banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Önemli haber! Eyyübiye meclis başkan vekilliğine kadın başkan seçildi

Eyyübiye Belediyesi Nisan Ayı olağan oturumları 3 gün sürdü ve gerçekleşen oturumlarda süresi tamamlanan başkan vekilliği seçimleri yapıldı ve meclis başkan vekilliğine AK Parti grubunda olan meclis üyesi Handan Karataş seçildi.

Eyyübiye Belediyesi Meclisi, Pazartesi günü başlayıp Salı ve Çarşamba günü devam etti. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin oturumlara başkanlık ettiği olağan oturumlarda seçim heyecanı yaşandı. 2014 yılında kurulan Eyyübiye Belediyesi, yerel seçimler sonrası meclise Başkanlık eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin oturumlara katılamadığı süre zarflarında vekilliğini sürdüren ikinci isim AK Parti Meclis Üyesi Bahattin Demir idi. Demir geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetmiş, yerine ikinci başkan vekili Sait Kaya getirilmişti. Tüzük gereği 2 yılın sonunda tekrar seçim yapılması gerekiyordu ve dün bu seçim heyecanı yaşandı.

Eyyübiye Belediyesi Meclisi Nisan Ayı olağan oturumlarının 2. Birleşiminde Başkan Vekilliği ve katip üyeliği seçimleri yapıldı. AK Parti Grubu tek isimle seçime gitti. Yaşanan seçimde başkan vekilliğine bayan meclis üyesi Handan Karataş seçildi.

Eyyübiye Belediyesi Meclisi Başkan Vekili seçilen Handan Karataş, Eyyübiye’ye yapılan hizmetlerin devam edeceğini belirterek kendisine verilen bu görevden dolayı meclis üyesi arkadaşlarına teşekkürlerini iletti.

Meclis Başkan vekilliği seçimlerinde ikinci başkan vekili ise bir diğer AK Parti Meclis Üyesi Mustafa Korkmaz seçildi. Mecliste toplamda 4 seçim yaşandı. Asil Kâtip üyeleri seçimlerinde de Mustafa Fidanoğlu ve Mehmet Aksoy seçildi. Yedekleri ise Mehmet Sel ve Mehmet Emin Mizan oldu.

Başkan vekilliği seçiminden sonra bir açıklama yapan Başkan Ekinci, ‘’Bilindiği üzere 5393 sayılı yasa gereği belediyelerinde oluşması gereken organlar vardır. Meclis üyeleri arasından gerek iktisat komisyonları gerek diğer komisyonlarla ilgili dün itibari ile seçimlerimizi bitirdik. İlk başta 2 yıllığına seçilen ikinci dilimde 3 yıllığına seçilecek olan başkanlık divanını oluşturduk. Meclis üyeleri arkadaşların yoğun katılımı ile tek aday şeklinde gidildi ve meclis üyemiz Handan Karataş belediye meclis başkan vekilliğine seçilmiştir. Asil Kâtip üyeleri seçimlerinde de Mustafa Fidanoğlu ve Mehmet Aksoy seçildi. Kendilerine hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Bundan sonraki süreçte de bizim olmadığımız toplantılarda kendileri başkanlık edecektir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.