banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Fakıbaba'yı CHP'de İstemiyor

İL BAŞKANI BİLE GEL DESE HEMEN KOŞAR

Şanlıurfa Olay Gazetesi’nin düzenlediği Fikir Kulübüne konuk olan CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karataş, “Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet E.Fakıbaba, AK Parti konusunda kendini çok yıprattı. Adeta kapısında yattığını herkes söylüyor. Ak Parti şimşekleri Fakıbaba’nın üzerine çekmek istese bunu rahatlıkla yapabilir. Politikayı ,muhalefeti gerçekten çok iyi yapabilen bir başkan.Şu anda Fakıbaba’ya değil başbakan,il başkanı gel dese hemen koşar. Fakıbaba’nın CHP ile bir ilgisi yok. Partimizin diğer partilere karşı silah olarak kullanılmasını istemiyorum. Bizden herhangi bir teklif yok.CHP her isteyenin istediğinde gelip aday gösterileceği bir yer değildir.” dedi

“PARTİYE DAVET “ İLANLARI VERMEYİ DÜŞÜNDÜM

Karataş, “Parti içi çekişmeler çok büyük boyuttaydı.Hiç milletvekili çıkaramamıştık.Büyük bir dağınıklık söz konusuydu.Partiyi bir dengede tutmaya çalıştım.Geçmiş yıllarda partiye faydalı olmuş fakat bir şekilde ayrılmış ,küstürülmüş insanları partiye toplamaya çalıştım.Halen de devam ediyorum. Küskünlerin bizlere büyük sitemleri var. CHP ‘ye faydası dokunacak bu kişileri kazanma adına gazetelere “partiye davet “ ilanları dahi vermeyi düşündüm. Şimdi iktidar partisine çeşitli yakarışlar olsa da yeri geldiğinde düğüne de çağrılabiliyor bu insanlar. Ama biz ağlama duvarı gibi olduk. Derdi olan herkes bize geliyor. İktidarın karşısında duranlar, bunu söylersem başım belaya girer diye düşünenler,  iktidarı desteklediği halde söylemek istediklerinde yeterli cesareti bulamayan insanlar hep bize geliyor.” şeklinde konuştu

İşte o söyleşi:

URFA ADINA OLDUKÇA YARARLI
Celal Çiftçi, Fikir Kulubümüzü nasıl buldunuz?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:Böyle bir ortamda bulunmaktan iki kere mutluyum.Birincisi;Bu tarz fikir yapılanmalarını Urfa adına oldukça yararlı görüyorum.İkincisi;Ülkede okuyup yazabilen kesimin bilinçli bir kamuoyu oluşturma adına yan yana gelerek bir şeyler paylaşması gelecek adına umut verici.
BÜYÜK BİR DAĞINIKLIK SÖZ KONUSUYDU
Celal Çiftçi;Siz CHP’nin başına geldiğinizde nasıl bir tabloyla karşılaştınız? İçerdeki tablo, dışarıdaki tablo nasıldı?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:Parti içi çekişmeler çok büyük boyuttaydı.Hiç milletvekili çıkaramamıştık.Büyük bir dağınıklık söz konusuydu.Partiyi bir dengede tutmaya çalıştım.Geçmiş yıllarda partiye faydalı olmuş fakat bir şekilde ayrılmış ,küstürülmüş insanları partiye toplamaya çalıştım.Halen de devam ediyorum. Küskünlerin bizlere büyük sitemleri var. CHP ‘ye faydası dokunacak bu kişileri kazanma adına gazetelere “partiye davet “ ilanları dahi vermeyi düşündüm.
İBRAHİM AYHAN FAKTÖRÜ OLMASA İDİ EN AZ İKİ MİLLETVEKİLİ ÇIKARABİLİRDİK
Celal Çiftçi; Üç milletvekili çıkaran bir partiydiniz. Bununla beraber köklü bir aileden geliyorsunuz.Niçin bu kadar az oy aldınız?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:Mahmut Bey’in parti içinde çok büyük bir etkisi vardı. O çalışmadı.O çalışmayınca onun taraftarları da partiden ayrıldı. İl ve ilçe kadroları tamamen Mahmut Bey’e aitti. O yüzden yeterli bir çalışma olmadı. Vedat Bey ise daha farklı.Seçim sırasında neredeyse bize, rakip parti üyesiymiş gibi davrandı,tavır aldı. Yine bu etkenlerin yanında yakın bir akrabamın bu seçimde aday olması bizi etkiledi. Bir de İbrahim AYHAN var.Onun cezaevinde olması bizi etkiledi.İnsanlar hiç olmasa onun cezaevinden çıkması için çok çalıştı. İnanıyorum ki İbrahim Ayhan faktörü olmasa idi en az iki milletvekili çıkarabilirdik. Özetle; a)İl ve ilçe örgütlerini yetersiz çalışmaları,b)Eski milletvekillerinin tavırları,c)Akrabamın adaylığı,d) İbrahim Ayhan faktörü bu yenilgiyi getirdi.

