banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Fatma Şahin; Kadın Siyasetin öznesidir

BAKAN FATMA ŞAHİN KADIN SİYASETİN ÖZNESİDİR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek; “Şanlıurfa’da büyük bir başarı ile 10 Milletvekili AK Partiye kazandırdığınız için Başkan ve Milletvekillerimiz huzurunda tüm teşkilata teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i AK Parti İl Başkanı, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, partililer, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu karşıladı.

Bakan Fatma Şahin’in yanı sıra beraber Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Doç. Zeynep Karahan Uslu ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve partililer hazır bulundu.   

Burada konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin bugün Bölge il Valileri ile toplantı yaptı. Ardından partimizi gelerek bizleri ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Başbakan Erdoğan’ın kadına verdiği öneme dikkat çekerek; “61. hükümetin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak, bu makama gelmeden önce 2001 yılında AK Partinin kuruluşunda yer aldım. Her kademede görev aldım. Daha sonra bölgenin ilk kadın 22. Dönem milletvekili olarak Gaziantep’ten seçildim. Şimdi ise bölgenin ilk bakanı olarak çalışıyorum. Buda sayın başbakanımızın ve Genel Başkanımızın kadınlara ne kadar destek ve önem verdiği ortada. Teşkilata güvenin bir göstergesidir diye düşünüyorum. Esas olan şey partinin daha kalıcı olarak yola devam etmesi için her zaman bu başarının arkasındaki gücü unutmadık ve bundan sonrada unutmayacağız. Biz ustanın ekibinde parlamentoda daha 10 aylık bir parti iken yüzde 67 gibi bir temsil ile götüren başarının ana damarı teşkilatlarımızdır” dedi.

 

GÜZÜMÜZ TEŞKİLATLARIMIZDIR

Teşkilatın çalışmalarının bir parti için ne kadar önemli olduğunu dile getiren Bakan Fatma Şahin; “Sayın başbakanımızın söylediği ve her zaman hatırlattığı bizim en büyük gücümüz teşkilatımızıdır teşkilatımızıdır teşkilatımızıdır demiştir. Burada dönüp baktığımız zaman bizim AK Parti teşkilatımız Türk Siyasi tarihinde büyük bir misyonu var. Büyük bir fedakarlık istiyor, büyük bir gayret istiyor. Büyük bir alın teri istiyor. Büyük fotoğrafı unutmadan şu ilde fedakarca çalışan ülkenin geleceği için gençlerin geleceği için bu küçük tohum fidana ve ormana dönüştü. Çok güçlü bir aileye dönüştü. Burada olan olmayan her bir kardeşime hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

BÜYÜK BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZILIYOR

Türkiye’de bir büyük bir başarı hikayesi yazıldığını anımsatan Bakan Fatma Şahin; “Bu büyük başarı hikayesinden herkesin çok önemli katkısı var. Burada komutanda erde cephedeyiz. Ve herkes bize lazım anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. Teşkilatımızı büyük bir aile olarak görüyoruz. Kadınlarımız gençlerimiz ana kadememiz bu büyük ailenin içinde her biri kendi temsilcisidir” dedi.

 

KADINA AYRIMCILIK IRKÇILIKTAN BETERDİR

Kadına ayrımcılığın kötü olduğunu belirten Şahin; “Sayın başbakanımızın yola çıkarken kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan beterdir. Dediği söylemi ile

Son kongrede ise Anadolu kadını siyasetin öznesidir dedi. Bize düşen ise bir birimizle dayanışma içinde el birli içinde bir birimiz tamamlayarak yolumuza devam etmeliyiz” dedi.

 

Şanlıurfalılara büyük başarıdan dolayı teşekkürler

12 Haziran seçimlerinde büyük bir zaferle AK Partinin çıktığını belirten Bakan Şahin; “Şanlıurfa’mızın 12 Haziran seçimlerinde gösterdiği başarıdan dolayı Sayın Başkanımızın huzurunda bütün teşkilatımıza, Sayın Milletvekillerimizin huzurunda tüm Milletvekili arkadaşlarıma ve sayın Bakanımız Faruk Çelik’i tebrik ediyorum. Başbakanımız geçen hafta Gaziantep’teydi. Dedi ki Güneydoğu sadece Diyarbakır değildir, Güneydoğu Şanlıurfa ve Gazianteptir. Siz bide bu şehirlere bakın. Yani siz güneydoğunun başarı hikayesinde önemli bir şehirsiniz. Tarihi ve sosyal geçmişlinin yanında her seferinde AK Partiye güçlü bir destek var. Bundan sonraki süreçte de Milletvekili ve teşkilatlarımızın gayreti ile şanlıurfa’nın sorunları çözülecektir. Ve Şanlıurfa hak ettiği yaşam kalitesine ulaşacaktır.

 

BAKANLIĞIMIZ ETKİN BİR ŞEKİLDE HİZMETE DÖNÜŞTÜ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yapısındaki değişikliklere değinen Bakan Şahin; “Bakanlığımız artık devlet bakanlığı değil, 5 Genel Müdürlüğü olan icracı bir bakanlık olarak yeni dönemde hizmet yapıyor.   Kadının gencin çocuğun, yaşlının, engellinin, içinde olduğu çok geniş bir kitleye hizmet ediyoruz.

Kadın olsun erkek olsun, genç olsun yaşlı olsun, özürlü olsun sağlam olsun, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye’ye kavuşmak zorundayız.

Bugün burada yaptığımız toplantıda bölgenin valilerini burada topladık. Hem 2012 yılında neler yapacağımızı konuştuk hem de onları dinledik. Yerel anlamda planlamamıza katkı sağlayacak karşılıklı bir istişare toplantısı yaptık. Ankara’da oturup bu bölge hakkında konuşmayı doğru bulmuyoruz. Sorunu Başbakanımızın ekibi olarak yerinde tespit ediyoruz.

Teşkilatın bu başarısından dolayı, Şanlıurfa’nın yüzünü güldürdüğünüzden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ankara ve Şanlıurfa hattı daha da kısalmıştır. Sorunların artık çok kısa sürede çözüldüğü bir döneme girmişiz dedi.

 www.balikligol.com

 

VİDEO

 


Bakan Fatma Şahin açıklamalar balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.