banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Flaş Açıklama: Mevcut Başkanlar aday adayı olmayacaklar


AK Parti: Mevcut belediye başkanları aday olmayacak
AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "31 Mart 2019 tarihindeki Mahalli İdareler Seçimi için 5-12 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacak olan aday adaylığı başvurularında AK Parti mensubu mevcut Belediye Başkanlarımız müracaatta bulunmayacaklardır" açıklamasını yaptı.
 

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, aday adaylığı sürecinin ilk gününe ilişkin, "Toplam 127 aday adayının müracaatının sisteme girildiğini görüyoruz. Bunların 13 tanesi onaylanmış, 114 tanesi de onay bekleyen başvuru" dedi.

Yavuz, parti genel merkezinde, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecinin ilk gününe ilişkin soruları yanıtladı.

Bir soru üzerine, aday adaylığı başvurularının bugün 11.00 itibarıyla başladığını anımsatan Yavuz, e-başvuru yöntemini kullanacaklarını ve anlık olarak tüm müracaatların görülebileceğini duyurduklarını söyledi.

Yavuz, "An itibarıyla toplam 127 aday adayının müracaatının sisteme girildiğini görüyoruz. Bunların 13 tanesi onaylanmış, 114 tanesi de onay bekleyen başvuru" ifadesini kullandı.

Aday adaylarından öncelikle internet üzerinden ön başvuru aldıklarını dile getiren Yavuz, ön başvuruyu yapan aday adaylarının daha sonra ilgili teşkilat başkanlığına giderek bu bilgilere dayalı çıkartılacak formu imzalayıp, teslim etmesi halinde müracaatın kesinleşeceğini bildirdi.

Yavuz, bu doğrultuda kesinleşen aday adayı sayısının 13 olduğunu vurguladı.

Mevcut belediye başkanları müracaat etmeyecek

Yavuz, bir soru üzerine Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında mevcut belediye başkanlarının müracaat etmemeleri yönünde karar aldıklarını hatırlattı.

Bu durumu kamuoyuna duyurduklarını aktaran Yavuz, sabah saatlerinde genel merkezde bir ilçe belediye başkanının büyükşehir belediyesi için müracaatta bulunduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.