banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Esed: Keşke uçağı düşürmeseydik
Beşar Esad, Türk savaş uçağını Suriye havasahasında uçaksavar bataryası ile düşürdükleri ileri sürdü. Esed, 'keşke düşürmeseydik' ifadesini de kullandı. Suriye'nin eli kanlı lideri Esed, yaşanan olayların ardından ilk kez bir Türk gazeteciye konuştu. Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer'e konuşan Esed, 'Türk savaş uçağını neden vurdunuz?' sorusuna "Savaş uçağı İsrail uçaklarının sürekli kullandığı hava koridorunu kullanıyordu. Radarlarımızda görmediğimiz ve bilgi verilmediği için de askerlerimiz düşürdü." cevabını verdi.

Uçağın Türkiye'ye ait olduğunu düştükten sonra öğrendiklerini ileri süren Esed, "Türk jetlerinin düşürülmesi emrini siz yada yönetiminiz mi verdi?" şeklindeki soruya da "Burada mantıklı sorular sorulması lazım. Suriye'nin bir Türk savaş uçağını düşürmekte ne menfaati olabilir" cevabını verdi.

Uçağı uluslararası hava sahasında düşürmüş olmaları halinde özür dilemekten çekinmeyeceklerini ileri süren Esed, "Yüzde yüz keşke düşürmeseydik diyorum" ifadesini kullandı.

Esed, Türkiye'de Genelkurmay Başkanı değiştikten sonra hükümetin kendileriyle ilişkiyi kestiklerini ileri sürerek, "Acil durumlarda arayacak bir Türk komutanın telefonu bile yok elimizde. İlişkiler kesilmneseydi sorunu büyümeden çözerdik" dedi.

Cenevre görüşmelerinde çıkan ortak metni değerlendiren Esad, "Suriye halkının kararına saygı vurgusu var. O da benim için yeterli" ifadesini kullandı.
Esad, "Koltuğu düşünmüş olsaydım Amerika’nın telkin ve talimatlarını yerine getirirdim. Petro-dolarların peşinden koşardım. Ama daha önemlisi ülkemde füze kalkanı kurmasına izin verirdim." şeklinde konuştu.
Kaynak: CUMHURİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.