banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Fakıbaba: Taraftara evimi açıyorum

Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda 5 Mayıs'ta oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası final maçını izlemek üzere Şanlıurfa'ya gelecek aileleri evlerinde konuk etmek için oluşturulan "Kupa Masası"na 4 günde 120 kişi müracaat etti.

    4 günlük süreçte toplam 600 kişiyi gönüllü olarak ağırlayacaklarını ifade eden Şanlıurfalılar, Ziraat Türkiye Kupası final maçına odaklandı. 4-5 Mayıs'ta otel ve konukevlerinde yer bulamayan her iki takımın taraftarının 0 414 312 84 49 nolu telefonu araması yeterli.

    30 bin taraftar kapasiteli GAP Arena Stadyumu'nda oynanacak olan zorlu mücadele öncesi büyük bir heyecanın hakim olduğu Şanlıurfa'da, otel ve konukevlerinde de rezervasyonlar doldu. Ortalama 4 bin civarında yatak kapasitesinin tamamının rezerve edilmesinin ardından, final maçı için kente gelecek olan Fenerbahçe ve Trabzonlu futbol severleri, Şanlıurfalılar kendi evlerinde ağırlayacak.

     Belediye Başkanlık Makamı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 5 Mayıs'ta Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak kupa maçı nedeniyle, konaklamada yaşanabilecek sorunu çözmek amacıyla, kente gelecek kimi aileleri hem kendi evinde hem de Şanlıurfalıların evlerinde misafir etmeyi planladıklarını belirterek bu çerçevede "Beyaz Masa" biriminde "Kupa Masası" oluşturduklarını hatırlattı.

     Türkiye Kupası finali öncesi kente gelmesi planlanan binlerce futbolseverin ağırlanması için hazırlıklar sürerken, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Trabzon ve Fenerbahçeli taraftarları en iyi şekilde misafir edeceklerini söyledi.

     Final maçının Şanlıurfa için bir şans olduğunu ve gerekli ev sahipliğini en iyi şekilde yapacaklarından kimsenin kuşku duymamasını isteyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

     "Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanması kentimizin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. Final maçı öncesinde otel ve konukevlerindeki doluluk oranlarını göz önünde bulunduran Belediyemiz, Beyaz Masa biriminde "Kupa Masası" oluşturdu. Bu masaya 4 günde toplam 120 kişi başvuru yaptı. Bu kapsamda Şanlıurfalı hemşehrilerimiz 600 kişiyi gönüllü olarak misafir edebileceklerini bize aktardılar. Gerek Trabzonspor gerekse de Fenerbahçeli taraftarlarımız otel ve konukevlerinde yer bulamadıkları takdirde 0 414 312 84 49 nolu telefonu arayarak konaklama sorunlarına çözüm üretebilirler" dedi.

    Şanlıurfalıların bu misafirperverliğinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini kaydeden Fakıbaba, "Bu sayının önümüzdeki günlerde artacağı inancındayız. Bizler Hz. İbrahim'in bize mirası olan misafirperverliğimizi final maçı için şehrimize gelecek olan Fenerbahçeli ve Trabzonlu tüm futbol severlere en iyi şekilde ispat edeceğiz. Bunun için Valilik, Belediye ve diğer tüm kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Urfa'ya gelecek olan misafirlerin hiç birini açıkta bırakmayıp evimizde misafir edecek, ağırlayacağız. Fenerbahçeli ve Trabzonlu futbol severler rahat şekilde gelsinler. Gelince Şanlıurfalının mükemmel ev sahipliği yaptığını görecekler. Bununla da kalmayacak ve Şanlıurfa'nın ikinci sınıf bir şehir olmadığını; çağdaş, kültürel değerlerine sahip çıkan, temizliği, düzeni, disiplini, insan sevgisi, mutfağı ve müziği ile farklı bir şehir olduğunu herkes görecek. 4 ve 5 Mayıs'ta ben bizzat Kupa Masası'nın başında olacağım. Çünkü bütün şehir gelecek misafirleri en iyi şekilde ağırlamak için seferber olduk. Belediye olarak biz de, Urfa'ya gelen tüm misafirleri tek tek elimizle evlere yerleştireceğiz. Çünkü bu Şanlıurfa'nın yanlış imajının sona ermesi ve şehrimizin tanıtımı açısından bizim için çok önemli bir fırsat. Bu vesileyle vatandaşlarımıza göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

     Final maçının ekonomik açıdan kente önemli kazanımlar sağlayacağını, ancak öncelikli düşüncelerinin Şanlıurfa'nın tanınması olduğunu da dile getiren Fakıbaba, "Dünyada Medine, Mekke ve Kudüs'ten sonra en kutsal şehrin Şanlıurfa olduğunu herkese anlatacağız. Burası Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı ama ateşin insanı yakmadığı şehir. Peygamberler şehri, dünyanın en eski şehri ve tılsımlı şehir. Geçmişi arayan insanlar gelip Urfa'yı görmeli. Çünkü 3 dinin atası olan Hz. İbrahim buradan çıkmış. Bunun için Urfa çok farklı bir şehir. Şanlıurfa tüm insanlığın ve dünyanın bir mirasıdır. Şehrimizin bu ve birçok özelliğini tanıtabilmemiz için final maçına büyük önem veriyoruz. Final maçında sonuç ne olursa olsun, inanıyorum ki kazanan Urfa olacak. 5 Mayıs tarihi bizim için çok önemli bir şans ve Şanlıurfa bu şansı çok iyi değerlendirecektir" diye konuştu.

   FAKIBABA: KENDİ EVİMİ DE TARAFTARLARA AÇACAĞIM"

    Ziraat Türkiye Kupası final maçını izlemek üzere Şanlıurfa'ya gelecek olan taraftarları kendi evinde de konuk etmeye hazırlanan Başkan Fakıbaba, "Başkanlık konutunun 6 adet odası bulunmaktadır. Ayrıca geniş bir avlusu da var. Ben 100-150 kişilik taraftarı kendi evimde misafir etmeyi planlıyorum. Gerekirse kendi odamı konuklarıma verir battaniye ile bahçede bile yatarım" şeklinde konuştu.

      Şanlıurfa Belediyesi tarafından belirli aralıklarla yaptırılan anonslarda, maça gelip konaklamak için yer bulamayan aileleri evlerinde misafir etmek isteyen vatandaşların "Kupa Masası"na başvurmaları isteniyor.

Kupa Masası İrtibat Adresleri:

E-mail: kupa@sanliurfa.bel.tr

Telefon: 0414 312 84 49 veya 313 16 34-Dahili 1020

Fax: 0 414 313 32 58

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.