banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fakıbaba'ya Alternatif Aranıyor!

AK Parti'de 1 Kasım'da aday adaylığı başvuru süresi doluyor. Anadolu'da başkanlık için birçok isim aday adaylığı başvurusu yaparken, özellikle büyükşehirlerde henüz hiçbir isim resmi olarak müracaatta bulunmadı. Kulislerde konuşulan bilgilere göre ise AK Parti mevcut belediye başkanlarının durumunu netleştirdi.

2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile 2015 genel seçimlerine güçlü bir şekilde girmek isteyen AK Parti, önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimleri sorunsuz atlatmak istiyor. Bunun için de ince eleyip sık dokunulan parti kurmayları il il, ilçe ilçe en güçlü adayları belirleyip yarışa öyle girmenin çalışmasını yapıyor.

MAKSİMUM OY GETİRECEK ADAY

Parti kurmayları AK Parti'nin sırtından belediye başkanlığı koltuğuna oturacak adaylara sıcak bakmazken, halkın teveccüh gösterdiği ve bulundukları şehirde ağırlığı olan isimlerle yarışa girmek istiyor. Şehirlerle alınabilecek maksimum oy oranına ulaşmak isteyen parti kurmayları çalışmalarını da bu doğrultuda yürütüyor. Daha önce yaptığı kamuoyu araştırmaları ile halkın ittifak ettiği isimleri belirleyen AK Parti, hafta sonu başlayan temayül yoklamalarıyla da teşkilatların nabzını tutuyor.

KİME DEVAM KİME TAMAM DİYECEK?

2009 seçimlerinde 81 ilin 48'ini kazanan (Şanlıurfa belediye başkanı Ahmet Fakıbaba daha sonra AK Parti'ye geçti) AK Parti, 2014'te bu sayıyı en az 65 olarak belirledi. Bunun için de mevcut belediyeleri korumak istiyor. Geçen 4,5 yıl içinde gerek hizmet gerekse halkla iç içe olup sağlıklı iletişim kurmada sorun yaşayan isimler  bu yerel seçimlerde aday gösterilmeyecek.


İŞTE DEVAM YA DA TAMAM DENİLECEK BAZI İSİMLER

ŞANLIURFA: AK Parti'nin en sıkıntılı olduğu illerden biri Şanlıurfa. 2009 yerel seçimlerine Saadet Partisi'nin desteğiyle bağımsız girerek kazanan Eşref Ahmet Fakıbaba daha sonra Numan Kurtulmuş'la birlikte hareket ederek Saadet Partisi'nden ayrılmıştı. Kurtulmuş'un HAS Parti'sine katılmayan Fakıbaba, daha sonra AK Parti'ye geçti. Şanlıurfa'da sevilen bir isim olan Fakıbaba'ya alternatif güçlü bir isim aranıyor. Halkın sevdiği bir isim bulunması halinde Fakıbaba'ya "tamam" denilecek...


ADIYAMAN: CafeSiyaset'in ulaştığı bilgilere göre; iki dönemdir Adıyaman'da belediye başkanlığı yapan   Muhammet Necip Büyükaslan 2014 seçimlerinde aday gösterilmeyecek. Büyükaslan'ın hem milletvekilleriyle arasının iyi olmaması hem de hizmet anlamında oldukça yetersiz olması bu kararın alınmasında etkili oldu.

ANKARA: Dört dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan Melih Gökçek bir dönem daha Ankara'ya talip. Özellikle Gezi ve ODTÜ olayları sırasında gösterdiği performans Melih Gökçek'le "devam" denilmesine neden olacak.

BURSA: Ulaşımda yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe halkın da desteğini alıyor.  AK Parti 2014 seçimlerine de Altepe ile girecek

GAZİANTEP: AK Parti'nin güçlü olduğu illerden olan Gaziantep'de yüzde 60'ın üzerinde bir oy bekleniyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ismi öne çıkması mevcut belediye başkanı Asım Uğur Güzelbey'in şansını zayıflatıyor.

İSTANBUL: AK Parti kesinlikle riske etmek istemediği İstanbul'da Kadir Topbaş ile devam edecek. Siyasi polemiklerden uzak olması, gereksiz tartışmalara girmemesi ile dikkatleri üzerine çeken Kadir Topbaş, anketlerde de hem parti içi olası rakiplerine hem de muhalefet partilerinden hangi isim olursa olsun onlara büyük fark atıyor.

KAYSERİ: AK Parti Mehmet Özhaseki Kayseri'de yüzde 70 gibi yüksek bir oy hedefliyor.

KIRIKKALE:  Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın anketlerdeki oyunun oldukça düşük çıkması yeniden aday gösterilmesine engel.

KONYA: Tahir Akyürek hem kamuoyunun beğenisini kazanan hem de teşkilatla uyumlu bir çalışma yürütüyor. AK Parti Konya'da tarihin en yüksek oyunu hedefliyor.

MALATYA: AK Parti'nin en çok memnun olduğu belediyelerden biri Malatya. Ahmet Çakır ile yüzde 60'ın üzerined bir oy hedefleniyor.

NİĞDE: Faruk Akdoğan da "tamam" denilecek isimler arasında.

SAMSUN: İki dönemdir belediye başkanlığı yapan Yusuf Ziya Yılmaz'a bu dönem için "tamam" denilecek.

Kaynak: Cafesiyaset.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.