğan’ın ‘ucube’ olarak nitelediği ‘İnsanlık Anıtı’ ile gündeme gelen Alibeyoğlu bu kez milletvekilliği için şansını deniyor.

 Ahmet Ersin

Şanlıurfa’da BDP destekli bağımsız adaylar dışında Bucak Aşireti’nden önemli bir isim.

 Zülfükar İzol

AK Parti Şanlıurfa eski milletvekili İzol aşiretinden Zülfükar İzol partisinden yeniden aday gösterilmeyince bağımsız aday olarak seçime giriyor.

Murat Bozlak

Adana’da AK Parti ve MHP arasında geçen seçim yarışında BDP’den aday olan güçlü bir isim ve şehirde dengeleri değiştirebilecek aday olarak değerlendiriliyor.

Menderes Türel

AK Parti'nin Antalya’dan aday gösterdiği Türel, Deniz Baykal'ın kaset skandalının ardından oy potansiyeli yükselen adaylardan.

NTVMBSCE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.