CHP’Yİ TAKİP EDİYORLAR

Celal Çiftçi, Tabloyu değiştirmek için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: İnsanlar medya marifetiyle oldukça politize olmuş durumdalar.Medya kişileri müthiş bir şekilde manipüle etmiş durumda.Buna rağmen ben insanların “ iğne deliğinden olsa da” CHP’yi takip ettiklerini görüyorum.CHP’nin yapmış olduğu açıklamalar bizde çoğu zaman olumlu veya olumsuz duyuluyor.İnsanlar bizi arayıp serzenişlerde bulunabiliyorlar. Toplumun bizi izlemesi adına olumlu bir durum.Buradan şunu da anlıyorum;İnsanımız hem yerel bazda hem genel bazda siyaseti takip ediyor. Şimdi genel merkez ana düşünceyi belirlese de alanlarda biz varız.Edirne’ de ki il başkanı ile benim söylemlerim her zaman aynı olmayabilir.Merkez ,taşraya biraz daha özgürlük verebilir.Bunu talep ediyoruz.Parti olumlu karşılıyor. Yoksa biz bugün alanlarda bu kadar rahat konuşamazdık.

BİZ AĞLAMA DUVARI GİBİ OLDUK

Celal Çiftçi; Yaptığınız bazı çıkışlar var. Yıllardır etkili bir muhalefet yoktu. Sizin bu çıkışlarınız, muhalefetiniz nasıl karşılandı?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Şimdi iktidar partisine çeşitli yakarışlar olsa da yeri geldiğinde düğüne de çağrılabiliyor bu insanlar. Ama biz ağlama duvarı gibi olduk. Derdi olan herkes bize geliyor. İktidarın karşısında duranlar, bunu söylersem başım belaya girer diye düşünenler,  iktidarı desteklediği halde söylemek istediklerinde yeterli cesareti bulamayan insanlar hep bize geliyor.Dertlerini anlatıp onların sözcüsü olmamızı istiyorlar.

KILIÇTAROĞLU’NUN PERFORMANSI BENİ  TATMİN ETMİŞ DEĞİL

Bilal BEBE; a)Yeni bir CHP ‘den bahsettiniz ama ben sanki sizde bir AK Parti hayranlığı sezdim.Düşünceniz nedir? b) Sizin solculuğunuz hangisine uyuyor? Nazım Hikmet,Atatürk, Kemal Kılıçdaroğlu.Hangisinin solu?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Ak Parti ilk çıktığı yıllarda oldukça demokrat, insan haklarına saygılı,insancıl bir parti olarak lanse etti kendini.Hukuksal ve rejimsel olumsuzluklardan bahsetti.Avrupa Birliği’nden bahsetti. O dönem için böyle söylemler geliştiren bir partiyi elbette büyük bir sempati ile takip ettik. Bu doğaldır. O süreçte oldukça olumlu bir çizgi izleyen iktidar daha sonra değişti. Askeri eleştirdi. O gitti polis geldi. Kemalist rejimi eleştirdi. Onu yumuşattı. Dindar nesil geldi. İnandırıcılıklarını kaybettiler.On yıl önce Kürt sorunu vardı bugün hala var.Baş örtüsü sorunu vardı.Hala var.İşsizlik ,fakirlik çoktu.Hala çok.Bugün hala hiçbir şey çözülmemiş.Ama ilk yılları düşünün.Örneğin ; bir sabah uyandığınızda subayların içeri alındığını duyduğunuzda siz mutlu olmamış mıydınız? Hangi sol sorusuna gelince,kendimi daha çok Kılıçdaroğlu’nun sol anlayışına yakın görüyorum.SSCB dağıldıktan sonra sol kendini sosyal demokrat olarak revize etti.Ben bunu sayın Kılıçdaroğlu’nda görüyorum.Onun kendini daha tam olarak ifade edemediğine de inanıyorum.Şu ana kadar ki performansı beni de tatmin etmiş değil.Fakat tabanının ulusalcılıkla,laikle tamamen bilenmiş bir partide Deniz Baykalı’ın yerini alması, ki bu operasyon nasıl oldu hala açıklanmış değil , Önder Sav gibi dini konularda çok tepki alan bir insanın partiden ayrılması  bence sayın Kılıçdaroğlu’nun başarısıdır. Ulusalcılığı ve laikliği biraz daha yumuşattı.Ben onu iyi niyetli ve şimdi için başarılı buluyorum…

