banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Fakıbaba yanlış yolda!

KENTTE ALTERNATİF YOL YOK

Şanlıurfa Belediye meclisinde görüşülen ulaşıma 50 araç daha alınması vatandaşı tedirgin etti. Vatandaşlar, Şanlıurfa’da alternatif yol yokken belediye’nin yeni araç alması trafiği içinden çıkılmaz hale getireceğini söylediler.

 

Şanlıurfa belediyesinin ulaşıma yeni getireceği 50 araç için konuyu vatandaşlara soruduk. İşte vatandaşların konu hakkında görüşleri:

 

BU ALACAĞINIZ ARAÇLARI NEREDE KULANACAKSINIZ?

Ali Kaytan: ‘Belediyemizin yaptığı çalışmaları takip ediyorum. Bazen bende inanamıyorum. Şanlıurfa’da zaten trafik sonunu almışgidiyor. Birde Belediye yeni araç alacak. Soruyorum Sayın Fakıbaba bu alacağınız araçları nerede kulanacaksınız. Yol mu var ki…’ dedi

 

Mehmet Bülbül, ‘Şanlıurfa Belediyenin kent trafiğine yeni getireceği araçlar trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale sokacak. Belediye önce yol yapsın sonra araç alsın. Zaten şehrimizin Atatürk bulvarı dışında ana bir yolu yok. Eğer o araçlar alınır ve trafiğe çıkarsa Urfa trafiği tamamen felç olur’ dedi

 

Mustafa Candan, ‘Belediye Başkanımız Sayın Fakıbaba’nın “Halkın rahatı için Türkiye’de en ucuz ve en rahat ulaşımı biz yapmış olacağız. Urfa halkı bunu hak ediyor.” Sözlerini başkanımız haklı ama Şanlıurfa’nın en büyük sorunlarından biri trafik, Sayın Fakıbaba bunu görmüyor mu ki önce yeni yollar açsın gerek duyulursa yeni araç tahsis etsin’ diye konuştu.

 

Şehmuz Kaya ise , ‘Şanlıurfa’da zaten yaklaşık 260 tane halk otobüsü mevcut. Yeni araçlarla birlikte sayı 300’ü geçecek. Fakıbaba’ya soruyorum ‘Bu Kadar Halk Otobüsü nereye gidecek?’ zaten akşam saatlerinde Balıklıgöl’den Belediye önüne 40 dakikada geliyoruz. Ulaşıma katılacak bu yeni araçlarla birlikte artık 1 saate Belıklıgöl’den belediyeye varırız. Fakıbaba’nın Bir an önce bu konuyu daha teferruatlı olarak düşünsün’ ifadelerini kullandı.

 

OTOBÜSLERİMİZ ARTIK BU YÜKÜ KALDIRAMIYOR

Bu arada, Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Perşembe günü toplu taşıma araçlarını denetlemiş ve kentte 50 yeni otobüs’ün geleceğini açıklamıştı.

 

Şanlıurfa Belediyesi Toplu taşıma araçlarının günde 125 bin kişiyi taşıdığını ifade eden Fakıbaba, “Otobüslerimiz artık bu yükü kaldıramıyor. İnanıyorum ki, 50 yeni otobüs daha alırsak şehir içi ulaşım çok daha rahat olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Aziz Çiftçi / Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.