banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Gök; 30 yıllık hastalığa el attık VİDEO



GELİŞMİŞ ÜLKELERDE VATANDAŞLIK TANIMI YOK

Gazeteci Süleyman Yıldız'ın "Anayasadaki Türklük ifadesi neden çıkartıldı" şeklindeki sorusuna Atatürk'ün ifadelerinden örneklerle cevap veren Gök, "Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadelerine baktığınızda "Türkiye halkı, toplumu" şeklinde ifadelere rastlarsınız. Kimsenin kendisini ötekileşmiş hissetmediği bir anayasal tanıma ihtiyacımız var. Ayrıca gelişmiş bir çok Avrupa Ülkesinde vatandaşlık tanımı anayasada yer almıyor. Amaç milli beraberlik ve bütünlüğün sağlandığı ancak hiç kimsenin kendisini ayrı hissetmediği bir anayasa hazırlamak" dedi.

MİLLETİN İSMİ: TÜRK MİLLETİDİR!

Yıldız'ın anayasadaki millet tanımının ne olacağına dair yönelttiği soruyu net bir şekilde yanıtlayan milletvekili Gök, milletin birlik ve beraberliğinin esas alındığı bir anayasa faaliyeti içerisinde olduklarının altını çizerek "Devletin adı Türkiye Cumhuriyeti, millet ise Türk milletidir" dedi ve "Türk Milleti" ibaresi hakkında çıkan iddialara son noktayı koydu.

HALA TARTIŞIYORSAK SORUN VAR DEMEKTİR

"Milli Beraberlik ve Kardeşlik Projesi" adı altında yürütülen demokratikleşme sürecinin, ülkenin her alandaki sorunlarına çözüm olacak bir süreç niteliğini taşıdığını ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Anayasadaki "Türklük" ifadesinin kaldırılmasıyla ilgili eleştirilerin süreci çarpıtmaya dair girişimler olduğunu belirtti ve "kimsenin kendisini ötekileştirilmiş hissetmediği bir anayasa yapma çabası içerisindeyiz. Eğer hala bu sorunları tartışıyorsak ortada bir yanlış var demektir, kavram kargaşası yaratılmayıp çözüme iyi niyetle yaklaşmak gerekir" dedi.

30 YILDIR TEDAVİ EDİLEMEYEN HASTALIK!

Terör sorunun yıllardır mücadele edilen ve yazılan yanlış reçeteler dolayısıyla  şifası bulunamamış bir hastalığa benzeten Gök,
"30 yıldır bu hastalığı çözemediysek, yazan yazılan reçetelerin başarısızlığı üstüne düşünmek gerekir. Biz bu hastalığı kökünden çözmenin derdinde farklı reçete, doktor ve ilaçla derdin dermanını arıyor ve inanaıyoruz ki bulacağız." dedi.

SÜRECİN EKONOMİYE KATKISI BÜYÜKTÜR

Terörün, siyasetten, ekonomiye bir çok alandaki refahımızı olumsuz anlamda etkilediğini vurgulayan Gök, "Çözümün olumlu etkilerini değerlendirirken, olaya,  sadece siyasi anlamda bakmamak gerekir. Düşünün ki terörle mücadele için harcanan para 500 milyar dolar. Terör sorunun çözülmesinin ekonomiye katkası  500 milyar dolardan ibaret değildir. Doğu ve Güneydoğu'ya terör sorunu sebebiyle yapılmayan yatırımların yapılması ve istihdam olanaklarının artmasıyla sağlanacakları bir bütün olarak değerlendirmemiz gerekir." diyerek demokratikleşme sürecinin ekonomiye katkılarından bahsetti.

SAMİMİYET TESTİNDEN GEÇİYORUZ

Milletvekili Gök, Süleyman Yıldız'ın, Akil İnsanlar listesinde yer alan isimlerin tartışma konusu olduğunu ve konuyla ilgili görüşlerinin ne olduğuna dair sorusuna yönelik verdiği yanıtında, herkesin samimiyet testinden geçtiğinin altını çizerek, "yıllardır insanlar terörün bitmesini istediklerine yönelik demeçler veriyor, kardeşlik özlemine dair şarkılar yapıyor, filmler çekiyor. Herkesin dilinde bir barış özlemi ve karşısında terör sorunu. Bugün, şimdiye  kadar söylenenlerin samimiyetinin test edileceği gündür. "dedi.

Akil İnsanların toplumun büyük bir  kesiminden kabul görmüş, gazeteciler, sanatçılar, akademisyenlerden oluşan isimlerden oluştuğunu vurgulayan Gök,  "süreç daha yeni başlıyor. Bu listede yer alan isimlerin görüşlerine, oluşturacağı raporlara, tespitlere toplumun her kesiminin ve bizlerin ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir." diyerek, yeni başlayan süreçte farazi konuları konuşarak toplum bilincini bulandırmamak gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber24.com

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.