banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Fiıkri Işık; İl Başkanını biz belirleriz

Fikri Işık’tan il başkanlığı için önemli açıklamalar

Şanlıurfa ak Parti İl Başkanlığının belirlenmesi için AK Parti Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Fikri Işık ve Şanlıurfa Koordinatörü Burhan Kayatürk'ün Şanlıurfa AK Parti İl binasında toplantı düzenlediler.

İl binasında il yönetim kurulunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda yeni il başkanı belirlenecek.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalar yapan Fikri Işık, Şanlıurfa medyasında çıkan dedikodu haberlere işaret ederek Buraya niçin geldiğimizi medya mensuplarına kendimiz açıklamak istiyoruz. Asıl kaynaktan bilgi verelim. Biz söyleyelim ki başka yerden yanlış bilgiler yazılmasın” dedi.

Fikri Işık sözlerini şöyle sürdürdü; “Son yıllarda en önemli gündem konusu olan referandumu başarılı bir şekilde atlattık. Türkiye yüzde 58 ile değişime evet dedi.

Şimdi ise siyasi istikrarın devamı için yeni bir süreç başladı. Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler siyasi istikrar için önemli bir viraj. AK Parti olarak seçim sürecine girmeden teşkilatlarımızda milletvekili aday adayı olmak isteyen mensuplarımızın 15 Ocak’a kadar istifa etmelerini istedik.

Bu süreçte Şanlıurfa’nın tamamında 23 kişi istifa etti. İstifa edenler arasında İl Başkanı da var. Tüzüğümüz gereği İl Başkanı atamamız gerekiyor. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı olarak bu atamayı yapacağız.

Bugün buraya İl Yönetimi, İlçe, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyelerinden İl Başkanlığı için görüş alacağız. Teşkilatın belirlediği isimler Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’a sunulacak.

Başbakanımız belirlenen kriterler doğrultusunda bir isim belirler biz de o ismi il başkanı olarak atayacağız. Yeni il başkanı ile 12 haziran’da yapılacak seçime hazırlı gireceğiz.

İl başkanlığı için partimizin 3 kriteri var.

1 – İl Başkanı olacak kişi Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın temsilcisi olacaktır. Başbakanımızın temsilcisi ise ilin valisidir.

2 – İl teşkilatın başkanı olmasından dolayı teşkilatı sevk ve idare edebilecek, yönetim kabiliyeti yüksek olması göz önünde bulundurulur.

3 – İktidar partisiyiz. Millet bize hizmet görevi vermiş. Hükümet olarak yaptığımız hizmetleri bulunduğu ilde koordinasyonunu yapabilecek kapasitede olması üç önemli kriterimizidir” dedi.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan AK Parti Teşkilattan sorumlu başkan yardımcısı Fikri Işık; Biz bir isme angaje olmadık. Buradan alacağımız izlenimle bir isim belirleyeceğiz. Bir gazetecinin “En çok istifa hangi ilden oldu? sorusuna “En çok istifa İstanbul ardından da Ankara’dan oldu” dedi.

İl başkanı teşkilat dışından atanır mı?” sorusuna “Tüzüğümüz gereği içerden atayabileceğimiz gibi dışardan da atayabiliriz” dedi.

İl başkanlığı ve yönetim krizi çıkar mı? Sorusuna ise böyle bir olasılık yok. Teşkilatımızda istifa edenlerin yerlerine yedekler geldi ve görevlerini yapacaklar” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

 

 www.balikligol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.