banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

 AK Parti Kulp ve Lice kongrelerine katılan Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, çözüm sürecine ve Çözüm Sürecinde HDP’nin takındığı tavra yönelik açıklamalarda bulundu.

Bugün bölgede ölüm, şiddet, gözyaşı, ötekileştirmenin ortadan kalktığını savunan İçten, bu durumun bazı odakların işine gelmediğini söyledi.

İçten, “Birileri derin devletin adına, birileri de Kürtlerin hakkını savunuyorum diye kan döktü,  bizleri öldürdü. Bakın Ortadoğu'da iç savaş var, ağıtlar Kürtçe, Türkçe ve Arapça ama dikkatinizi çekmek istiyorum; zafer çığlıkları İbranice ve İngilizce.” İfadelerini kullandı.

“Kürtlerin artık PKK, KCK ve HDP sorunu vardır.”

Yıllarca Kürtler üzerinden siyaset yapıldığını ve yıllarca Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia edenlerin Kürtleri katletmenin altını imza attıklarını belirten İçten, “Kulp'un Kolçkar Köyü'nde Kürtleri katledenler için hala Kürt meselesi bitmemiş. Çünkü onların Kürt meselesi diye bir sorunu yok. Onların derdi, Kürtleri Marksistleştirmektir. Kürtlerin artık PKK, KCK ve HDP sorunu vardır. Kürtler hiçbir zaman sorun olmadı. Asıl sorun Kürtlerin içindeki derin küresel güçler ve paralel yapılardı. Onun için barış süreci değil, çözüm süreci diyoruz. Çünkü Kürtlerle Türkler hiçbir zaman savaşmamıştır." diye konuştu. 

“Dağda bine yakın 18 yaşının altında çocuk var”

Çocukları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır'da eylem yapan annelere de dikkat çeken İçten, HDP’ye seslenerek, “Yüreğini ortaya koyan anneler kadar cesaretin var mı?” ifadelerini kullandı.

İçten, “Çocuklarını istemediler mi? Evet istediler. Şuan dağda bine yakın 18 yaşının altında çocuk var. Peki, 140 anne çocuğunu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve anne olan kadından istemedi mi? O zaman hemen bu çocukları serbest bırakın. Hadi hodri meydan. Çözüm sürecinin amacı bu değil miydi? Silahların bırakılması, siyasetin önünün açılması değil miydi?" şeklinde konuştu.

Bu bölgede yaşayan insanlara 100 yıldan buyana Kürt meselesi üzerinden çok bedel ödetildiğine vurgu yapan İçten, tarihin hiçbir zamanında Kürt sorunu diye bir şeyin olmadığını, çünkü Kürtlerin hiçbir zaman sorun olmadığını söyledi.

İçten, “Ey HDP! Eğer çözüm sürecinde samimiysen şiddete ve sokaklara çağıranları kınayacaksın. İkinci olarak; annelerin sesine kulak vereceksin. Dağa çıkan çocukların geri gelmesi konusunda HDP'nin de bir irade ortaya koyması lazım. Yine silahların bırakılması noktasında HDP’nin net bir tavır sergilemesi lazım. Bu tavrı koymadığında bizler en büyük tepkiyi göstereceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.