banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Faruk Çelik aday adaylarıyla biraraya geldi

Devlet Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının düzenlediği yemekli toplantıda, milletvekili aday adayları ile bir araya geldi.

 

İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez açılış konuşmasında; “Aday adaylarımızla burada yine yemkli bir toplantı düzenlemiş, ‘aralarında seçilecek 12’ kişi kim olursa olsun en o 12 kişiyi Milletvekili olarak meclise gödereceğiz, demiştim. Şimdi bu tabloya bakıyorum, aynı düşüncedeyim” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Faruk Çelik, yaptığı konuşmada, kendisini tanıtırken çocukluğunda ve gençliğinde bir dönem simit sattığını, çobanlık ve inşaat işçiliği yaptığını, ardından 1985 yılında siyasete atıldığını belirtti.

 

Aradan geçen süre içerisinde siyasetin farklı alanlarında görev yaptığını, AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını hatırlatan Çelik, Türkiye'nin birçok ilinde AK Parti'ye milletvekili aday adaylığı için çok fazla talep geldiğini dile getirdi.

 

Çelik, şunları kaydetti; “Aday olarak gösterilmemenin nasıl bir duygu olduğunu ben de bir dönem yaşadım. O yüzden arkadaşlarımın neler hissettiğini biliyorum. Ancak AK Parti çok büyük bir parti. İktidarımız döneminde gerek Türkiye'de gerek dünyanın farklı bölgelerinde önemli işler yaptık. Yakın zamanda Lübnan'a gittik orada altı ay içerisinde üç tane su kuyusu açtık. Yine Lübnan'da İsrail'in bombalarından dolayı insanların psikolojileri bozulmuş, ağırlıklı psikiyatri doktorlarına ve bir de hastane talepleri vardı. Bir hastane inşa ettik. Bosna Hersek'te, Hırvatlar, Sırplar ve Boşnaklar karışık yaşıyor. Boşnakların çocuklarının eğitimi için bir ana okulu yaptırdık. Bulgaristan'da ecdadımızın eserlerini onarıyoruz. Şam'da yine ecdadımızın büyük bir külliyesini onarmanın hemen arifesindeyiz. Türk cumhuriyetlerinde yaptığımız çok önemli eserler var. Yani say sayabildiğin kadar. Devletin dilenen el değil, talep eden el değil, yalvararak 'bize bir sent verir misin?' diyen el değil. Yardım eden, mağdura, mazluma uzanan ele dönüştüğü bir ülkeden bahsediyoruz. Böyle bir Türkiye ve böyle bir kadronun içerisinde aday olmak. Aday adayı olmak... Dünün Türkiye'sine bakınız, bugünün Türkiye'sine bakınız. Türkiye, bölgede ve dünyada önemli bir konuma geldi” dedi.

 

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin bölgede önemli bir konuma geldiğini belirtirken Beşşar Esad'ın Başbakan Erdoğan'la ilgili bir anısını hatırlattı; “Yanıbaşımızdaki Beşşar Esad şunu söylüyor, 'Yani burada bir adaylık söz konusu olsa benim şansım sizin karşınızda yok' diyor. Sayın Başbakanımızı böyle görüyor. Türkiye'nin bölgede ve dünyada geldiği noktayı gördüğünüz zaman nasıl bir tablo içinde olduğumuzun hepiniz farkındasınız. Aday adayı olarak taşın altına elini koyan kardeşlerim bu taşı kaldırıp gediğine koyacaksınız. Bunun da yolu 12 Haziran akşamı Şanlıurfa'nın, Türkiye vereceği sestir. Verilmesi gereken de 12 milletvekilidir. Bunu yapmamız gerekiyor.''

 

Cep telefonu numarasını yüksek sesle okuyan Faruk Çelik, seçim dönemi boyunca her zaman partililerin arayabileceğini söyledi.

 

Gecenin sonunda ise, 3 ay önce düzenlenen “Siyaset Akademisine” katkılarından dolayı Şehitlik Çamlık sahibi Bekir Yaşar’a İl Başkanlığının hazırladığı plaketi Bakan Çelik ve İl Başkanı Eğilmez takdim etti.

Faruk Çelik, yemeğin ardından partisinin milletvekili adaylarıyla Kanal Urfa Televizyonunda ''Seçim Özel'' programına katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.