banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Eski CHP'li: Annem 'CHP başörtümü elimden alır' diyor
CHP MYK eski üyesi Savcı Sayan, CHP'de inanç özgürlüğe dair yanlış bir anlayışın olduğunu bu konuda başörtülü annesinin bile partiye inanmadığını söyledi.
 
Elif Çakır'ın 24 TV'de sunduğu Söz Bitmeden programına katılan Sayan'ın sözleri şöyle:
 
ÜLKEMİZİN GERÇEKLERİNİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIZ
 
"Ben yıllardan beri şunu söylüyorum biz başkalarına benzeyerek, ya da partiyi başka partiye benzeterek iktidar olma yoluna girmişsek yanlış bir yoldayız. Biz ülkemizin gerçeklerini öğrenmek zorundayız. Ülkemizde yaşayan insanların değer yargılarına önem vermek zorundayız. Herkes bizim gibi yaşamak zorunda olmadığı gibi bizde herkes gibi yaşamak zorunda değiliz. Bırakın inanların dinine, cemaatine karışmayı, insanlar istedikleri gibi giyinsinler, istedikleri gibi okusunlar, çalışsınlar bir türlü bunu başaramadık. Dedik Cumhuriyet tehlikeye girer, başörtüsü ülkeyi böler şeriatı getirir. Şeriatın ne olduğunu da bilmiyorduk! Şeriat denildiğinde ne anlıyoruz nedir? CHP’yi bu çizgiye çekmeye çalışıyorduk. Bizim gücümüz yetmedi Allah razı olsun Tayyip Erdoğan’ın gücü yetmiş oldu. Bazen derler ya Çeperin otu çepere zehir gibi gelir. Bizim ki de öyle bir şey oldu. Ben yılardan beri yapmayın başörtüsü ile uğraşmayın dedim.
 
ANNEM CHP'YE OY VERİRSEM BAŞÖRTÜMÜ ELİMDEN ALIR DİYOR
 
Bir gün MYK’da söz hakkı aldım. Dedim ki: “Ne olursunuz benim annemi özgürleştirin?” Bu ne anlama geliyor dediler. Benim annem bazen AK parti’nin ekonomik politikasını beğenmiyor, başka partiye oy vermek istiyor ama diyor ki "ben CHP’ye oy verecek olursam, sosyal demokrat partiye oy verirsem benim inancımı, başörtümü elimden alır, bırakın ben ekmeksiz kalayım ama inançsız kalmayayım. Öleceğim zaten öbür dünyaya böyle gitmek istemiyorum" diyor. Niye böyle uğraşıyorsunuz bırakın benim annem başörtüsü ile gelsin bize oy versin.
 
Benim annem hep sandığı geldiğinde "kardeşime ve bana oyumu siz götürün atın" diyordu. "Anne sen gel at niye biz atalım." Yok diyordu ben atmak istemiyorum, sonra diyordu ki bana günah yazılır siz atın diyordu. 
 
ANNEMİ İNANDIRAMIYORSAM
 
Genel Başkan yardımcısı olarak "Annemi inandıramıyorsam. Biz iktidar olamayız bunları yapmayın etmeyin" dedim. Sadece boğazda oturarak rakı balık yiyerek içerek siz bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız yanılırsınız olmaz böyle bir şey, böyle bir yönetim anlayışı olmaz, bırakın Anadolu kendisini yönetsin. Cennet ve cehennem bu dünyada değil öbür dünyada. Öbür dünyada Allah herkesin günahını ve sevabını yazar. Başı açık, başı kapalı bunlarla uğraşmayın. Ekonomiden bahsedin, adaletten bahsedin, ekmekten bahsedin, refahtan bahsedin, binlerce genç kızımızı üniversite kapılarında geri döndü. CHP bunlara yardımcı olmuş olsaydı, bunları yaşamamış olacaktı.CHP yalpalayarak bugüne geldi, Kaçınılmaz son!
 
AFOROZ EDİLMEME SEBEP OLAN NOKTA
 
CHP’nin laiklik okunu kaldırıp, yerine inanç özgürlüğü yazmaları lazım dediğim için aforoz edildim. CHP’liler beni resmen linç ettiler. CHP’liler laiklik dedin mi bunu yanlış anlıyorlar inançsızlık anlıyorlar, biz bunun yerine inanç özgürlüğü yazalım, herkes inancını özgürce yaşasın dediğim için aforoz edildim ve bugün benim noktama geldiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.