banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Evren Sanayi'nin İsmi Değişiyor

Yahya Akman ve AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeleri Evren Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı Mustafa Arslan ve Evren Sanayi Sitesi Kooperatif yönetim kurlunu ziyaret ettiler.

Evren sanayi sitesinin sorunlarını dinleyen Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman; "Urfa'nın kalbinin attığı Evren Sanayi sitesindeyiz. Urfa çok hızlı gelişen bir şehir. Evren Sanayi sitesi de paralel olarak hızlı bir şekilde gelişiyor. Yeni açılan iş yerleri nedeniyle ciddi bir şekilde istihdam oluşturacak. Urfa'nın iki tarafından Evren Sanayi Sitesine bağlantı yolları açmak için uğraşıyoruz. Akçakale-Gaziantep yolunun bağlantısı bitmek üzere, Karaköprü-Gaziantep bağlantısında sorunlar var. Onları aşabilirsek sanayi esnafı ciddi anlamda rahatlayacak.  Ayrıca; 12 Eylül'de memleketimizde oylanacak olan Anayasa Değişikliği ile ilgili Ankara'da TBMM'de yaşadıklarımızı ve gördüklerimizi Urfa'nın bir vekili olarak hemşerililerimize anlatmaya çalışıyoruz. Otuz yıl önce yaşanan acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Şanlıurfa'da 12 Eylül darbesinin izleri hala var. Birkaç ay önce 12 Eylül caddesini Şanlıurfa belediye meclis kararıyla "Demokrasi" caddesi olarak değiştirdik. Şimdi Şanlıurfa kamuoyunda gündemde "Evren" sanayi sitesinin isim değişikliği tartışılıyor. O günleri yaşayan ve bir daha yaşamak istemeyen halkımız sembolikte olsa Evren Sanayi Sitesinin ismini değiştirmek istemelerini çok anlamlı buluyorum. Tabii bu isim değişikliğini sanayi esnafı karar verecek" dedi.

Evren Sanayi Sitesi Kooperatif başkanı Mustafa Arslan ise; "Sayın vekilimiz Yahya Akman'a esnafımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımız adına hoş geldiniz diyorum. Burada esnafımızın sorunlarını konuştuk. Sorunlarımızın çözümü konusunda bize yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Biz ulaşım konusunda büyük sorun yaşıyoruz. Bu büyük ölçüde bizi etkiliyor. İnsanlar Evren Sanayi Sitesine ulaşımda zorluk çekiyorlar.

Ayrıca Evren Sanayi Sitesinin isminin değişimi konusunda Kooperatif olarak karar veremiyoruz. Belediyede de karar merciinde değil. Genel Kurulumuza teklif gelirse ve oylamada çoğunluk sağlanırsa isim değişikliğine gidilir tabii. Artık darbe günlerini yaşamak istemiyoruz. Darbenin izleri de silinirse iyi olur" dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ve beraberindeki heyetle birlikte Sanayi esnafını ziyaret ettiler. Esnaf ziyaretinde bir iş yerine giden heyeti karşılayan işyeri sahibi Suphi Usta; "Sayın vekilim hoş geldiniz, Başkanımız sorunları size aktarmıştır. Bizde referanduma bin kere evet diyoruz" demesi üzerine gazetecilere dönen Yahya Akman; "Ben daha bir şey sormadan bu kardeşimiz gerekenleri söyledi. Teşekkür ediyor kazançlı işler diliyorum" dedikten sonra esnaf ziyaretine devam etti.

 

GIDA İMALARÇILAR SİTESİNİ ZİYARET

Gıda İmalatçılar Sitesinde ziyaret eden Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ve AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeleri Gıda İmalatçılar Sitesi başkanı Kureyşi Çelik karşıladı.

Gıda İmalatçılar sitesinde konuşan Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman; Gıda imalatçılar sitesinde çok önemli yatırımlar oluyor. 70 yeni iş yeri açılıyor. Her iş yerinde on kişinin istihdamı sağlansa bile ne kadar büyük bir yatırım olduğu ortaya çıkıyor. Burada yatırım yapan arkadaşlarımızda çok iyi niyetliler. Bakın Fıstık kavlatma fabrikasının önündeyiz. Daha buranın çevre düzenlemesi yapılmadan işyerleri çalışmaya başlamış bile. Burada bizimde çorbada tuzumuz olmuştu. Harıl harıl çalışmaları görünce çok mutlu oldum. Gıda İmalatçılar Sitesini kurulmasında büyük katkıları olan Tarım ve Köy işleri Bakanımız M. Mehdi Eker'e ve Hükümetimize desteklerinden dolayı müteşekkiriz" dedi.

Gıda İmalatçılar Sitesi başkanı Kureyşi; "Sayın Vekilimiz Yahya Akman ve AK Partili yönetcilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kırsal Kalkınma ile ilgili 16 projemiz vardı. Bu projelerimizin kabul edilmesi için Yahya Bey büyük gayret sarf etti. Ayrıca Tarım ve Köy işleri Bakanımız M. Mehdi Eker'e sıkıntılarımızı ve taleplerimizi iletmede yardımcı oldu. Kendisine ve AK Parti hükümetine bu desteklerinde dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman'a, Belediye meclis üyesi M. Emin İfşa, Şanlıurfa AK Parti İl yönetim kurulu üyesi; Mehmet Büyükfırat, Ömer Ercanlar, İsa Kızıldemir, Emin Demirkol, Sedat Dülger, Merkez İlçeden Halil Polat ve Muhtar Abdulkadir Akbaş eşlik ettiler.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.