banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Eski Bakan Pakdemirli; Kapalı Kutu Türkiye şimdi çağ atladı
Eski Bakanlardan Ekrem Pakdemirli dün Şanlıurfa Valiliğini Ziyaretinin ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’le birlikte Şanlıurfa Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti.

Sosyal Bilimler Lisesi Çok amaçlı salonunda öğrencilerle bir araya gelen Ekrem Pakdemirli, öğrencilere Türkiye’nin Değişim süreci hakkında bilgiler verdi. Pakdemirli, burada öğrencilerle sohbet ederek “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin daha iyi şartlara kavuşması için çalıştık. Şimdi sıra sizlerde, sizlerde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda ŞURKAV’ın organize ettiği “Türkiye’de Değişim” konulu konferansı veren Ekrem Pakdemirli, dünden bugüne yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı.

Konferansa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Celal Bayer Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Belediye Başkanı A.E. Fakıbaba, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve Şanlıurfa’nın önde gelen iş adamları, STK’lar ile daire amirleri katıldı.

Prof. Dr. Pakdemirli, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik olarak 1950’li yıllardan bu yana çok büyük değişimler ve gelişimler sergilediğini dile getirerek, hepsinin bütünün bir parçası olduğunu ifade etti. Pakdemirli, “Bu uzun süreçte yaşananlarının olumlu ve olumsuz yansımaları olmuştur. Ama bizim dönemimiz Türkiye’nin çağ atlamasıydı. Sayın Özal ile çok büyük mücadeleler verdik. Kapalı bir kutu olan Türkiye’nin dünyaya karşı pencerelerini açtık” dedi.

Ekrem Pakdemirli’nin konuşma ve sunumunun ardından salondaki misafirlerle soru cevap şeklinde Türkiye’ye dair gelişmeler ve bölge ile ilgili konular görüş alışverişinde bulundu. Konferansın ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli ve Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli’ye Şanlıurfa’ya ziyaretlerinden ötürü birer plaket verildi.

Bugün de Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli ve Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli Şanlıurfa temaslarının diğer bir ayağı olan El Ruha Otelde Şanlıurfa Yerel Rekabet Geliştirilmesi Platformu (ŞUYERGEP) 11. Planlama ve Koordinasyon Toplantısına katılarak İş Adamları, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili kurum amirleriyle bir araya geldi.

Toplantıya başta Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun, Genel Sekreter Uğur Büyükhatipoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ve iş adamları ile ilgili kurum amirleri katıldı. Burada da katılımcılarla soru cevap şeklinde bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ardından Vali Güvenç, Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli ve Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli Balıklıgöl mevkinde bir çay bahçesinde oturarak kısa süreli sohbet gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.