Geçenlerde yaptığı Kürt açıklamasından dolayı doğu ve güneydoğu il başkanları arayıp tebrik ettik. Bize “Siyasi hayatıma mal olsa da bu konudaki duruşumu değiştirmeyeceğim.” dedi. Kılıçdaroğlu daha demokratik bir yapı istiyor.

ATATÜRK CHP’NİN  DEĞİLDİR

Abdülkadir İKBAL; CHP’nin altı oku vardı.Bu okların kaçı kırıldı.Bunların yerine neler konacak? CHP niçin iktidarın takipçisi durumunda? Tavrınızı iktidar ne yaparsa ona göre gösteriyorsunuz.Kendi özgün politikanız yok mu?Örneğin; Öcalan ile görüşmeyi niye ilk önce siz düşünmediniz?  Dindarlar,laiklik,baş örtüsü için CHP neler yapıyor?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:Kanunlarımız içinde aslında artık hiç uygulanmayan ama orada hala duranlar var. Şimdi partimi çoğu zaman eleştiriyorum.Örneğin;Atatürk  CHP’nin  değildir.Herkesin Atatürk’üdür.CHP de hala ciddi bir ulusalcı yapı var.CHP bugün kalkıp ben altı okundan şusundan busundan vazgeçtim diyemez.Ama artık pratikteki uygulamaları yavaş yavaş gevşetiliyor.Laiklik olsun milliyetçilik olsun bunlar maddi olarak var olsa da toplumsal hayata dayanamayıp kırılıyor.

Niçin ilk adımları biz atmıyoruz ? Gündemi niye biz belirlemiyoruz ? İnanın parti örgütlerinde bu eleştiriler sürekli genel merkeze gidiyor.Sizin bahsettiğiniz gibi Öcalan ile AKP değil de ilk önce biz görüşseydik.Yani en azından ilk adımı biz atmalıydık.

Baş örtüsüyle ilgili olarak Altan Bey ve Hasip Kaplan öneri verdi.Fakat Ak Parti bu konuyla ilgili önerisini hemen geri çekti.Ben şahsen yarın genel merkezi arayarak Altan Bey’in önerisine destek isteyeceğim.Hükümet kızların baş örtüsü ile ilgili artık sorunları yok diyor fakat yasal olarak hiçbir şey çözülmüş değil. Aynı şeyi TRT 6 içinde yaptı yasal hiçbir zemin oluşturmadan pratikte bunları yaptı.Yasal sorumluluğu hiç almıyor.Göz boyuyor.Yasal zemin oluşmadan özgürlükten bahsedemezsiniz.Bakın bir iki gün önce sınavda gözetmenlik yapan baş örtülü bir bayan öğretmen sınavdan çıkarıldı.O bayan öğretmenin kendini savunacak yasal hiçbir zemini yok.

MAHALLE KOMİTELERİ KURUYORUZ

Halil KOÇAKOĞLU; a) Sayın başkan konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla siz şu anki CHP ‘nin değil olmasını istediğiniz CHP ‘nin il başkanısınız. Niçin? b) CHP il başkanları içerisinde bölgesel bir hizipleşme var mı? Düşünceleriniz birbirinden farklı mı?  c) Önümüzdeki seçimlerde CHP ‘nin durumu hakkında bir tahmininiz var mı?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:AK Parti iktidardaki parti. BDP ise kendini her ne kadar bir Türkiye partisi olarak görse de ortam onları radikalleştirdi. Görünürde dünyanın standart olarak kabul ettiği ölçülerde bir sosyal demokrat parti CHP var.En azından ben öyle görüyorum.Sorunlara demokratik ,insan haklarına saygılı bir yaklaşım gerekiyor. Bu ortamda en önemli sorun Kürt sorunu.Bu sorunu çözemeyecek partinin gerçek anlamda iktidar olabileceğini düşünmüyorum.Türkiye’de başka sol parti yok. Fakat yeni CHP ‘den bahsediyorum.CHP süreç içerisinde yenileniyor.

