banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Ethem Şahin Milletvekili Oluyor

KCK davasından dolayı tutuklu bulunan Suruç belediye başkanı Ethem ŞAHİN parti yönetimi tarafından haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterileceği iddia ediliyor.

KCK davasından dolayı tutuklu bulunan Suruç belediye başkanı Ethem ŞAHİN parti yönetimi tarafından haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Millet Vekili adayı olarak gösterileceği iddia ediliyor.  

KCK davasında yargılanan yaklaşık 2 bin tutuklu seçilmiş siyasetçi hakkında mahkemenin bir karara varamaması ve mahkemenin Kürtçe dili nedeni ile tıkanmasıyla tam bir çıkılmaza dönmesi Kürt siyasetçilerinin kurtuluşu için BDP yönetimi alternatif çözümler geliştirmeye yöneldi.

 

 

2 dönem üst üste belediye başkanlığına seçilen Dr. Ethem Şahin ve eşi Aynur Şahin halen KCK davasından dolayı tutuklu bulunmakta. Yine BDP parti yönetimi Dr. Ethem Şahin'in yanı sıra aynı davada tutuklu bulunan Viranşehir belediye başkanı Leyla Güven'i de haziran ayında yapılacak genel seçilmelerde aday göstermeye hazırlanıyor.

 

Dr. Ethem Şahin'in Milletvekilliği kesin gözü ile bakılıyor.

Partililerin ortak görüşü Ethem Şahin'in milletvekili adayı olması durumunda, tek başına BDP partisinden bir milletvekili çıkarabilen Suruç ilçesinin kendi belediye başkanlarının farklı bir seçim sonucu ile millet vekili olabileceğini ve hala tutuklu bulunan Diyarbakır E tipi ceza evinden tahliye olup meclise girebileceğini savunuyorlar.

 

Dr. Ethem Şahin, daha önce hakkında bulunan 2 ayrı davadan 21 ile 10 ay hapis cezası alıp KCK davası sonuçlanmadan toplamında 31 ay hakkında hüküm bulunmakta.

 

Hatırlayalım ki BDP milletvekili Sebahat tuncel ''Yasa dışı örgüte üye olmak'' suçlamasıyla Gebze M Tipi Kapalı Cezaevindeyken İstanbul 3. bölgeden Bin umut Adayları olarak milletvekili seçilmiş ve millet vekili dokunulmazlığı nedeni ile bulunduğu ceza evinden tahliye edilmişti.

 

Kaynak: Pirsushaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.