banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Eyyübiyeli Gençler Buluşuyor programı

HÜDA PAR seçim çalışmalarına devam ediyor.Ev ve esnaf ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR’ınEyyübiye Gençlik Kolları Eyyübiye İlçe Başkanlığı binasında ‘Eyyübiyeli Gençler Hüda Par Buluşuyor’ etkinliği düzenledi.EtkinliğeHÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın  HÜDA PAR Büyükşehir Belediye başkan Adayı Av.Emin Güneş, Eyyübiye İlçe Belediye başkanı Adayı Mehmet Kışlar katıldı.
Etkinliğe gelen gençlere yapılan ikramın ardından başkan adayları birer konuşma yaptı.
Kurana göre  Allah’ın partisi ve şeytanın partisi olarak iki partinin olduğunu söyleyen Güneş  eğer bir yerde Şeytanın Partisi hakim ise oranın fetihe ihtiyacı olduğunu  söyledi.
Bir ülkede içki,kumar, faiz,fuhuş devletin koruması altındaysa o ülke şeytanın hakimiyetindedir
İçkinin,zinanın ,fuhuşun,kumarın ve faizin teminat altına alındığı bir yerin şeytanın partisinin hakimiyetinde olduğunu ifade eden Güneş  “ Oranın başında kim olursa olsun ,O yerin yönetim şekli ne olursa olsun ister krallık ister cumhuriyet isterse demokrasi olsun fark etmez. Hatta orada başta bulunan partinin isminin başında İslami bilmem ne partisi bile olsa o ülkede içki,kumar, faiz,fuhuş devletin koruması altındaysa o ülke şeytanın hakimiyetindedir.O ülke Müslümanların hakimiyetinden çıkmıştır ve fethedilmeye muhtaçtır” diye konuştu.
Bu ülkede faizin devlet tarafından güvence altına alınmıştır
Güneş, bu ülkede faizin devlet tarafından güvence altına alındığının altını çizerek şöyle konuştu: “ Bir müddet öncesine kadar hazine  bankaya faiz için yatırılan paranın faizinin kefiliydi.Cem Uzan milletin parasını kaçırdı.O parayı biz ödedik. Eğer bir adam faizle verdiği parasının ana parasını alıp da faizini alamazsa ve mahkemeye başvursa mahkeme gider o borçlunun kapısını kırar eşyalarına el koyar o adamın faizini öder.Bu ülkede faiz o kadar güvence altında…” dedi.
Zenginlerden zekat toplayan insanlara terör örgütü muamelesi yapılarak 20-30 yıl ceza veriliyor
Zekatın zenginlerin malındaki fakirlerin hakkı olduğunu belirten Güneş  “ Bizim inancımıza göre her fakir zengin insanların gelirine göre onların ortağıdır. Fakirlerin bu hakkı devlet tarafından güvence altına alınmalıdır.Devlet başkanı fakirin bu hakkını gerekirse söke söke  almalıdır.Hz.Ebubekir fakirlerin hakkı olan zekatı vermeyenlerle savaşacağını söylemiştir. Zenginlerden zekat toplayan insanlara terör örgütü muamelesi yapılarak 20-30 yıl ceza veriliyor” ifadelerini kullandı.
Yılbaşında içki içenler gençler Filistin’de bombalar altındaki gençlerden daha çok tehlike altında
Cennetten daha büyük bir kazanç cehennemden ise daha büyük bir kayıp olmadığını vurgulayan Güneş Yılbaşı gecesi sabahlara içki içerek Allah’ın gazabının üzerine yağdığı gençliğimizin Filistin’de İsrail misket bombaları altında kalan gençlikten daha fazla tehlikede olduğunu bu gençliği kurtarmak için de bu siyasi hareketi başlattıklarını söyledi.
Darunedve bugün Wasghinton’dur,TelAviv’dir,Kremlin’dir,Pekin’dir
Güneş, birçok sahabenin Hz.Peygamberin tarafını tuttuğu için şehit edildiğini bunun için de taraf olmanın çok önemli olduğunu belirterek “ Bugün namazıyla,orucuyla,hacıyla biz Amerika’nın tarafıyız diyen adam Ebu Cehil’intarafıdır.O gün Resullulah’a kumpasların kurulduğu Darunedve bugün Wasghinton’dur,TelAviv’dir,Kremlin’dir,Pekin’dir. Siz bunlarla ittifak ederek namazla kendiniz kurtaramazsınız.Önce bunların karşısında Resulullah’ın yanında yer alacaksınız” dedi.
Bizim çok güçlü bir dostumuz var
Bedir’deki Müslümanları düşman karşısında küçük görenler olduğu gibi bugün de kendi partilerini aynı küçük görenlerin olduğuna dikkat çeken Güneş “ Bize diyorlar ki yav siz neyinize güveniyorsunuz?Sizin neyiniz var?Biz de diyoruz ki göreceğiz.Biz daima çok güçlüyüz.Çünkü bizim bir dostumuz var bizim bir sahibimiz var.O çok güçlüdür” diye konuştu.
Gençlerin bir toplum için çok önemlidir
‘Kim miskali zerre hayır yaparsa onun mükafatını alır kim de zerre kadar şer yaparsa muhakkak onun cezasını alır’ ayetini ölçü alarak yola çıktıklarını dile getiren Kışlar ise bir ülkenin gençleri nasılsa o ülkenin o şekil olduğunu belirterek gençlerin bir toplum için çok önemli olduğuna değindi.
HÜDA PAR çalışmalarıyla manevi alandaki boşlukları dolduracaktır
Kışlar bütün büyük işlerin gençlerin üzerinden yürüdüğünü ifade ederek geçleri manen düzelmiş bir toplumun çok yükseklere çıkabileceğini HüDAPAR’ın gençler için yapacağı çalışmaların manevi alandaki birçok boşluğu dolduracağını söyledi.
Etkinlik gençlerin sorduğu soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

(Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.