banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Fıratın suyu OSB ve Balıklıgöl'e hayat verecek VİDEO

Her ay 3 gün Şanlıurfa’da kalarak çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, üç günlük gezisinin son gününü temel atma projelerine ayırdı. Bakan Çelik, son 3 gün içinde yaptıkları temel atma ve açılış törenlerindeki projeler için Şanlıurfa’ya yaklaşık 100 milyon TL’lik bir kaynak aktardıklarını söyledi.
İlk olarak İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Balıklıgöl Havzası'nın Beslenmesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Besi Bölgesi ile civar köylere içme ve kullanma suyunun temin edilmesi projesinin temel atma törenine yapıldı.

18 milyon liraya mal olacak projenin temel atma törenine; Bakan Çelik, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Mahmut Kaçar ve Emin Önen, Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve vatandaşlar katıldı.
Balıklıgöl ve civar köylere su götürecek proje ile ilgili olarak İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipooğlu bilgilendirme konuşması yaptı. Proje ile ilgili bilgi veren Büyükhatioplu, "Temeli atılacak proje, OSB, Balıklıgöl, civar köylere su teminini amaçlamaktadır. Ülkemizin ve Şanlıurfa'mızın gözbebeği olan ve önceki yıllar su eksilmesine maruz kalan Balıklıgöl'ün suyunu arttırmak amacıyla havzaya su verilmesini ve Karakoyun Deresi'ne bir miktar su bırakılması hedeflenmektedir" dedi.

Daha sonra Milletvekili Emin Önen ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakababa kısa birer konuşma yaparak projenin hayırlı olmasını dilediler.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de, tesislerin önemine dikkat çekerek, hayal edilenlerin Şanlıurfa'da gerçekleştirildiğini söyledi. Şanlıurfa’da artık işadamları arasında rekabet etme mantığının bu proje ile ortaya çıktığını söyleyen Vali Güvenç, bu projenin inşaat işinin yüzde 45 kırım ile ihale edildiğini ve bunun sağlanmasını katkıda bulunan tüm özel idare çalışanlarına teşekkür etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Balıklıgöl'ün sadece Şanlıurfa, Türkiye için önemli olmadığı tüm ilam alemi için önemli bir mekan olduğunu ifade ederek, "Şanlıurfa'nın mühründe olan Hz. İbrahim'in mekanının gelecek nesillere aktarılması konusunda üzerimize düşen görevi yapmak durumundayız. Bundan dolayı bu proje; hem Balıklıgöl'ün hayat bulması, hem de civar köyler ile OSB bölgelerinin suya kavuşmasıyla önemli bir proje olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyor, kısa sürede bitirilmesini de yüklenici firmadan istiyorum” dedi. Bakan Çelik 18 Milyon TL’ye mal olacak olan ve 466 günde tamamlanması planlanan projenin bir yılda bitirilmesi talimatını verdi.

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın elektrik sıkıntısı ile ilgili toplantı yaptıklarını bu toplantıda Vali Celalettin Güvenç, milletvekileri ve ilgili daire amirlerinin katıldığı bu toplantının sonucunda önümüzdeki yıl Şanlıurfa’nın elektrik sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi. Bir yıl içinde yapılacak yatırımlarla birlikte Antalya’ya giden elektrik gücü kadar bir elektiriğin daha sağlanacağını söyleyen Bakan Çelik, “Devlet üstüne düşeni yerine getiriyor, vatandaş da yerine getirecek. Şanlıurfa kendisine yakışmayan yakıştırmalarla anılmayacak” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Vali Güvenç ve Milletvekilleri ile beraberindekiler, açılış butonuna basarak, 1 yılda planlanan projenin startını verdiler.

 

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.