banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Eski vekil Önen, Cumhurbaşkanlığı danışmanı oldu


Şanlıurfalılar olarak; özellikle Şanlıurfa’daki Kültür Turizm yatırımlarında emeği geçmiş olan ve yine üstlendiği Bozova ilçesinin kırsalına bile hizmet götürerek orada yaşayan partili partisiz hemen herkesin gönlünde taht kuran, kendisinin il merkezi Vekili olmasına rağmen merkez ilçeler ile Bozova, Ceylanpınar, Viranşehir, Akçakale ilçelerinden bile kendilerine iletilen sorunların çözümü konusunda gayret sarfeden ve en önemlisi de hemen her yıl mübarek Ramazan ayı öncesinde TIR’larla yaklaşık 3 Bin aileye 1 ay yetecek kadar gıda yardımı gönderen ve dağıtımında parti ayrımı yapmaksızın sadece ihtiyaç sahiplerini gözeten, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin bol bol duasını alan A.Emin Önen’in; yeni görevinde de başarılı olacağına inanıyor ve her zaman olduğu gibi hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.


Abdülkadir Emin ÖNEN kimdir?
     15 Mart 1976 yılında doğdu. Babasının adı Mehmet Salih, annesinin adı Fatma'dır. İlköğrenimini Ankara Bahçelievler Ulubatlı Hasan ilköğretim Okulunda ve orta öğrenimini Ankara Gazi Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Fatih Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden okul 1.’si olarak mezun oldu. 2003'ten itibaren “Türk Dış Politikasında Asya Algısı” konulu tez çalışması ile Siyaset Bilimi alanında yüksek lisansını yapmıştır.
     Özel sektörde 5 yıl boyunca Yatırım Danışmanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak üst düzey yöneticilik yaptı. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ithalat ve ihracat alanında faaliyet gösteren danışmanlık şirketi kurmuştur.
     2007 yılı Genel seçimlerinde AK Partiden 23.Dönem Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Aynı dönemde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi Türk Gurubu (AGİT) ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda TBMM Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Gurubu Başkanı oldu. Bu görevini yaparken Şam’da yapılan APA Genel Kurulunda APA Genel Başkan Yardımcılığına seçildi.
     2011 yılı genel seçimlerinde 2. kez Şanlıurfa Milletvekili seçil olan Önen, Türkiye’nin uluslararası ilişkiler nezdindeki temaslarında faal olarak yer almıştır. Ulusal ve uluslararası basın organlarına Türk iç ve dış siyasetine ilişkin düzenli olarak beyanat veren; iyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Çince bilen Önen, evli ve 2 çocuk babasıdır.
     Emin Önen, o dönemde AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevine devam ettirdi.

Emin ÖNEN’in 2007–2011 yılları arasında yürüttüğü görevler:
• Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Başkan Yardımcısı,
• Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı,
• AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı,
• Türkiye-Filipinler Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı,
• TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi,
• Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Türk Grubu Üyesi,
• AK Parti Şanlıurfa Milletvekili.

Emin ÖNEN’in o dönem yürütmekte olduğu görevler:
• Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) Türk Grubu Başkanı ve AGİT PA Başkan Yardımcısı,
• AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı,
• Türkiye-Çin Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı,
• TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi,
• TBMM Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi,
• AK Parti Şanlıurfa Milletvekili.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.