banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Fakıbaba internet medyasıyla buluştu

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye başkan yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte Şanlıurfada görev yapan köşe yazarları ve İnternet site sahipleriyle ve çalışanlarıyla bugün bir araya geldi.

Şanlıurfa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce Harran Otelinde düzenlenen bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Basına çok değer verdiğini ve daha önce de ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldiği ifade eden başkan; Belediye başkanlığım süresince basınla hep iyi ilişkiler kurdum” dedi.

Şanlıurfa’nın fiziki yapısı hakkında bilgi veren Fakıbaba; bizim 7 yıllık çalışmamız 30 yıla denk bir çalışma olduğu için çok büyük gelişmeler kaydettik.

Şanlıurfa’nın çeşitli mahallerinde ve caddelerinde yapılan değişiklikleri sine vizyonla basına gösteren fakıbaba; İşte yaptıklarımız” dedi.

Defterdarlık karşısında yaptıkları daraba ve tabela değişikliklerini de dile getiren Başkan Fakıbaba; Şanlıurfa esnafını tek tip tabela ve daraba ile düzenli bir görünüme kavuşturacağız. Diğer semtlerle ilgili olarak ihale çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Büyükyol’daki çalışmaları da dile getiren Fakıbaba; “ilkbaharda Büyükyol caddesine Urfa evlerine uygun olması için asfaltı kaldırıp taş döşeyeceğiz” dedi.

 

TOPLU TAŞIMA SORUNUNU BİTİRECEĞİM

Toplu taşıma sorununa da değinen Fakıbaba; Şanlıurfa’da 275 araç var. Halkın rahat bir yolculuk yapması için ellimizden gelen en iyisini yapacağız. Bir yıldan beri toplu taşıma şoförlerine çağrıda bulunduk, gelin birlikte çözelim.  Ama gelmediler. Merdivenlere kadar yolcu bindiriyorlar. Yaşlısı var hamilesi var. Şimdi “URFA KART” uygulamasına geçiyoruz. Bir kısmıyla anlaştık. Şimdiye kadar geçmemiz gerekiyordu. Biraz gecikmeli oldu. ama olacak. Eğer toplu taşımacılık yapanlarla anlaşamazsak kendi filomuzu kuracağız. Zaten Büyükşehir olunca yetki tamamen başkana geçiyor. O zaman belediye meclis kararına gerek duymadan kararları veririz.” Diyerek dolmuşçulara mesaj gönderdi.

Daha sonra yapılan parklar ve refüj çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Fakıbaba; kent bilgi sistemi ile belediyemiz 10 trilyon kazanç elde ettik. Yaptıklarımız ortada. Çalışmalarımızı sizin takdirinize bırakıyorum” dedi.

Daha sonra köşe yazarların ve internet medyasının temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Fakıbaba’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, M.Fevzi Yücetepe, İbrahim Güllüoğlu, M.Emin İzol, Mahmut Kırıkçı ve Ahmet Al ile icracı belediye birim amirleri katıldı.

 

 

Mehmet Emin Kuş / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.