İl başkanları ile çok fazla toplantı yapmadım.Ama doğaldır ki bizim gibi düşünmeyen başkanlar olacaktır.Ama bizim tavrımız bellidir.Onlarla daha çok muhatap olacağız.

Yerel seçimler hakkında  konuşmak için çok erken.AKP şimdi konuşabilir.BDP farklı bir yapılanma içinde davranışlarında daha rahat.Biz burada geçen seçimden yenik çıkmış,yapılanması halen süren ,Türkiye’deki havayı  iyi gözlemleye çalışan bir partiyiz. Ak Partinin düşüş emareleri gösterdiği bu ortamda bizim aday belirlememiz yanlış olur. Süreç gelişirse aday seçimimiz  daha sağlıklı olur.Türkiye şimdi yeni bir barış arifesinde fakat söylemler hemen savaş söylemine dönüşebiliyor. Bu sebeplerden dolayı  son ana kadar stratejimizi belirleyemiyoruz. Ama muhakkak ki alt yapı çalışmalarımız var.Mahalle komiteleri kuruyoruz.Sonra mahalle toplantıları yapacağız.Ama inşallah bu çalışmalar sekteye uğramaz.Dışarıdan ve içeriden korkumuz var.

HALK CHP’Yİ UNUTMUŞ

Müslüm ÇAP; a)CHP ‘nin medyayla yeterli iletişimi yok gibi.Bu yüzden ben CHP ‘nin başarılı olacağına inanmıyorum. Düşünceleriniz nelerdir? b) Taşeron işçiler ile ilgili bir önergeniz var mı? c)Sadece Halfeti ilçesi belediyesinde sizin partiden başkan var.Belediye başkanının çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş:Bu göreve başladığım ilk günlerde genel merkeze yazdığım raporlarda kadın ve gençlik kolları hakkında sıkıntılarımı ilettim.Bunların başkanı dahi yoktu.Bunu polemik olmasın diye tartışmaya açmayacağım.Partiye hakim olmak isteyenler bu tür oluşumları istememişler sanırım.Ben bunu genel başkana ilettim.Kadın kolları için fırsat istedim.Parti büromuz dört oda.Tek tuvalet var.Böyle fiziki imkansızlılar içinde kadınları buraya çekemezsiniz.İnanın büyük bir potansiyel var.Kadınlar görev almak istiyor.Fakat burada yapısal bir problem var.Üniversiteden gelen gençlerimiz var.Görev almak istiyorlar.Fakat yeterli desteği göremiyoruz.Buna rağmen Bahçelievler’de gençlik kolları için bir ev tuttuk.Bazı anlaşmazlıklar oldu. Bilboardlarda tanıtım yaptık.Beş dakika içinde onlarca telefon aldık.Burada halk CHP’yi unutmuş. Bu unutulmuşluğu gidermek için ben paneller düzenlemek istiyorum. Dini konular ve Kürt meselesini içeren değişik paneller yapmak istiyorum.Genel başkanımızı “Halil İbrahim Buluşmaları” na davet etmek istiyorum.Taşeron işçiler konusunda onlara büyük destek verdim.Onlarla ilgili kitapçığımız var.Parti tüzüğümüzde de var.Yavaş yavaş bu konuda bir kıpırdanma görüyorum .Halfeti konusunda şikayetler duyuyoruz. Halfeti’de bir anket yapmayı düşünüyorum.Partinin genişletilmiş toplantısını Halfeti’de yapmak istedik ama olmadı.

DARISI DİĞER GENEL BAŞKANLARIN BAŞINA

Aziz ÇİFTÇİ; Kemal Kılıçdaroğlu’nun  kardeşinin İzmir’de bir inşaatta çalışması olumlu ve olumsuz tepkilere yol açtı. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

HP İl Başkanı Ferhat Karataş: Son derece olumlu karşılıyorum.Sayın başkan çok dürüst bir insan.İstese İzmir’de birkaç kişiye telefon açarak daha farklı bir işe yerleşmesini sağlayabilirdi.Fakat her zaman ki gibi dürüst davrandı.Onu ve kardeşini tebrik ediyorum.Darısı diğer genel başkanların başına.

