banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Ermeni sorusu Kılıçdaroğlu'yu kızdırdı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, annesinin Ermeni olduğu yönündeki iddialara sert cevap verdi:

 

"Liderler Zirvesi"nde gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ilgili şok bir iddiada bulundu. Akdağ'ın Van'da yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasını kapattırdığını öne süren Kılıçdaroğlu, annesinin Ermeni olduğu yönündeki iddialara da karşı çıktı.

 

CNN TÜRK'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'ın "dosya açıklamıyorsunuz, Türkiye'de yolsuzluk yok galiba" sorusu üzerine yolsuzluğun fazla olduğunu, ancak bunları yayınlayacak medyanın olmadığını söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, "eğer yazacaksanız ben size bir bakanın yapılan soruşturmayı durdurun diye yazdığı yazıyı göndereyim. Ama hiç kimse korkudan yayınlayamaz ki" dedi.

 

"BAKAN YOLSUZLUK SORUŞTURMASINI ENGELLEDİ"

Gazetecilerin "buyrun açıklayın" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, o bakanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ olduğunu söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, bakanın Van'da yürütülen bir yolsuzluk soruşturması valiliğe yazı yazarak durdurduğunu iddia etti.

 

Kılıçdaroğlu, "sayın bakan heralde bizi duyuyordur, yarın desin ben böyle bir yazı yazmadım diye ben sevinirim" diye konuştu.

 

"KÜFRETMEDİM YANLIŞ ANLAŞILDI"

Kılıçdaroğlu, yolsuzlukla ilgili Erdoğan'a yönelik yarım kestiği cümlenin yanlış anlaşıldığını söyleyerek küfretmediğini iddia etti. İşte o sözler: "Yolsuzlukla beni anarsan tehdit içerebilecek bir cümleyi kuracaktım. Fakat onun yanlış olacağını düşündüm fakat yolun yarısında ayağını denk al diyecektim fakat yanlış anlaşılır diye gülerek tamamladım. Ancak bunu maalesef söylüyorum bunu AKP medyası, sanki ben Sayın Başbakan'ın annesine küfretmiş gibi gösterdiler."

 

"ANNEM ERMENİ DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, annesinin Ermeni olduğu yöndeki haberlerden de rahatsız olduğunu söyleyerek, bu konunun tekrar tekrar haber olmasına bir anlam veremediğini söyledi. Kılıçdaroğlu bu konuda haber yapan medya kuruluşlarla mücadele edeceğini ifade etti. İşte o ilginç ve iddialı sözler: "Tabii bir de bu ermeni meselesi var. Olmayan bir haber tümüyla yalan; fakat haber olarak veriliyor. Neresini düzelteceksiniz bundan müthiş rahatsızız. Bundan sonra o medyayla ismini vererek açıkça mücade etmeye kararlıyız. Kardeşiniz bir açıklama yaptı. Ayıp değli ki ermeni olmak o da Allah'ın yarattığı bir varlık ama değiliz. Okum ayazma bilmez Allah rahmet eylesin vefat etti. Büyük ablamda öyle. Hatta bir gazeteci telefon etmiş ve Ermeni misiniz demiş o da hayır müslümanız diyerek telefonu kapamış."

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.