banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Fakıbaba, Manisalılara Büyükşehirli olmayı anlattı


Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa AK Parti İl Başkanlığı ve Manisa Genç İşadamları Derneği’ne(MAGİAD) birer ziyarette bulunan Başkan Fakıbaba, Manisa’da büyük ilgiyle ağırlandı ve Manisa basınında geniş yankı uyandırdı.
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün makamında kabul ettiği Başkan Fakıbaba Vali Daşöz’e ziyaret anısına mırra takımı hediye etti. Ardından Belediye Başkan Ergün’ü ziyaret eden Fakıbaba ayrıca Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ve Manisa AK Parti İl Başkanlığı’na birer ziyarette bulundu.


FAKIBABA MANİSALILARA TEŞEKKÜR ETTİ
Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe’nin de eşlik ettiği Manisa temaslarından oldukça memnun kaldığını ifade eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, kendisini büyük bir sevgiyle bağırlarına basan Manisalılara yürekten teşekkür ettiğini söyledi.
Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Özkara’ya ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer görevlilerine ev sahipliğinden dolayı minnettarlık duyduğunu kaydeden Fakıbaba, ayrıca kendisini makamlarında kabul eden Manisa erkanına ise şükranlarını sundu.


“BÜYÜKŞEHİRLİ OLMAK” KONULU PANELDE KONUŞTU
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediyesi Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, AK Parti İl Başkan Vekili Sait Başbelen, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde konuşan Başkan Fakıbaba 9 yıllık hizmet sürecinde hizmetlerinden bahsetti ve belediyecilik tecrübelerini anlattı.


AMAÇ FAKIBABA’NIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAK
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren MAGİAD Başkanı Ömer Özkara, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşriflerinden dolayı teşekkürlerini iletirken, “Bu panelimizin amacı öncelikle Şanlıurfa’ya göreve geldiği günden bu yana şehrine sayısız hizmet veren, halkın güvendiği ve her zaman yaptığı eserlerle geleceğe ışık tutacak olan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın büyükşehir olmaya yaklaştığımız şu günlerde bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaktır” dedi.


ŞANLIURFA’YA GİDEREK BİRLİKTE ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ
Özkara, birlikte çalışmanın önemine değinerek, “Amacımız doğu ile batının entegre edilmesini sağlamaktır. Aynı ortak paydalarda buluşup gelecek adına yapacağımız planlarda birlikte çalışmaktır. MAGİAD olarak ilerleyen günlerde bizler de MAGİAD üyeleri olarak Şanlıurfa’ya gidip oradaki arkadaşlarımızla tanışıp bu konu hakkında birlikte bir çalışmalar yapacağız” dedi.


ÜST KADEMEDEKİLER ALT KADEMELERİ YETİŞTİRSİNLER
Büyüklerinden kendileri için kanatlarını açmalarını isteyen MAGİAD Başkanı Ömer Özkara  “Gerek meslek odalarımızda gerekse siyasi partilerin yönetiminde, kurum ve kuruluşların başında bulunan büyüklerimiz artık alt kademeden gelen bizim gibi gençleri yetiştirmeliler ve görev vermelidirler. Yöneticilerimizden tevazu kanatlarını açmalarını ve gençleri geleceğe hazırlamalarını istiyoruz” dedi.


DOSTLUĞUMUZ ESKİYE DAYANIYOR
Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Fakıbaba ile eskiye dayanan bir dostluğunun olduğunu söyleyerek, “Karakter yapısında, insani yapısında her zaman aynı Fakıbaba olmuştur. Bugün de MAGİAD’ın katkılarıyla onu konuk etmek büyük mutluluktur.” dedi. Vali Daşöz konuşmasının devamında “Önceden il özel idareler kaldırılmamıştı ama artık kaldırılacak ve bütünü kapsayan bir uygulama olacak. Yeni bir model ortaya çıkacaktır. Şanlıurfa ile aynı kaderi ve değişimi yaşayacağız. Bu yüzden Fakıbaba’nın düşünceleri ve tecrübeleri bizler için çok önemlidir. Faydalı bir panel olacağından şüphem yok. Katılımcılara ve bizleri bir araya getiren MAGİAD yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.


İSTEĞİMİZ KAVGASIZ GÜRÜLTÜSÜZ BİR TÜRKİYE
Panele katılan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisini Manisalılarla buluşturduğu için MAGİAD yönetimine teşekkür ederek ve MAGİAD’a övgüler yağdırarak başladığı konuşmasında, MAGİAD’ın Manisa’nın geleceğine ışık tutacağına emin olduğunu söyledi.
Fakıbaba,  konuşmasının devamında Şanlıurfa’da bazı olumsuzlukları aştıklarını belirterek, “Yaşanılan bu barış sürecine bizlerde destek veriyoruz. İsteğimiz kavgasız gürültüsüz huzurlu bir Türkiye’de yaşamaktır. Halka hizmetlerimizle anılmak, geleceğe faydalı işler bırakmak en büyük görevimizdir.”dedi.


FAKIBABA TECRÜBELERİNİ AKTARDI
Fakıbaba ” Belediyecilik çok farklı bir iştir. Bir aşk ve sevgidir. Halka hizmet edip onlarla iç içe olduğunuz zaman hiçbir şey sizi başarıya giden yolda engelleyemez” diyerek  ardından Şanlıurfa tarihini ve göreve geldiği günden bu zamana kadar belediye olarak yapmış oldukları çalışmaları ve Şanlıurfa’nın çehresinin nasıl değiştiğini sunum eşliğinde salonda bulunanlara anlattı.


“AYNI İŞİ YAPANLARDA BİR SÜRE SONRA KÖRLÜK BAŞLAR”
Fakıbaba, 3. dönemde yine aday olup olmayacağı ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada, “Partim isterse ben yine aday olurum. Büyükşehir olmanın yarattığı bir heyecan şimdiden bizlerde başladı. Benim düşüncem belirli bir zamandan sonra aynı işi yapan kişilerde körlük başlar ve işe adapte olma sorunu yaşanır. Halkıma hizmet etmeye devam etmek benim en büyük huzurum mutluluğum. Sabahın 6’sında kalkıp halkın içine karıştığım zaman insanlar beni de kendileri gibi görüyor. Her gün bir mahalleye giderim ve notlarımı alırım. Yapılması gerekenleri, eksik yönleri tespit eder sorunun çözümüne ilişkin çalışırım. “dedi.


Panelin sonunda MAGİAD Başkanı Ömer Özkara tarafından Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya günün anısına bir teşekkür plaketi sunuldu ve çiçek takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.