CHP MEZHEP SAVAŞININ İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Serhat HIŞIRLI; a)Burnumuzun dibinde bir savaş ve bu savaştan mağdur olmuş,ölmüş binlerce insan var.Siz ilimizin Suriye ile ilgili görüşlerini CHP merkezine iletiyor musunuz? Onlar bu konuda ne düşünüyorlar? b) “Biz Esad’ı üç ayda bitiririz.” Diyenler sizce neye güvenerek söylediler bunu?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Partim için söylemiyorum ama benim fikrim;Suriye konusunda biz hatalı olsak da Esad’ın gitmesi gerektiğidir.Ortada bir mezhep savaşı var ve CHP bunun içine çekilmeye çalışılıyor.Bunun sonunda ne olacak bilinmiyor.Ben bu konuda İsrail’in çok etkin olduğunu düşünüyorum.Saddam,Kaddafi,Hüsnü Mübarek gitti.  İsrail’in başında bir Suriye kaldı. Bu aralar internette bir anlaşmadan bahsediliyor. Bizim dışişleri bakanının imzaladığı iddia ediliyor.Anlaşmaya göre Katar petrolü Suriye üzerinden Avrupa’ya gidecek.Atatürk Barajı  suyunun Suriye üzerinden İsrail ‘e gideceği konuşuluyor. CHP bu iddialar için önerge verdi.Bu olay nasıl bitecek merak ediyorum. Ortalıkta küçük Suriyeli çocuklar görüyorum, vicdanım  sızlıyor. O yüzden bu iş nasıl bitecekse bitsin.

Aşık Kul Cemali; İnsanlar CHP’yi iyi bilmiyorlar. Sadece Ak Parti var.Siz esnafla dertleşecek misiniz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Haklısınız.Onların görüş alanına girmemiz gerekiyor.Bunun için partinin ciddi bir politika yapması gerekiyor.Daha fazla reklam yapmamız gerekiyor.

KÜRTLERİN ULUSAL BİLİNCİ GELİŞTİ
Abdullah ASLAN; CHP’nin Kürtlerle ilgili  özel bir projesi olacak mı?CHP kendi ulusal bilinci ile bunu düşünecek midir?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Kürt konusunda partiyi biz bilgilendiriyoruz.89 Kürt raporunu revize edip sunduk.Sadece akademisyenlerin değil halkın bu konudaki görüşlerini de içeren bir sunu yapmak istiyoruz.Hatta bunu Urfa’da yapmak istiyoruz.Fakat süreç çok hızlı ilerliyor. Kürtlerin ulusal bilinci gelişti.Kürtler politize oldu.Bugün sıradan bir kürt öyle teorik konuşuyor ki artık bu insanları kandırma şansınız yok.CHP bundan bir şeyler çıkarmalı.Genel Başkanımızda sorun çözme iradesi var.Fakat parti ne kadar izin verecek bilmiyoruz.

Kemalettin UĞUZLU; CHP iktidar olmak istiyor mu? Benim algım  CHP ‘nin meseleler hakkında iktidarın çok gerisinde kaldığıdır.Sanki iktidar olmayalım diye düşünüyorlar.Ne düşünüyorsunuz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Bu söylem toplumda da yerleşti. İnanın sayın başkan çok istekli,çok çalışkan.Seçim döneminde öğrenciler,emekliler,v.s projelerle geldi. Ama iktidar partisi bu konuda çok şanslı.Bugün söylediğini yarın yalanlasa kimse bir şey söylemiyor.Bizim kendimizi net ifade etme şansımız yok. Biz iktidarı istiyoruz.

Kemalettin UĞUZLU; Bana göre CHP ilk kez kendi gündemini oluşturdu. Kürt konusunda tüm partilere gitmeye karar verdi. Fakat MHP’nin bu işe olumsuz yaklaşacağı bilindiği halde ısrarla dört partinin uzlaşması beklendi. Bu bir çelişki değil mi? Bunun yanında genel başkanınızın ana dilde eğitime hayır demesi kendisi ile çelişmesi değil midir?
CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Doğrudur.Evet MHP’nin karşı duracağı bilindiği halde dört parti ısrarı bende de partimin bu konuda çok samimi olmadığı algısını uyandırdı.Fakat genel başkanımızın, özellikle batıdaki seçmen tarafından yanlış anlaşılacağım, korkusu var. Bu yüzden dört partiyle uzlaşma konusunda ısrar ediyor. Anadil için bizzat sayın Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Anadil CHP ‘nin ikilemi.Fakat sayın başkan İzmir’deki konuşmasında anadilin olabileceğini ama bu konuda biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu söyledi.

