banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Eroğlu, Urfa'da DSİnin temel atma törenine katıldı

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Sadece DSİ Şanlıurfa'ya 2003'ten bu yana 2.1 milyar lira yatırım yaptı. Bakanlığımın yaptığı toplam yatırım ise 2.5 milyar liraya ulaştı" dedi.

Şanlıurfa Atatürk Spor Salonunda düzenlenen törenle, Şanlıurfa Taşkın Koruma 3. Kısım, Bozova 2. Kısım Ana Kanalı, Yaylak Beldesi Taşkın Koruma, Bozova pompaj sulama Günışık ana kanalı ve Buğday Höyük sulaması tesislerinin temeli atıldı.

Salona Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Abdulkadir Emin Önen, Müfit Yetkin, Seydi Eyyüpoğlu, Ramazan Başak, Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti İl Başkanvekili Erkan Sözen, kurum müdürleri ve bürokratların yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalılar salonda açılış törenini izledi.

Törende ilk olarak DSİ genel müdürü Haydar Koçaker kürsüye gelerek DSİ müdürlüğünün yaptığı yatırımları anlattı.

Daha sonra kürsüye Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan geldi. Okutan; “Sayın Bakanım, Ateşin insanı yakmadığı, bereketli hilalin merkezi Şanlıurfa’ya hoş geldiniz” dedi.

Okutan; “ Peygamberler kenti Şanlıurfa'nın GAP eylem planının merkezidir. Türkiye'de üretilen pamuğun ve mercimeğin yüzde 40'ının, fıstığın yüzde 52'sinin Şanlıurfa'da üretiliyor. GAP ile sulanan arazi 3 kata çıkacak. 2 milyar dolar olan tarım gelirinin 10 milyar dolara yaklaşması içten bile değil" dedi.

Yapılan hizmetlerin verimliliği artıracağını ve bu anlamda bizlerinde görevler üstleneceğimizi belirterek şunu diyebilirim; Geleceğin büyük Türkiye'sine Şanlıurfa'nın omuz verecek olmasından gurur duyuyorum. Şanlıurfalılar adına Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na bu büyük yatırımları yaptırdığınız için de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alkışlar arasında kürsüye gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu; Size Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Başbakanımız; “Şanlıurfa için ne gerekiyorsa yapılması talimatını” verdiğini söyledi.

AK Parti Hükümetinin çalışmalarını anlatan Eroğlu, Türkiye'nin 2003 yılında bulunduğu durum ile bugünkü konumunun karşılaştırılamayacağını dile getirdi.

Para ile ilgili bir anısını anlatan Eroğlu; Bir dış ülkede 10 milyon TL cebimden çıkardım. Bir akademisyen “Hocam bu kadar büyük parayı nasıl üstünde taşıyabiliryorsun” dedi. İşte hükümetimiz bu sıfırları sildi süpürdü ve bizi bu ayıptan kurtardı” dedi.

Enflasyonun düzeldiğine de değinen Bakan Eroğlu; "Yüzde 100 enflasyonun yaşandığı günleri gördük. Bugün enflasyon tek haneli rakamlara indi. Bu Başbakanımızın yazdığı bir destandır. Tarih bunu milat olarak yazacak" dedi.

Türkiye'nin her yerinde devasa yatırımlara imza attıklarını ifade eden Eroğlu, IMF borçlarının bitirildiğini, Merkez Bankası'nın kasasının doldurulduğunu, bütün ülkenin şantiye haline geldiğini kaydetti.

Çevre yatırımlarına da değinen Eroğlu, şunları söyledi:

"DSİ Genel Müdürlüğümüz gerçekten destan yazıyor. 2003'ten bu yana 900'den fazla tesis açtık. Bir milyon hektardan fazla alanı modern sulamaya açtık. 25-30 milyon nüfusa içme suyu getirdik. Başkalarının hayal edemeyeceği projeleri hayata geçirdik. Şanlıurfa için de önemli yatırımlar yaptık. Peygamberler şehri güzel Şanlıurfa'yı geleceğe hazırlamak boynumuzun borcu. Harran ovasında, bu güzel topraklarda su olmadan verim alınamıyor. Su ile tarım yapıldığında verim 6-13 kata kadar artıyor. Bu üretim demek, refah demek."

"Şanlıurfa'nın gönlümüzde ayrı bir yeri var" diyen Eroğlu, kürsüden aldığı Şanlıurfa haritasını salondakilere göstererek “Şanlıurfa ovalarına yaptığımız yatırımları ve tesisleri bir oya gibi işledik” dedi.

Eroğlu, "Sadece DSİ Şanlıurfa'aya 2003'ten bu yana 2.1 milyar lira yatırım yaptı. Bakanlığımın yaptığı toplam yatırım ise 2.5 milyar liraya ulaştı. Bundan sonra da bu yatırımlara devam edeceğiz" diye konuştu.

Eroğlu, Şanlıurfa'da temeli atılan 5 tesise ilişkin, "Tesislerin peygamberler şehri Şanlıurfa'ya bereket getirmesini diliyorum. Bu tesisler 26 bin 300 hektar alana su getirecek. Yıllık 67 milyon lira net gelir artışı sağlanacak" dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmalarının ardından yüklenicisi olan müteahhitleri sahneye çağırarak temeli atılan tesislerin bitiş tarihi konusunda pazarlık yaptı. Eroğlu, 2013 yılının ağustos ayında bitirilmesi planlanan tesislerin "12.12.2012 tarihinde saat 12.12'de bitirilmesini" istedi.

Protokol, bu tarih üzerinden imzalandı. İki temeli Vali Yardımcıları Ferhat Burakgazi ve Ramazan Seçilmiş ile canlı bağlantılarla atan Eroğlu, daha sonra 5 butona Şanlıurfa milletvekilleri ile basarak hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.