banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Fakıbaba lolaz yedi

Belediye Başkanı Fakıbaba’nın bizzat elleriyle dürüm yaparak ikram ettiği ekmek arası lolaz ve diğer ürünlerin tadına bakanlar fıstık ve lokumdan yedi ve teşhir edilen ürünlerden birer hatıra aldılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji Kurucu Temsilcisi İşadamı Çetin Aslan, Genel Müdiresi Essum Aslan’ın hazır bulunduğu stantta konuklara Urfa’nın vazgeçilmezi çiğköfte, içli köfte ve ekmek arası lolaz dağıtılırken kentin tanıtımına katkı sağlayan kitap, broşür ve cd’nin yanı sıra hediyelik isot, nar ekşisi, fıstık ve lokum ikram edildi.

 

URFA STANDINDA ÇİĞKÖFTE İZDİHAMI

Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin, öğretim görevlilerinin ve çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği Urfa Standında yoğrulan çiğköfteden yemek için uzun kuyruk oluşturanlar Urfalı Aşçı Sinan Elmas ve Ahmet Yavuz’un hazırladığı çiğköfteyi cep telefonlarıyla görüntülediler.

Belediye Başkanı Fakıbaba’nın bizzat elleriyle dürüm yaparak ikram ettiği ekmek arası lolaz ve diğer ürünlerin tadına bakanlar fıstık ve lokumdan yedi ve teşhir edilen ürünlerden birer hatıra aldılar.

FAKIBABA: AMACIMIZ URFAYI HER YERDE TANITMAK, YAŞATMAK

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın’a Bahçeşihir Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için teşekkür eden Fakıbaba, “Amacımız Urfayı her yerde tanıtmak ve kültürüyle yaşatmaktır. Emeği geçen herkese ve bize bu imkanı tanıyan hocama teşekkür ediyorum. Bence Urfa’yı ancak yaşamak lazım bizde bunu yapıyoruz” dedi.

PROF.DR YALÇIN: BİZ URFA’YI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bahçeşehir Üniversitesi olarak Urfa’ya çok ayrı bir önem veriyoruz. Yakın zamanda Şanlıurfa Bahçeşehir Kolejini açıyoruz. Ardından Üniversitemizin diğer birimlerini de Şanlıurfalılarla buluşturacağız. Başkanımız Fakıbaba’nın siyaset okulunda vereceği ders öncesinde bir etkinlik düzenledik. Başkanımız kendi elleriyle çiğköfte ve yöresel tatlardan ikram ediyor. Ortaya çok güzel görüntüler çıkıyor” diye konuştu.

Eğitimde oldukça eski olan bir markayı yakın zamanda Şanlıurfa’ya getireceklerinin müjdesini veren Şanlıurfa Bahçeşehir Koleji Genel Müdiresi Essum Aslan Bahçeşehir Üniversitesi’nde ilin tanıtımına katkı sağladıklarını belirterek, bundan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Aslan, “Bizlere okullarının kapısını açan Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz. Burada kurulan standa yüksek gelir grubundaki öğrencilere Urfa’yı tanıtmaya çalıştık. Bizleri yalnız bırakmayan Başkanımız Fakıbaba’ya ve sizlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yoğrulan çiğköftenin tadına bakmak için oldukça uzun kuyruğu sabırla bekleyen diğer yöresel yemeklerin tadına bakan İstanbullular böyle bir organizasyonun düzenlenmesine katkı sağlayan başta Başkan Fakıbaba ve diğer ekibe teşekkür ettiklerini kaydettiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.