FAKIBABA , KENDİNİ ÇOK YIPRATTI

Kemalettin UĞUZLU; Sayın Fakıbaba’nın son zamanlarda sürekli Ak Parti’nin kapısını çaldığı söyleniyor. Denilen o ki Fakıbaba ,Ak partili yetkililere “beni almazsanız CHP’ye giderim.”diyerekten tehditte bulunuyor.Şayet Fakıbaba,CHP’ye gelirse ne olur?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Fakıbaba ,Ak Parti konusunda kendini çok yıprattı.Adeta kapısında yattığını herkes söylüyor.

CHP HER İSTEYENİN İSTEDİĞİNDE GELİP ADAY GÖSTERİLECEĞİ BİR YER DEĞİLDİR

Celal ÇİFTÇİ; Bu bir yanıltmaca olabilir mi? Fakıbaba üzerine gelecek şimşekleri bertaraf etmek için böyle davranmış olamaz mı?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: Sanmıyorum.Ak Parti şimşekleri onun üzerine çekmek istese bunu rahatlıkla yapabilir.Politikayı ,muhalefeti gerçekten çok iyi yapabilen bir başkan.Şu anda Fakıbaba’ya değil başbakan,il başkanı gel dese koşar.  CHP ile benim bildiğim bir ilgisi yok. Ama ,Ankara’da daha etkin partililerle ilişkisi varsa orasını bilmem. Partimizin diğer partilere karşı silah olarak kullanılmasını istemiyorum. Bizden herhangi bir teklif yok.CHP her isteyenin istediğinde gelip aday gösterileceği bir yer değildir.

Bilal BEBE; a)Kemal KILIÇDAROĞLU bir hafta önce başkan olmayacağını söylediği halde tam tersini yaptı. Aday oldu.Bu konuda ne düşünüyorsunuz? b) Mahmut YILDIZ ve Vedat MELİK niçin partiden el etek çekti ? Bunun sebebi siz misiniz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş: a)Sayın Kılıçdaroğlu’ nun başkanlığa geliş süreci henüz açıklanmamış bir süreç. O dönem partide değildim. Ben de şaşırdım.Başkan olmasını gerektirecek şartlar nelerdi bilinmez. Kesin konuşmak yanlış.O süreçte onu bu şekilde gelmeye zorlayan neler oldu bilmiyoruz.b)İl başkanı olduktan sonra tüm kişisel kırgınlıklarımı bir kenara koydum.Çünkü bir görev üstlendim.Zaten Mahmut Bey’le bir problemim yoktu.Hatta beni Mahmut YILDIZ’ cı  diye suçladılar.Vedat Bey ,ben başkan olduktan sonra hiç gelmedi,aradı,sormadı. Hastalıklarımıza ,taziyelerimize dahi gelmedi.Ben onun bir yakının hastalığında ziyaret ettim.Fakat o bundan sonra bile benim iki taziyeme uğramadı. Ama benim öğrendiğim Vedat Bey’in böyle bir duruşu varmış.İşi bittikten sonra partiye hiç uğramazmış.

Kemalettin UĞUZLU; Siz tüm parti başkanlarını toplayıp bir tv  programında yan yana gelmeyi düşündünüz mü? Türkiye’nin ve Urfa’nın sorunlarını tartışmayı düşündünüz mü?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş;Tabii isterim Hatta ben Ak Parti başkanını çağırdım olmadı.Ben buradan sizin aracılığınızla yine herkesi davet ediyorum.

Celal ÇİFTÇİ; Son zamanlarda yapılan bir anketlerde en mutsuz seçmenin CHP seçmeni olduğu söyleniyor.Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

CHP İl Başkanı Ferhat Karataş; Normaldir.Yani hep kaybetmişsiniz.Çevrenizde hep Ak partililer var.Bu tabii seçmeni mutsuz yapar.
Kaynak: Şanlıurfaolay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.