banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Fakıbaba; turizmde hedefimiz büyük

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kanal D’nın Avrupa yayının yapan Euro D de Tatilde programına konuk oldu. Çekimleri Balıklıgöl’de yapılan Euro D Tatilde programında, programın yapımcısı ve sunucusu Nuray Karadeniz, Başkan Fakıbaba’ya Urfa turizmini sordu.

 

Başkan Fakıbaba, Şanlıurfa’nın turizmin lokomotifi olacağını belirterek “Urfa geçmişini arayan bütün insanlar için çok önemli. Çünkü insanlığın doğduğu yer burası.”dedi

 

Belediyenin Şanlıurfa turizmi için yürüttüğü projeler hakkında bilgiler aktaran Başkan Fakıbaba haleplibahçe  çevresinde  Kültür Bakanlığı ile bir proje yürüttüklerini vurguladı.

Başkan Fakıbaba, programın yapımcısı ve sunucusu Nuray Karadeniz sorularını cevaplarken şunları söyledi: “Sayın valimizin, hükümetimizin Kale altında yürüttüğü bir projesi var. Kızılkoyun dediğimiz yerde belediyemizin bir projesi var. Hemen onun yanında Samsat Meydanı ile ilgili bir projemiz var. Şimdi bütün bunlarla Şanlıurfa kültür, inaç ve turizm açısından Dünyanın önemli bir turizm merkezi olacağına ben yürekten inanıyorum. Ben bunu inanarak söylüyorum. Belki 7 yıl sonra 10 yıl sonra diyecekler ki,  bir başkan vardı böyle konuşuyordu. Sonra görecekler ve gerçekten Urfa, bu başkanın dediği gibi oldu. Biz şuan Urfa’nın eski yapılarını koruyarak modern bir şehre dönüştürdük ve bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Urfa misafirperverdir. Urfa’ya gelen bir misafir kalacak yer bulamadığı zaman Urfa insanı alır kendi evine götürür ve evinde ağırlar. Bu halkın özeliği böyle. Samimi içten olması çok güzel bir olay. Burası peygamberler şehri. Hz.İbrahim(a.s) doğduğu yer hemen şurası. Yani Balıklıgöl’ün 10 metre ilerisinde. Urfa’yı bu zamana kadar gelip görmeyenlerin gelip görmesi lazım. Şanlıurfa’da her şey var. Tarih var, kültür var, toprak var, su var, güneş var. Burası bir mozaik, bütün etnik grupları bir araya toplayan müthiş bir örnek, bu yüzden Şanlıurfa'nın önü çok açık. Şanlıurfa Sur, Su ve Sokaklarıyla çok güzel bir şehir. Burası bir su şehri. Mutfağı, Müziği Mağaralarıyla çok önemli bir şehir. Böyle bir zenginlik başka bir ülkede olsa herhalde dünyanın en önemli şehri olurdu. Şehirlere bakıyoruz Roma ve Mısır'daki gibi şehirler 3–5 bin yılık. Şanlıurfa ise 12 bin yıllık bir şehir. Müthiş bir fark var, Ama artık girişimciler bunu fark etti ve yatırım için gelmeye başladılar. Özellikle butik otel işletmeciliği konusunda talep var. Urfa geçmişini arayan bütün insanlar için çok önemli. Çünkü insanlığın doğduğu yer burası.”dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.